ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ



 
ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 30 Γενάρη 10.30 π. μ.  στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14 & Αλεξάνδρας) για τη δίκη που αφορά στην έκδοση των δύο αγωνιστών στην Τουρκία

 Κάτω η σκευωρία σε βάρος των 9 αγωνιστών πολιτικών προσφύγων

Όχι στην έκδοσή τους - Άμεση απελευθέρωση

Στην Αθήνα, στις 28 Νοεμβρίου, είχαν συλληφθεί εννιά αγωνιστές από την Τουρκία και στη συνέχεια προφυλακίσθηκαν. Αφού βασανίστηκαν κατά τη σύλληψή τους σύντομα τους χώρισαν και τους διαμοίρασαν σε διάφορες φυλακές, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην υπεράσπισή τους με την απομόνωσή τους.( Ο ενάς από αυτούς που ζητήθηκε η έκδοση του δεν έχει δει ακόμα τους δικηγόρους του. Οι άλλοι που είναι σκορπισμένοι σε όλη την χωρά δεν έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας με τους δικηγόρους τους.)  Για τους δύο απ’ αυτούς ήδη ξεκίνησε διαδικασία έκδοσης στην Τουρκία και έλαβαν το φάκελο της δικογραφίας. Η ημερομηνία δίκης για την έκδοσή τους ορίστηκε στις 30 Γενάρη στο Εφετείο Αθηνών (5ος όροφος).

Ποιοι είναι οι αγωνιστές που απειλούνται με έκδοση στο καθεστώς του Erdoğan:


O θίασος Σταθάκη στην Ήπειρο των πετρελαίων #saveEpirus #skouries



Πάνος Καμμένος., 25.01 2018: ”Στα πετρέλαια θα στηρίξουμε την ανάπτυξη της χώρας”. Ξεκινώντας προφανώς από τα πετρέλαια της δυτικής Ελλάδας, σε στεριά και θάλασσα, αφού εκεί κανένας Ερντογάν δεν μπορεί να πουλήσει τσαμπουκά. Αλλά ο Υπουργός Ενέργειας κ.Σταθάκης θα έπρεπε να ενημερώσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο ότι και στην Ήπειρο το πεδίο δεν είναι ακριβώς «φιλικό» προς την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Φωτό: Τα … ΠΟΠ τοπικά προϊόντα Ηπείρου με τα οποία υποδέχθηκαν τους «ενημερωτές» του ΥΠΕΝ στο Ζαγόρι.
  
Την υπερεπείγουσα σύσκεψη που κάλεσε στις 18 Ιανουαρίου ο κ. Σταθάκης για την αντιμετώπιση της «κρίσης» της αφύπνισης των πολιτών στην Ήπειρο, ακολούθησε η μετάβαση 12μελούς θιάσου “ενημερωτών” στην Ήπειρο. Οι δύο παραστάσεις του έργου “Ενημέρωση των κατοίκων» επί της – αποφασισμένης χωρίς εκείνους – έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίων στον τόπο τους, δόθηκαν στις 22/1 στον Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας και στις 23/1 στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου. Ακολούθησε και μία τρίτη «ιδιωτική» ενημέρωση το πρωί της 24/1 στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών. Κεκλεισμένων των θυρών αυτή η συνάντηση και χωρίς καν να κληθούν οι δημοτικές παρατάξεις – αποφασισμένη προφανώς από μέρες (αφού σε αντίθετη περίπτωση ο θίασος θα είχε αποχωρήσει από νωρίς για Αθήνα) αλλά μη ανακοινωμένη για να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες.