ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

 Απίστευτη ρύπανση και δολοφονία της θάλασσας της ΙΘΑΚΗΣ σε άλλο παρατημένο ιχθυοτροφείο.

Οι εικόνες είναι τραβηγμένες πριν από 7 μέρες από τον ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΑ παλικάρι και πολιτοφύλακα του τόπου. Τέτοια παλικάρια άντρες και γυναίκες έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος μας με γνώση,ψυχή και ικανότητα.

Το σημείο είναι στη Μακριά Πούντα.Μετά τις φωτογραφίες των παραλιών, της επιφάνειας της θάλασσας και της χερσαίας έκτασης έρχονται και οι υποβρύχιες φωτογραφίες ώστε να συμπληρώσουν το παζλ της απόλυτης καταστροφής της φύσης

Κάποιο ρουφιάνοι είχαν γράψει σε σχόλια για να θολώσουν τα νερά πως ζούμε στο νησί και δεν έχουμε δει αυτά που δημοσιεύτηκαν στην παράκτια περιοχή της Ιθακης. Δείτε τώρα.

Το υλικό είναι τραβηγμένο μέχρι 40 μέτρα βάθος και θα δείτε

- νεκρό τον πυθμένα της θάλασσας μας σε σημείο που κάποτε υπήρχαν φυτικά λιβάδια ότι πιο πολύτιμο για τα είδη και την οξείδωση της θάλασσας

- τόνοι πλαστικών σωλήνων βιομηχανικού τύπου από τα κλουβιά των ιχθυοκαλλιεργειών, πλαστικά δίχτυα, σχοινιά νάιλον, τσιμεντένια μπλόκια, λάστιχα  και σίδερα κάθε είδους κάνουν την εικόνα του βυθού τραγική

τι έχει να πει για την εκτέλεση της φύσης

-το λιμενικό

-ο δήμος

-η περιφέρεια

-η Τράπεζα που έχει κατασχέσει τη μονάδα

-οι πολιτικοί

-οι δικαστές

Καλώ όλους τους ψαροντούφεκαδες και δύτες του τόπου να βγάλουν το υλικό κάτω από αυτή τη βιομηχανία στη θάλασσα μας όπου τσακίζει όλον τον ΕΛΛΑΔΙΚΟ θαλάσσιο χώρο.

Αυτή είναι η κατάσταση κάτω από τις ιχθυοκαλλιέργειες που λένε ψέματα για πεντακάθαρα νερά και την ποιότητα ψαριού που θέλουν να ταΐσουν τους λαούς.

Πριν λίγες μέρες ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ επικρότησε τη δουλειά στα ζητήματα χωροθέτησης των οργανωμένων περιοχών υποδοχής υδατοκαλλιεργειών, και ζήτησε την επιτάχυνσή της σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μια θάλασσα που πουλιέται σε δυο μεγάλες πολυεθνικές την AMERRA CAPITAL και την MUbadala για να την αποτελειώσουν.

Κατά τα άλλα φταίνε οι ερασιτέχνες αλιείς και όχι τα τσακάλια της θάλασσας που την δολοφονούν για το χρήμα, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

















[------>]

«Το Μακρύτερο Τηλεγράφημα». Προς μια νέα αμερικανική στρατηγική έναντι της Κίνας



Την αλλαγή του καθεστώτος στην Κίνα ζητά το Ατλαντικό Συμβούλιο .

Στην ετήσια έκθεσή του περιγράφεται το σχέδιο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για μια Κίνα χωρίς τον Σι Τζίνπινγκ, και με αποδυναμωμένο το Κομμουνιστικό Κόμμα, σε μια περιοχή κυριαρχίας των ΗΠΑ και των συμμάχους τους

Το Ατλαντικό Συμβούλιο ( Atlantic Council ) μια πολιτική δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον όπως κάθε χρόνο δημοσίευσε μια έκθεση 26.000 λέξεων που περιγράφει τη στρατηγική του για την καταπολέμηση της Κίνας. Η έκθεση αναφέρει ότι «η μόνη πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον 21ο αιώνα είναι η ανάπτυξη της Κίνας.

 Στην έκθεση αναφέρεται ότι, για να γίνει αυτό, οι ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη , τον ρόλο του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και τον έλεγχο της τεχνολογίας και της επικοινωνίας προκειμένου να συντρίψουν το έθνος του 1,4 δισεκατομμυρίου. Το Συμβούλιο καλεί τον Πρόεδρο Μπάιντεν να χαράξει μια σειρά «κόκκινων γραμμών» πέρα ​​από τις οποίες οι ΗΠΑ θα πρέπει να επέμβουν άμεσα (ενδεχομένως και στρατιωτικά). Οι κόκκινες γραμμές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τις προσπάθειες της Κίνας να επεκταθεί στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, να επιτεθεί στα αμφισβητούμενα νησιά Senkaku και τις κινήσεις της ενάντια στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Μια επίθεση της Βόρειας Κορέας σε οποιονδήποτε εκ των γειτόνων της θα απαιτούσε μια απάντηση των ΗΠΑ ενάντια στην Κίνα, συνεχίζει η έκθεση, διότι «η Κίνα θα πρέπει να θεωρηθεί ως απόλυτα υπεύθυνη για τη συμπεριφορά της συμμάχου της Βορείου Κορέας». Οποιαδήποτε υποχώρηση, δηλώνει το Συμβούλιο, θα σήμαινε την εθνική «ταπείνωση» των ΗΠΑ.

 

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι η έκθεση προβλέπει τι θα πρέπει να θεωρείται ως επιτυχία της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Κίνας μέχρι το 2050: «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να συνεχίσουν να κυριαρχούν στην περιφερειακή και παγκόσμια ισορροπία ισχύος σε όλους τους σημαντικούς δείκτες ισχύος», ότι ο αρχηγός του κράτους Σι Τζίνπινγκ θα έχει αντικατασταθεί από μια πιο μετριοπαθή κομματική ηγεσία , και ότι ο ίδιος ο Κινέζικος λαός θα έχει αμφισβητήσει και έλθει σε ρήξη με το Κομμουνιστικό Κόμμα για το οποίο ο αρχαίος πολιτισμός της Κίνας θα έχει για πάντα ένα αυταρχικό μέλλον. Με άλλα λόγια, η Κίνα έχει συντριβεί και έχει υπάρξει κάποια αλλαγή καθεστώτος .

 Το Aτλαντικό Συμβούλιο είναι ένας οργανισμός του ΝΑΤΟ που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και τις άλλες συμμαχικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δικτατοριών του Κόλπου. Στους  μεγαλύτερους εταιρικούς χορηγούς του περιλαμβάνονται βιομηχανίες όπλων όπως οι Raytheon, Lockheed Martin, Northrop Grumman και Boeing. Στο διοικητικό του συμβούλιο συμμετέχουν προσωπικότητες όπως ο Henry Kissinger, ο Colin Powell και η Condoleezza Rice, καθώς και ανώτατοι στρατιωτικοί, όπως οι συνταξιούχοι στρατηγοί Wesley Clark, David Petraeus, HR McMaster, James “Mad Dog” Mattis, ο υπολοχαγός Brent Scowcroft , ο Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης καθώς και επτά τουλάχιστον πρώην διευθυντές της CIA . Γιαυτό και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Συμβούλιο αντιπροσωπεύει την εθνική  συναίνεση σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

 Το Ατλαντικό Συμβούλιο ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της πιο πολεμοχαρούς, επιθετικής ρητορικής περικύκλωσης της Ρωσίας και της Κίνας. Για παράδειγμα, έχει εκπονήσει σειρά μελετών όπου υποστηρίζεται ότι όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα εκτός συστήματος ελέγχονται κρυφά από τη Ρωσία  και λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος του Κρεμλίνου.

Η νέα έκθεση του Συμβουλίου, με την ονομασία «Το Μακρύτερο Τηλεγράφημα», (“the Longer Telegram” ) είναι μια άμεση αναφορά στο «Μακρύ Τηλεγράφημα» (“Long Telegram” ) που εστάλη στις 22 Φεβρουαρίου 1946 από τον Αμερικανό διπλωμάτη Τζορτζ Κένναν (George Kennan ), από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα στην Ουάσινγκτον. Στην έκθεση του ο Κένναν, υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν εντελώς τη συμμαχία τους με τη Σοβιετική Ένωση και να ακολουθήσουν αμέσως μια στρατηγική εχθρικής αναχαίτησης και θεωρείται ένα από τα ιδρυτικά έγγραφα του Ψυχρού Πολέμου. Συνδέοντας συνειδητά τον εαυτό του με τον Κένναν, το Ατλαντικό Συμβούλιο, εγκαινιάζει σιωπηρά την έναρξη μιας νέας παγκόσμιας αντιπαράθεσης με την Κίνα.

 Ο Κένναν , από τους ιστορικούς , θεωρείται ένας από τους πιο ευθύς αναλυτές του κατεστημένου εθνικής ασφάλειας της χώρας. Το 1948 περιέγραφε ως εξής τη θέση και τα συμφέροντα των ΗΠΑ: 

«Κατέχουμε περίπου το 50% του παγκόσμιου πλούτου, αλλά δεν είμαστε παρά το 6,3% του πληθυσμού της Γης…. Έτσι, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αντικείμενο φθόνου και δυσαρέσκειας. Το καθήκον μας στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι να χαράξουμε ένα πρότυπο σχέσεων που θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε αυτήν τη σχέση ανισότητας… Δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι μπορούμε να αντέξουμε σήμερα την πολυτέλεια του αλτρουιστή και του παγκόσμιου ευεργέτη… Θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για στόχους αόριστους και… μη ρεαλιστικούς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αύξηση του βιοτικού επιπέδου και ο εκδημοκρατισμός. Η μέρα που θα πρέπει να ασχοληθούμε με έννοιες άμεσης άσκησης ισχύος δεν είναι μακριά. Όσο λιγότερο τα ιδεαλιστικά συνθήματα στέκονται εμπόδια στη δράση μας, τόσο το καλύτερο».


 Ο Μπάιντεν στο τιμόνι της χώρας

Σε όλη τη διάρκεια του 2020, η ομάδα του Προέδρου Μπάιντεν δήλωνε ότι όλη η βιομηχανική και εξωτερική πολιτική τους θα περιστρέφονταν γύρω από το «ανταγωνισμό» με την Κίνα », με τις κορυφαίες προτεραιότητές τους να είναι «οι εμπορικές σχέσεις με αυταρχικές κυβερνήσεις, η υπεράσπιση της δημοκρατίας και η αντιμετώπιση της διαφθοράς, καθώς και η κατανόηση του τρόπου που αυτές οι προκλήσεις τέμνονται με νέες τεχνολογίες, όπως η 5G, η τεχνητή νοημοσύνη, η κβαντική πληροφορική και η συνθετική βιολογία. «Η κυβέρνηση Τραμπ είχε ήδη ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία προκειμένου να πλήξει τους κινέζους γίγαντες όπως η Huawei και το TikTok. Από τις δηλώσεις της ομάδας Μπάιντεν, φαίνεται ότι ο Μπάιντεν θα συνεχίσει την πολιτική Τραμπ έναντι του Πεκίνου.

 

Ωστόσο, πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον θεωρούν την προοπτική ενός καυτού πολέμου με την Κίνα ως μακρινή. «Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας δεν πρόκειται να οδηγήσει σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ... αλλά μάλλον σε χτυπήματα κάτω από το τραπέζι», ανέφερε μια πηγή στους Financial Times τον Μάιο. Άλλοι υποστηρίζουν έναν παγκόσμιο πολιτισμικό πόλεμο εναντίον του Πεκίνου, συμπεριλαμβανομένου του Πενταγώνου, με σκοπό τη δαιμονοποίηση της Κίνας και την αποθάρρυνση των πολιτών της.

 Πάντως, ό, τι και να αποφασίσει η Ουάσιγκτον, φαίνεται ότι οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί . Πριν τρία χρόνια, οι Αμερικανοί είχαν μια ουδέτερη άποψη για την Κίνα (και πριν από εννέα χρόνια η άποψή τους ήταν πολύ θετική). Σήμερα, οι ίδιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 73% των Αμερικανών αντιπαθούν την Κίνα, και μόνο ένα 22% φαίνεται να έχει θετική γνώμη για τη χώρα αυτή. Επομένως, είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αντίθεση των Αμερικανών σε έναν επερχόμενο δεύτερο Ψυχρό Πόλεμο.

 

[----->]