Στρεβλή εικόνα



Στρεβλή εικόνα για τις εκλογές στο Ιράκ
Eλάχιστα πράγματα γράφτηκαν στα ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ το προηγούμενο Σάββατο 12 Μαΐου. κι αυτά τα ελάχιστα ήταν στην πλειοψηφία τους αντιγραφή όσων πρόβαλαν τα διεθνή ΜΜΕ – δηλαδή τη «νίκη του συνασπισμού Σαϊρούν» (Συμμαχία Επαναστατών για Μεταρρύθμιση).

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η μισή αλήθεια αναπαράχθηκε όχι μόνο από συστημικά ΜΜΕ (τα οποία τόνιζαν ότι πρόκειται για σιιτική κατά βάση δύναμη, που όμως στρέφεται κατά του Ιράν...), αλλά και από αριστερά – που πρόβαλαν τη συμμετοχή του Ιρακινού Κ.Κ. σε αυτή τη συμμαχία. «και πού είναι το πρόβλημα;», θα μπορούσε να αντιτείνει κανείς. 

Ακόμη κι αν ξεχάσουμε ότι το Ιρακινό Κ.Κ. συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με την αμερικανική κατοχή (μεταξύ άλλων, οι ήΠΑ φρόντισαν να κυκλοφορεί η εφημερίδα του...), γεγονός που αποσιωπείται, είναι εντυπωσιακό πώς ανακηρύσσεται νικητής των εκλογών μια συμμαχία που έβγαλε μόλις 56 έδρες σε σύνολο 329. 

Είναι τόσο μεγάλο το άγχος της Δύσης να απαλλαγεί από τη φιλοϊρανική στάση της ιρακινής κυβέρνησης, ώστε ξεχνούν να αναφέρουν τα συνολικά αποτελέσματα. και ταυτόχρονα άνθρωποι καλής θέλησης παρασύρονται από τη συμμετοχή ενός αμφιλεγόμενου κομμουνιστικού κόμματος στη «νικηφόρα» συμμαχία...