"Θετική Φωνή": "Αμετανόητοι ρατσιστές Λοβέρδος - Χρυσοχοΐδης"

Βενιζέλος Β.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/05/2012
Ως "αμετανόητο" χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή" τον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο, τον οποίο κατηγορεί επίσης ότι "δυναμιτίζει κάθε ουσιαστική και αποτελεσματική προσπάθεια που έχει κάνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του ιού HIV/AIDS.

Σε ανακοίνωσή της, η "Θετική Φωνή" καταγγέλλει τη συμμετοχή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην προχθεσινή ΄συνέντευξη Τύπου του Αν. Λοβέρδου, τονίζει ότι τα "συμφέροντα" για τα οποία έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας είναι εγχώριες και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και όχι πρόσωπα της νύχτας, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι "δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι οροθετικοί τα θύματα της 'μεγάλης μάχης' για τη Β' Αθήνας και στον βωμό αυτής να θυσιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημόσια υγεία".

Τέλος, η "Θετική Φωνή" επισημαίνει ότι "η ρατσιστική εκστρατεία των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, που έσπευσαν να αποδώσουν την εισαγωγή του HIV στους μετανάστες, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα. Η πλειονότητα των γυναικών που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται είναι ελληνικής υπηκοότητας και μάλιστα θύματα της απουσίας πολιτικών και προγραμμάτων του υπουργείου Υγείας στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών".

[--->]