Δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν μια στυγερή δολοφονία.


Ανήμερα του Πάσχα του 2024 η Μ.Κ. βούτηξε με το αυτοκίνητό της στα νερά του λιμανιού της Πάτρας, βυθίζοντας μαζί και το όνειρό της για ζωή. Για τα κυβερνο-τραπεζο-φερέφωνα η Μ.Κ. ήταν η 48χρονη διαφημίστρια που είχε ψυχολογικά προβλήματα, αποσιωπώντας την αιτία των προβλημάτων και τη μεθόδευση εξόντωσής της. Έτσι μια ακόμη στυγερή δολοφονία από τα χέρια των οικονομικών στραγγαλιστών κάθε ευάλωτου και αδύναμου πέρασε στα ψιλά, αβρόχοις ποσί που λένε.

Η Μ.Κ. γνωστή επαγγελματίας στην πόλη της Πάτρας "κληρονόμησε" ένα χρέος παρόλα αυτά πάλευε να το εξυπηρετήσει. Παράλληλα αγωνιζόταν μόνη της να συντηρήσει και τα δύο παιδιά της. Όμως λόγω της τοκογλυφικής μεγέθυνσης του χρέους δεν της επιτρεπόταν. Η τράπεζα μέσω της θυγατρικής της άρχισε τους εκβιασμούς, υποβλέποντας το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της, το σπίτι της. Έτσι μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο υφαρπαγής. Ήδη από το 2022 ξεκίνησε το μαρτύριο των εκβιασμών μέσω της κατάσχεσης και των εκπλειστηριασμών του σπιτιού της. Ακολόυθησαν 3 πλειστηριασμοί που απέβησαν άγονοι, ενώ ένας ακόμη ανεστάλη.

Στις 9/4/2024 ανακοινώθηκε ο 5ος κατά σειρά πλειστηριασμός ενώ λίγες μέρες πριν της είχε κοινοποιηθεί η σχετική αναγγελία που ήταν και το τελειωτικό για την Μ.Κ χτύπημα. Παρόλο που το fund, που είχε αγοράσει το δάνειο, γνώριζε, μέσω της αντιπροσώπου εταιρείας, τα οικονομικά αδιέξοδα και τα συνακόλουθα ψυχολογικά προβλήματα της Μ.Κ., δεν ανέστειλε την πιεστική τακτική του, δεν προσπάθησε καν να προτείνει έναν διακανονισμό του χρέους, αλλά στόχευσε με ακρίβεια την αρπαγή του σπιτιού της, την εξαΰλωση της αξιοπρέπειας της, σπρώχνοντας την Μ.Κ στο βυθό.

Στις 29/5/2024 το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό για 5η φορά με απομειωμένη λόγω το "νόμου" αξία κατά 35%, ενώ το 2007 είχε αγορασθεί σε τετραπλάσια τιμή. Περισσότερα για το ιστορικό της κατάσχεσης του ακινήτου αυτού μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμό https://www.eauction.gr/Home/HlektronikoiPleistiriasmoi?conductFrom=25/05/2021&debtor=Μαρία%20καραγιάννη&sortAsc=true&sortId=1&conductedSubTypeId=1&page=1&type=1&subType=13&extendedFilter1=1,1,4&extendedFilter2=1,2,126 .

Η Μ.Κ δεν είναι η μόνη περίπτωση αυτοχειρίας λόγω χρεών. Ήταν όμως μόνη, κρατώντας μυστικό επτασφράγιστο το πρόβλημά της. Όμως, τόσο ο δικαστικός επιμελητής όσο και η συμβολαιογράφος το ήξεραν και μπορούσαν να τη βοηθήσουν, αλλά σιώπησαν. Γιατί έχουν διδαχθεί και έχουν εθιστεί να βγάζουν το ψωμί τους με αυτό τον τρόπο.

Για να δούμε την όποια ανθρωπιά τους: μέχρι στιγμής ο πλειστηριασμός αυτός είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και καλεί κάθε επίδοξο "επενδυτή" να το αρπάξει, πετώντας στο δρόμο τα δύο παιδιά της Μ.Κ.

υγ. Ο πλειστηριασμός αυτός θα ανασταλεί αναγκαστικά για άγνωστο μέχρι στιγμής διάστημα. Το όπλο των δολοφόνων της Μ.Κ θα στραφεί εναντίον τους. Προς απογοήτευση των όποιων επίδοξων επενδυτών.

-----

Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού,

παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι,

κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.

Με πλήρη επίγνωση ότι μια μέρα ο πλανήτης αυτός θα καταψυχθεί

ή θα αναφλεγεί μαζί με τα επιτεύγματά τους.

Άλλης λογής ήρωες, που, αυτοί θα βγάλουν ασπροπρόσωπη την τότε ανθρωπότητα.

Ο.Ελύτης.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

[----->]