Η σκευωρία τους καταρρέει

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο Νίκος Ευσταθίου είναι δημοσιογράφος της Καθημερινής  

Για τη νέα σκευωρία της ΕΛΑΣ

[---->]

Κάνουν το άσπρο μαύρο


«Κάνουν το άσπρο μαύρο. Ο Χιώτης είπε στον ΣΚΑΙ ότι τα παιδιά μου έπιναν καφέ δίπλα, στην κατάληψη. Ψέμα. 

Το επιβεβαιώνει το βίντεο στο οποίο φαινόμαστε όλη η οικογένεια στο μπαλκόνι.

Ο ΑΝΤ1 είπε ότι ο άνδρας μου επιχείρησε να πιάσει το όπλο του αστυνομικού. 

Ψέμα, ο άνδρας μου έβαλε απλά τις φωνές όταν είδε τους άνδρες της αστυνομίας να χτυπούν αλύπητα το παιδί μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

 Είπαν επίσης ότι εμπλεκόμαστε σε ρευματοκλοπή. Ψέμα. 

Είπαν ότι τα παιδιά μας ήταν δίπλα στην κατάληψη και πετούσαν αυτά τις μπογιές. Ψέμα

Τα ίδια τα βίντεο που προβάλλουν δείχνουν τα παιδιά μας κι εμάς στο μπαλκόνι μας να παρακολουθούμε τα συμβάντα. 

Όλοι οι γείτονές μας ήταν εκεί και μας έβλεπαν και θα πάνε να καταθέσουν».

[---->]

Όχι Γιάννης,Γιαννάκης !


Η ΕΛ.ΑΣ. "ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ" ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ...ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ!

"Είναι απολύτως ψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα, η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητας τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες, σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς".

Αυτή είναι η ανακοίνωση...διάψευσης της καταγγελίας για χρησιμοποίηση από τους ένστολους πραίτορες πλαστικών σφαιρών και του τραυματισμού μιας κοπέλας.Μια διάψευση που...ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη χρήση οπλισμού και μάλιστα τέτοιου που χρησιμοποιείται σχεδόν εξ επαφής!

Δεν είναι πλαστικές σφαίρες,είναι...πλαστικοί βόλοι που εκτοξεύονται από όπλα.Όχι Γιάννης,Γιαννάκης δηλαδή!. Δεν χρησιμοποίησαν τις πλαστικές σφαίρες λόγω κλειστού χώρου,αλλά...χρησιμοποίησαν πλαστικούς βόλους που ακριβώς γι αυτό παράχθηκαν,για χρησιμοποίηση σε μικρό χώρο και σχεδόν εξ επαφής!
Μην πει κανείς πως είναι ακίνδυνες γιατί έχουμε θανάτους στο εξωτερικό από πλαστικές σφαίρες, ενώ η επιχειρηματολογία "πονάει όσο μια γροθιά" είναι τόσο αισχρή που δεν χρειάζεται να απαριθμήσει κανείς αμέτρητα περιστατικά θανάτων από γροθιά!

Εν κατακλείδι,μπαίνουμε πια κι επίσημα σε περίοδο που η ανθρώπινη ζωή έχει γίνει πολύ φτηνή και γίνονται πια - μετά λόγου γνώσης το γράφω - πρόβες για "ατύχημα" με νεκρό ή νεκρούς με τα ΜΜΕ φυσικά στις επάλξεις για να δικαιολογήσουν ακόμα και το φόνο! 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

[---->]

Κουκάκι: Αυτό είναι το κείμενο συμπαράστασης στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ





Κείμενο συμπαράστασης στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του συνέγραψαν άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού στην Αθήνα (δείτε περισσότερα: Κατασκευάζοντας ενόχους – Ένα βολικό σενάριο  για να μη μιλάμε για τη Χρυσή Αυγή). Το εν λόγω κείμενο θα ενταχθεί σύντομα και σε πλατφόρμα συγκέντρωσης υπογραφών προκειμένου να μπορούν οι πολίτες που επιθυμούν να δηλώσουν δημόσια την στήριξη και την αλληλεγγύη τους.


Αναλυτικά το κείμενο που έχει συνταχθεί:   «Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, διαβάσαμε σοκαρισμένοι την είδηση ότι, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με μια κατάληψη. Χωρίς ένταλμα έρευνας, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα, έδειραν και συνέλαβαν τον Δημήτρη και τα δύο παιδιά του. Οι τρεις προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες, χτυπημένοι, και κρατήθηκαν χωρίς να έχουν επικοινωνία με τον δικηγόρο τους μέχρι αργά το βράδυ.

Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. 

Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να «γελάσουμε» ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού. Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους».