ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΜΠΙΛ!


ΜΟΛΙΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - ΡΑΦΑΗΛ ΞΑΦΝΙΚΆ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΚΙ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΜΠΙΛ!

Διαβάζω την πολύ ευχάριστη είδηση της συγκέντρωσης του χρηματικού ποσού των 2.500.000 ευρώ (μέχρι στιγμής γιατί το τσουνάμι αλληλεγγύης είναι τόσο μεγάλο που σίγουρα θα μαζευτούν άλλα τόσα) για τα έξοδα νοσηλείας και του δικαιώματος στην ελπίδα για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ.Το γεγονός αυτό δείχνει το μεγαλείο της αλληλεγγύης της κοινωνίας που με το υστέρημα της δίνει το δικαίωμα στον μικρό ήρωα να ελπίζει,να ονειρευτεί μια κανονική ζωή.

Ενώ,όμως,όλα αυτά γίνονται από πλευράς κοινωνίας,δεν γίνεται να μην καταγγελθεί η για ακόμα μια φορά προσπάθεια καπήλευσης της κατάστασης από τον θρασύτατο Κικίλια που βγήκε να δηλώσει πως η πολιτεία είδε το θέμα με ανθρωπισμό και γι αυτό με τη συμβολή του αυτού και του Κούλη ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά για το μεγάλο ταξίδι. 
Μόνο που βρε...λεβέντη υπουργέ τα διαδικαστικά ολοκληρώθηκαν...όταν σου ανακοίνωσαν οι γονείς πως μαζεύτηκαν τα λεφτά κι έτσι το Δημόσιο δεν θα χρεωθεί ούτε ευρώ! Σύμπτωση? Μπα! 
 
Τέλος πάντως, καλό ταξίδι στον Παναγιώτη - Ραφαήλ και σύντομα να επιστρέψει υγιής, δυνατός και νικητής της ζωής!


Η Λ.Αμερική στους δρόμους


Οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται εδώ και μέρες κατά των φιλελεύθερων πολιτικών του φιλοαμερικανού δεξιού προέδρου Piñera, εκτός από την καταστολή των Καραμπινιέρος, του στρατού, και την απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν να αντιμετωπίσουν και όλους όσους διαφωνούν με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και με το αυτοκίνητο τους πέφτουν επάνω στους διαδηλωτές.

Το επεισόδιο συνέβη στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο της Χιλής πριν από 2 ημέρες. 

Λίβανος : Κρίσιμη μέρα για την κυβέρνηση.Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται


Η κυβέρνηση του Λιβάνου καλείται να αποφασίσει το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης του πρωθυπουργού Χαρίρι. Οι πολίτες είναι σκεπτικιστές, δεν πιστεύουν σε αλλαγή πορείας. «Δεν πρόκειται να αποφασίσουν τίποτα που μπορεί να μετριάσει τη φτώχεια» λένε οι διαδηλωτές. Χθες στους δρόμους της Βηρυτού και στην υπόλοιπη χώρα των κέδρων κατέβηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

 http://nena-news.it/wp-content/uploads/2019/10/livabo1.jpg 

 

Άλλο στιγμιότυπο : 

Καθώς η Βηρυτός φλέγεται, η σύζυγος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου (πολύ στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, o οποίος  ουσιαστικά εφαρμόζει εντολές του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών) γιορτάζει τα γενέθλιά της στο κέντρο της Βηρυτού. Ο σύζυγός της είναι το αντικείμενο της οργής των πολιτών.