ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΔΥΘΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ!



Ναι! Αυτό είπαν οι αστυνομικοί που φρουρούν τον τούρκο κομμουνιστή απεργό πείνας Τουργκούτ Καγιά, στη γυναίκα του, που θέλησε να τον επισκεφτεί στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Θα τον έβλεπε μόνο αν γδυνόταν εντελώς, προκειμένου να υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο. Φυσικά, η γυναίκα αρνήθηκε τον εξευτελισμό και δεν της επέτρεψαν να τον δει.

Όπως φαίνεται, για τον Κοντονή το ξεγύμνωμα και ο εξευτελιστικός σωματικός έλεγχος δεν περιορίζεται στους κρατούμενους, όπως προβλέπει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας που επέβαλε. Επεκτείνεται και σε όσους επισκέπτονται κρατούμενους.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων της ΛΑΕ κατήγγειλε την αισχρή αυτή πρακτική. Να περιμένουμε καταγγελία κατά των Κοντονή και Τόσκα και από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ;

Η «ρωσική ρουλέτα» είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που συμβαδίζει με τον πολιτικό οπορτουνισμό



Του Κώστα Ήσυχου



Ενας απο τους γνωστούς ενορχηστρωτές του πραξικοπήματος της Πλατείας Μαϊνταν στην Ουκρανία ειναι ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο κυριος Τζέφρι Παιατ ειναι ενας εξαιρετικα δράστηριος «τοποτηρητής» των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ελλάδα ´αλλα και την ευρύτερη περιοχη μας, ενω αρκετα συχνά συχγαιρει δημόσια την Ελληνική κυβερνηση που εχει μετατρέψει την Ελλάδα σε « πυλώνα σταθερότητας στην περιοχη » . Ο ιδιος αμερικανός πρέσβης βρισκεται συχνά συχνά στο Πενταγωνο σε συσκέψεις της στρατιωτικής ηγεσίας, με δημάρχους και περιφερειάρχες, με επιχειρηματιες , με εκκλησιαστικούς παράγοντες, με διπλωμάτες , με καναλάρχες , κ.λπ.
Ολες αυτες οι δραστηριότητες για την σημερινή κυβερνηση ειναι βέβαια « απολυτα συμβατές με την διπλωματική του αποστολή!……..». Το τελευταίο φύλλο συκης εχει αφαιρεθεί απο περίφημη « πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικη» .

Η σημερινή βαθύτατη ευρωατλαντική εξάρτηση της χώρας μας θυμίζει της χειρότερες εποχές του Τζον Πιουριφοι , οταν στην αποκορύφωση του ψυχρού πολέμου στην μεταπολεμική περίοδο η Ελλάδα αποτελούσε βασικό Προμαχώνα εναντίον του «κομμουνιστικού κινδυνου».
Οι ομοιότητες σημερα ειναι ανατριχιαστικες, λαμβάνοντας υπόψιν τις διαφορετικες πραγματικότητες και γεωπολιτικες συγκυρίες, ειναι επισης ανατριχιαστικές ´αλλα και ιδαιτερα αποκαλυπτικές οι τακτικές , η πολιτικη ορολογία , τα επιχειρήματα που υιοθετεί ο βασικός αρχιτέκτονας της εξωτερικής πολιτικης της χώρας μας σημερα. Ο κύριος Κοτζιας . Οι άλλοι απλα συστρατευονται, υπακούν και εκτελούν.

Η σημερινή Πρεσβεια των ΗΠΑ προάγει την « Ρωσοφοβια» οπως αυτη αναπτύσσεται σε δεκάδες δυτικές χώρες , ( με την παντα πρόθυμη στηρηξη ισχυρών ΜΜΕ) οπου η παραμικρή ένσταση που θέτει ζητήματα , αφοπλισμού, διαλόγου, οικονομικής συνεργασιας, αποστασιοποιηση απο τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, λήξη των κυρώσεων σε βαρος της Ρωσίας, αναγνώριση της Κριμαιας ως αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσικής ομοσπονδίας , ακομα και επίσκεψη στην Ρωσία απο εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στην Ρωσία ( βλέπε ταξιδιωτική οδηγία της Μεγ. Βρετανιας σε αγγλους φιλάθλους) όλοι αυτοι, είτε ειναι πρόσωπα, ειτε φορεις, αντιμετωπίζονται με τακτικές « σύγχρονου μακαρθισμού» στη Δύση . 

Αποκορύφωμα αυτών των δεδομένων ειναι η λυσσαλέα εκστρατεία μερίδας την Αμερικανικης ελίτ που ζητα ευθέως την «συντριβή» της Ρωσίας με καθε κόστος.
Η στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας απο το ΝΑΤΟ με την συνδρομή των βαλτικών χωρών, της Πολωνιας, της Ρουμανιας, κ.λπ βρισκεται σε ταχύτατος ρυθμούς ανάπτυξης . Δεκάδες χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες, επιθετικά όπλα καθε λογής και μια ξέφρενη πολεμική ρητορική βρίσκονται σε αποκορύφωση .

Λυπηρό το γεγονός της υπεραπλουστευτικης ερμηνείας ορισμένων αριστερών κομμάτων που αναμασούν την « καραμέλα των ενδοιμπεριαλιστικων αντιθέσεων» και την υιοθέτηση του ρόλου του «Πόντιου Πιλάτου» . Η στάση αυτη σημερα βρισκεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιστορικές αντιφασιστικές και της αντι μιλιταριστικής παραδοσης του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

Δεν παραβλέπεται βέβαια οτι η Ρωσία σήμερα είναι μια καπιταλιστική χωρα με τις δικές της εσωτερικές και ταξικές αντιθέσεις , το γεγονός αυτό όμως δεν μπορεί να επισκιάσει την ολομέτωπη αμερικανική, ευρωατλαντική επίθεση σε όλα τα μέτωπα, όπου οι περιφερειακές συγκρούσεις ,οι πολεμικές προετοιμασίες , η αναβίωση ενός νέου προηγμένου ακόμα και διαστημικού πυρηνικού ανταγωνισμού επιφέρει νέες προκλήσεις και κινδύνους στην ανθρωπότητα.

Η ταυτόχρονη εξάπλωση νεοναζιστικών μορφωμάτων και ακροδεξιών κομμάτων στις χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, δεν ειναι απλά μια τυχαία σύμπτωση . Οι πολιτικές εφεδρείες αντικομμουνιστικών και αντιρωσικών πολιτικών μορφωμάτων διαφαίνεται να είναι η κυρίαρχη τάση στη Δύση σήμερα . Η αριστερά δεν μπορεί να μένει αμέτοχη και απλός παρατηρητής σε αυτές τις εξελίξεις . Τα νέα αντινατοικά , αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά κινήματα είναι ιστορικά επιβεβλημένα . Είναι όπως θα έλεγε ο Εδουαρδο Γαλεάνο η «ψυχή για την αγάπη τη ζωή και την Ειρήνη».

Στην Ελλάδα από ότι φαίνεται βρισκόμαστε στην επεξεργασία και εφαρμογή ενός σχεδίου που βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο των νέων πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ.

Οι πρόσφατες απελάσεις Ρώσων διπλωματών με αιτιολογίες που θυμίζουν τα χειρότερα «χολιγουντιανά κατασκοπευτικά σενάρια», εγκαινιάζουν ένα πρωτοφανές Ελληνικό διπλωματικό ατόπημα σε μια εξαιρετικα επικίνδυνη για την Ελλάδα στιγμή όπου το δόγμα « Κοτζιά» ( περισσότερο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, περισσότερο Ισραήλ) ανενόχλητο, θέτει νέα δεδομένα στην γεωπολιτική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας . Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικη της σημερινής κυβερνησης μεταμορφώνεται σε σκληρη και «αμάσητη» ευρωατλαντική πολιτική , με σύγχρονους όρους πολιτικού μάρκετινγκ θα μπορούσαμε να πούμε η Ελλάδα κατακτά νέες « αγορές» ως εκπρόσωπος πωλήσεων και μάρκετινγκ του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια».

Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες επίσημες και ανεπίσημες πτυχές του νέου γεωπολιτικού μνημονίου που η σημερινή κυβερνηση εφαρμόζει.

Ένταξη της ΠΓΜΔ στο ΝΑΤΟ με την βασική και στρατηγική επιλογή της Ελλάδας να μετατραπεί ως όχημα αυτής της διαδικασίας . Μένει τωρα η Σερβία όπου θα εγκαινιαστεί μια νέα προσπάθεια « ευρώατλαντικού » χάρτη για την γείτονα χώρα.
Εδώ ο πολυάσχολος μας υπουργός εξωτερικών αφού η ΠΤΔΜ και η Αλβανία, οδεύουν νικηφόρες στον δρόμο της Δυτικής νατοϊκής «νομιμοφροσύνης», σίγουρα θα προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες για την περίπτωση της Σερβίας….

Αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας που εκ των πραγμάτων γίνεται η πιο σημαντική αμερικανική στρατιωτική βάση της Μεσογείου.

Πιθανή μεταφορά πυρηνικών συμβατικών τακτικών όπλων απο το Ιντσρλίκ στην Ελλάδα ( πιθανά Ανδραβιδα) .

Εγκατάσταση σταθμού αμερικανικού φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ωστε να «αναχαιτίσει» τον Ρωσικό αγωγό στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Δημιουργία νεας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

Ενίσχυση και αναβάθμιση των υφιστάμενων συμφωνιών « αμυντικής συνεργασιας» Ελλάδας – Ισραήλ. Η γεωγραφική θεση της χώρας μας αυξάνει σπ'την στρατιωτική επιρροή του Ισραήλ εναντίον των Αράβων γειτόνων και του Ιράν ενω της πρόσθετει , γεωπολιτικό, ενεργειακό και στρατιωτικό « βάθος».

Τα παραπάνω ειναι μόνο ενδεικτικά της σημερινής πρόσδεσης της Ελλάδας στους ισχυρούς ισχυρούς και διαμορφωμένους νέους στρατιωτικούς , ενεργειακούς και γεωπολιτικούς συσχετισμούς στην ευρύτερη περιοχη . Για όλους αυτους τους λόγους η οποιαδήποτε προσπάθεια έστω κσι συμβολικής, η τυπικής σχέσης, πόσο μάλλον αναβαθμισμένης, με τη Ρωσία ειναι απαγορευτικές και μη συμβατές με τις επιδιώξεις του «ιμπέριουμ».

Η περίφημη έξοδος απο τα πολιτικό – οικονομικά μνημόνια ( που μεταμορφώνει την χώρα με περιορισμένη κυριαρχία σε προτεκτοράτο για τις επόμενες δεκατίες)  εγκαινιάζεται με την θριαμβευτική είσοδο σε γεωπολιτικά νατοϊκά μνημόνια διαρκείας .

Η χθεσινή απόδειξη οτι η Ελλάδα ειναι αφοσιωμένη « νατοϊκή σύμμαχος» με την συμβολική πρώτη μερα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ συνέπεσε με την αποπομπή των Ρώσων διπλωματών .

Η παραμονή στην εξουσία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε κόστος , φέρνει το κόμμα αυτό σε απόλυτη και μη αναστρέψιμη ρήξη με την ιστορική δεξαμενή της αριστεράς, δεν υπάρχει πλέον ομφάλιος λόρος για κανέναν από την σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που να τον συνδέει με το χθες , φέρνει την ηγεσία του σε απόλυτη ταύτιση με τα πιο σκληρά ιμπεριαλιστικά κέντρα , ειναι ουσιαστικά η επιτομή του πολιτικού οπορτουνισμού . Δίνει στην δικιά μας την αριστερα και οχι μόνο, τον δυνατότητα να ορθώσει το δικό της ενωτικό λογο και πρόταση.
Καιρός να πούμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη…..