THOMAS MERTENS, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ KΩΧ «Δεν θα εμβολιάσω τον 7χρονο γιο μου κατά του Covid»

 

Ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμού (Stiko), Τόμας Μέρτενς, επί του παρόντος δεν θα εμβολιάσει το επτάχρονο παιδί του κατά του Covid λόγω της έλλειψης σαφών στοιχείων για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του εμβολίου. Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλεμάινε Τσάιτουνγκ (F.A.Z.) , υπογραμμίζοντας ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετά «δεδομένα» σχετικά με την ανεκτικότητα του εμβολίου στην ομάδα παιδιών από πέντε έως έντεκα ετών.

Επιπλέον,επειδή οι λοιμώξεις από τον Covid στα παιδιά είναι συνήθως αβλαβείς, θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο σίγουροι ότι ο εμβολιασμός δεν θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, συνέχισε ο Mertens. Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό το σκεπτικό που θα πρέπει να ζυγίσει προκειμένου να αποφασίσει, υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα. Η αλλαγή της διάθεσης ΄της κοινής γνώμης αλλά και των πολιτικών δεν θα πρέπει να επηρεάζει την απόφαση της επιτροπής σύμφωνα με το Γερμανό επιστήμονα. «Οι λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις δεν μπορούν να διορθωθούν εμβολιάζοντας» ,  είπε ο Μέρτενς, ο οποίος επέκρινε στη Faz και το γεγονός ότι η απροθυμία των νέων ηλικίας 18 έως 59 ετών να εμβολιαστούν δεν θα πρέπει τώρα να αντισταθμιστεί με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Πρέπει λοιπόν να δούμε τι σημαίνει ο εμβολιασμός της νεότερης ηλικιακής ομάδας στην εξέλιξη της πανδημίας, λέει ο Μέρτενς. «Αν η ασθένεια δεν παίζει σοβαρό ρόλο για το άτομο που θα εμβολιαστεί από ιατρική άποψη, τότε θα πρέπει να είναι κανείς ακόμη περισσότερο σίγουρος ότι ο εμβολιασμός δεν θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις», παρατήρησε.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στα μέσα Νοεμβρίου ενέκρινε το εμβόλιο mRNA της Biontech για παιδιά . Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) δήλωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιο θα παραδοθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ στις 13 Δεκεμβρίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο για Biontech / Pfizer για παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα στα τέλη Οκτωβρίου. Το εμβόλιο για εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω έχει εγκριθεί από τον Μάιο.

https://www.faz.net/

https://www.lantidiplomatico.it/