Ξεφτίλες‬ !!




ΑΘΛΙΟΙ....Σε εισπρακτικές και τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας αντικειμενικής κάτω των 140.000 ευρώ!



Σχόλιο :Α.Α.: Νέα υποχώρηση της κυβέρνησης........Οι άθλιοι θα τα δώσουν όλα!
Πρώτα πανηγυρίζουν (και καλά) πως δεν υπάρχει υποχρέωση πώλησης των "κόκκινων" δανείων με εγγύηση του Δημοσίου,ξαφνικά κατεβάζουν μια τέτοια τροπολογία όπου υπάρχει ΚΑΙ η πώληση των δανείων των πυροπλήκτων και σεισμοπλήκτων και,σαν να μην έφτανε αυτή η ξεφτίλα,αρνούνται την αίτηση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας που θέλει να καταθέσει το ΚΚΕ!Αυτή είναι η δημοκρατία τους,αυτός είναι ο σεβασμός τους προς τους θεσμούς που - υποτίθεται - υπηρετούν!
Είστε μεγάλοι ξεφτίλες!
 
Υ.Γ. Αφού είστε...μπετόν αρμέ 153 γιατί φοβάστε την ονομαστική ρε...λεβέντες?Μήπως θέλετε να προστατεύσετε...την αντιπολίτευση???
#ξεφτίλες

Tην ανάθεση της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων («κόκκινων») στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ σε ανώνυμες εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

Με την τροπολογία Σταθάκη-Τσακαλώτου η αναστολή μέχρι 31/12/2017 που προέβλεπε η παράγραφος 1 του άρθρου 70 του ν. 4389/2016 καταργείται όσον αφορά στις διατάξεις για την ανάθεση των δανείων αυτών σε Ανώνυμες Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων και παραμένει σε ισχύ μόνο όσον αφορά τις διατάξεις για την πώληση ή την μεταβίβαση των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά σε Εταιρίες Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Ουσιαστικά με την κατάργηση της αναστολής ελάχιστες μέρες από τη στιγμή που άρχισε να ισχύει αποκαλύπτεται η υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών για ανάθεση ακόμη κι αυτών των στεγαστικών δανείων σε Εταιρίες Διαχείρισης, δηλαδή σε ιδιωτικές εταιρίες που θα έχουν το δικαίωμα να προχωρούν ακόμη και στην επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος των δανειοληπτών, που στην πλειονότητά τους είναι οικονομικά αδύναμοι πολίτες.

Με την ίδια τροπολογία, καταργείται, πριν καλά-καλά ισχύσει, και η εξαίρεση των δανείων που είναι εγγυημένα από το Δημόσιο από τις διατάξεις που προβλέπουν την ανάθεση της διαχείρισης ή την πώληση και μεταβίβαση απαιτήσεων σε Εταιρίες Διαχείρισης ή σε Εταιρίες Απόκτησης Απαιτήσεων, αντίστοιχα. Όλα αυτά τα δάνεια χωρίς καμία εξαίρεση – ακόμη δηλαδή και τα δάνεια των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων πολιτών - θα μπορούν πλέον οι τράπεζες να τα αναθέσουν προς διαχείριση ή να τα πωλήσουν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες ή σε ιδιωτικά
funds, αντίστοιχα!

 Οι αλλαγές στο καθεστώς διαχείρισης ή πώλησης των ειδικών κατηγοριών δανείων, τις οποίες προβλέπει η τροπολογία Σταθάκη-Τσακαλώτου έχουν, αναλυτικά, ως εξής: 

1. Η αναστολή μέχρι 31/12/2017 των διατάξεων για τη δυνατότητα ανάθεση της διαχείρισης των δανείων και των πιστώσεων με υποθήκη η προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ παύει να ισχύει. Αντιθέτως, η αναστολή μέχρι 31/12/2017 των διατάξεων για την δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης των εν λόγω δανείων εξακολουθεί να ισχύει.
 

2. Καταργείται η διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση των πάσης φύσεως δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις διατάξεις για την δυνατότητα ανάθεσης της διαχείρισης ή την δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης των σχετικών απαιτήσεων σε ιδιωτικές εταιρίες.


www.dikaiologitika.gr

Διαμαρτυρία της Μάγδας Φύσσα και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για την καθυστέρησης της δίκης της Χρυσής Αυγής.



Απαντήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα ζήτησε η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, στο Κερατσίνι, διαμαρτυρόμενη για την καθυστέρησης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού η οικογένεια Φύσσα με τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, η κυρία Φύσσα χαρακτήρισε τη δολοφονία «πολιτική» και τόνισε ότι δεν έχει που αλλού να στραφεί, ύστερα και από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου, με τις οποίες απεκδύθηκε την ευθύνη για τον ορισμό αίθουσας για τη διεξαγωγή της δίκης.

«Δεν βλέπουμε να υπάρχει λύση, κανένας αρμόδιος δεν κάνει κάτι …  Κι αφού δεν μπορεί ο υπουργός, αν θέλουν, ας μου δώσουν μια απάντηση», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φύσσα. «Ο Παύλος δολοφονήθηκε από μια εγκληματική οργάνωση, που είναι κόμμα, είναι στη Βουλή».

Η ίδια αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένεια από τις προκλήσεις και τις ειρωνείες της άλλης πλευράς, μέσα κι έξω από το δικαστήριο, γεγονός που έχει ως συνέπεια να μην παρακολουθεί τις συνεδριάσεις, «καθώς δεν αντέχει», ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

«Είμαι εδώ ως πολίτης, και μητέρα του Παύλου, και θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου πόνο και την αδικία που ζούμε αυτόν τον καιρό», πρόσθεσε.
 

Χρύσα Παπαδοπούλου, εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής οικογένειας Φύσσα: «Μετά από 4,5 μήνες αποχής συνεχίζεται η δίκη αλλά το εμπόδιο είναι πως έχουν οριστεί μόλις πέντε συνεδριάσεις μέσα στον Ιούνιο ενώ παλαιότερα ήταν 12 ανά μήνα».

Αγγελος Βρεττός, εκ συνηγόρων των μελών του ΠΑΜΕ τα οποία δέχθηκαν επίθεση από τη Χ.Α: «Η δίκη αυτή θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Εφετείο της Αθήνας.
 Επιδιώκουμε να καταδειχθεί ότι η Χ.Α είναι φασιστική οργάνωση με απόλυτη δομή, με επιχειρησιακή δράση και με αρχηγό τον Νικο Μιχαλολιάκο. Από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας παρατηρείται από το υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και από το Εφετείο προσπάθεια αποστείρωσης της δίκης από τον πολιτικό της χαρακτήρα. Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου δεν αναιρούν τις δεσμεύσεις του για μεταφορά της δίκης».

Κώστας Παπαδάκης, εκ των συνηγόρων των Αιγυπτίων ψαράδων που δέθηκαν επίθεση από  μέλη της Χ.Α στο Πέραμα: 
«Δίνουμε μάχη για διερεύνηση της αλήθειας. Δίνουμε τη μάχη με αρχές. Δεν επιδιώκουμε την καταδίκη κανενός για την ιδεολογία του. 
Δίνουμε αγώνα για να καταδικαστούν οι εγκληματικές πράξεις τους.... 

Η δίκη συνεχίζεται με εμπόδια και με κωλύματα εκ μέρους των κατηγορουμένων. 

Δεν μας εκπλήσσουν έχουμε δει πολλές παλινωδίες από την πλευρά του. 
Εκείνο όμως που είναι σημαντικό, είναι η εμμονή του υπ. Δικαιοσύνης να διεξάγεται η δίκη ακόμη και τώρα στην αποχή, στον Κορυδαλλό ενώ η αίθουσα του Εφετείου είναι διαθέσιμη. ...  

Διεξάγεται μια δίκη στο περιθώριο. 

Ζούμε τον ατελείωτο εμπαιγμό από το υπ. Δικαιοσύνης, με αποκορύφωμα τη χθεσινή του δήλωση. Θεσμική ασέβεια να λέει ότι αποτελούν διαρροές στον Τύπο οι αναφορές της προέδρου περί μεταφορά της δίκης. 

Η πρόεδρος από έδρας τις είχε δημοσιοποιήσει. 

Τι έχει κάνει επί 1, 5 χρόνο η κυβέρνησή του για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για σωστή διεξαγωγή της δίκης. ...

Μας λέει ότι τον καλούμε να αναμειχθεί και να παρέμβει στη Δικαιοσύνη. 

Δεν του ζητήσαμε να μεσολαβήσει για να αθωωθεί η να καταδικαστεί κάποιος. Του ζητήσαμε να εξασφαλίσει τους όρους διεξαγωγής της ιστορικής αυτής δίκης. Αλλιώς με την επιμονή αυτή το αποτέλεσμα είναι υπονόμευση, περιθωριοποίηση υποβάθμιση της δίκης. 

Και αυτό είναι γνωστό ποιούς εξυπηρετεί.
  
Ο Ανδρέας Τζέλλης,εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα έκανε λόγο για κοροϊδία και κυρίως για εμπαιγμό της οικογένειας: 
«Αισθάνομαι ότι μας κοροϊδεύουν. Το αίτημα είναι ομόθυμο. Ο Κορυδαλλός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Το πιο βασικό για μένα είναι οι δικάσιμοι. Η αποκλειστική απασχόληση των δικαστών στη δίκη αυτή είναι απαραίτητη. Τους δίνουν τη δυνατότητα να βγουν από τα λαγούμια τους. Μέχρι τώρα ήταν κρυμμένοι. Όλοι αυτοί οι εμπαιγμοί αποθρασύνουν κάποιους. Ο κίνδυνος είναι σαφής. Κάποιοι θεσμικοί παράγοντες εμπαίζουν τους πάντες». 

 Η Ελευθερία Κουμάντου από το παρατηρητήριο της δίκης, παρέθεσε κάποια στοιχεία για τους ρυθμούς διεξαγωγής της δίκης. 

Από τους 69 κατηγορούμενους στη δίκη εμφανίζονται μόλις πέντε με έξι. 

Μέσα σε ένα έτος έχουν γίνει μόλις 63 δικάσιμοι, οι συνεδριάσεις που δεν έγιναν  λόγω της αποχής των δικηγόρων υπολογίζονται στις 45 ενώ μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μόλις 16 μάρτυρες.