Ανακοίνωση ΠΑΜΕ ΟΤΑ Ιωαννίνων για ερώτηση Χρυσής Αυγής




Κανένας Δήμος και καμία υπηρεσία του, να μην δώσουν στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το τελευταίο να απαντήσει σε ερώτηση Βουλευτή της  φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών, που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Κανένας εργαζόμενος να μην συνδράμει στις προσπάθειες αυτού του εγκληματικού μορφώματος να φέρει σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που προσπαθούν - είτε Έλληνες, είτε μετανάστες - να επιβιώσουν.
Να μην  τους αφήσει περιθώριο να δημιουργήσουν την εντύπωση πως γι' αυτό το πρόβλημα φταίνε οι μετανάστες, ενώ είναι ήδη γνωστό, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, μόλις το 1,5% του συνόλου των παιδιών είναι μεταναστόπουλα…. Αξίζει επίσης να πούμε ότι μόνο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και αποκλειστικά με τη διαδικασία της μοριοδότησης, που θέλει η «Χρυσή Αυγή», έμειναν εκτός παιδικών σταθμών συνολικά 35.000 παιδιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η φασιστική οργάνωση επιχειρεί να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ανθρωποκτόνα πολιτική που εκφράζεται και στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.

Για αυτό δεν λέει κουβέντα για τις δαπάνες που μειώθηκαν στο «κόκκινο», για την συρρίκνωση του προσωπικού κάθε ειδικότητας (ιδιαίτερα του παιδαγωγικού), για την ανατροπή αναλογίας νηπίων-βρεφών ανά βρεφονηπιοκόμο, τις  απολύσεις των συμβασιούχων, την παύση στις προσλήψεις,  τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, την ελαστικοποίηση  των σχέσεων εργασίας, την αύξηση του ωραρίου εργασίας κ.α., που συνθέτουν μια εκρηκτική κατάσταση γενικής υποβάθμισης και κατάρρευσης της προσχολικής αγωγής.  Δεν λέει κουβέντα για το κλείσιμο τμημάτων και τις  συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών, για την μετατροπή των κοινωνικών δομών σε «κοινωφελείς επιχειρήσεις», που προοιωνίζουν τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Εξάλλου τον ίδιο ρατσισμό και φασισμό χρησιμοποίησε και στις αιμοδοσίες και τις διανομές τροφίμων που διοργάνωσε «μόνο για Έλληνες» ή στα δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας», που έστησε με τις πλάτες της κυβέρνησης για να σπρώχνει στα αφεντικά, ως ντίλερ τους πάμφθηνους (18 ευρώ μεροκάματο) Έλληνες εργάτες δίχως δικαιώματα ή ασφάλιση.

    Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και να σταθούν απέναντι σ’ αυτούς που μας εξαθλιώνουν. Να απαιτήσουμε άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς κλπ). Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς - κατάργηση των τροφείων. Σύγχρονοι, ασφαλείς, Δημόσιοι και δωρεάν Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδιά. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.  Να ενοικιαστούν και να διαμορφωθούν κατάλληλα κτίρια για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών.

    Να βαδίσουμε όλοι μαζί για να μπει τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία, για να διαγραφεί το χρέος και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Στο δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από τα δεσμά της Ε.Ε. και των κεφαλαιοκρατών χωράει ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.-  

[--->]

Η αστυνομία προστατεύει τη Χρυσή Αυγή και βασανίζει τους αντιφασίστες




Αντιφασίστες συνελήφθησαν και βασανίστηκαν άγρια από την Ελληνική Αστυνομία η οποία κάνει πλέον ανοιχτά τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.


Η συνεργασία μεταξύ των ελληνικών μηχανισμών ασφαλείας και των νεο-Ναζί γίνεται όλο και πιο στενή και πιο σοβαρή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τον Observer και τις χαρακτηριστικές  φωτογραφίες από την εφημερίδα Guardian. Δεν είναι μόνο οι ομάδες της Χρυσής Αυγής που έχουν ελεύθερο το πεδίο για τις επιθέσεις τους – μερικές  από τις οποίες θανατηφόρες - ενάντια σε μετανάστες, αριστερούς ακτιβιστές και ομοφυλόφιλους. Τώρα, ορισμένοι τομείς της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλαμβάνουν από την πλευρά τους να χτυπήσουν ομάδες και οργανώσεις που προσπαθούν να αντιδράσουν στους δρόμους και τις γειτονιές κατά της νεοναζιστικής βίας. Να κάνουν δηλαδή τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό των νεο-φασιστών.

Τη Κυριακή 30 του Σεπτέμβρη ένα συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού ήταν σε εξέλιξη στη συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα για να διαμαρτυρηθεί  κατά των συνεχών επιθέσεων που υφίστανται τα μέλη των αφρικανικών κοινοτήτων και ειδικότερα οι Τανζανοί. Όταν η πομπή ήρθε σε επαφή με τις φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής και ξεκίνησαν συμπλοκές, η αστυνομία παρενέβη υπέρ των τελευταίων και συνελήφθησαν πολλοί ακτιβιστές και ακτιβίστριες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι 15 αντι-φασίστες δεν συνελήφθησαν απλά, αλλά όταν τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα υποβλήθηκαν σε πραγματικά βασανιστήρια.

Όταν την επόμενη μέρα κάποιες οργανώσεις διαδήλωσαν ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων συντρόφων τους, η αστυνομία συνέλαβε κι άλλους 25 ακτιβιστές. Στη συνέχεια, τους υποχρέωσαν να γδυθούν με τη βία, να "παρελάσουν" μπροστά στους ασφαλίτες και να μείνουν ξύπνιοι όλη τη νύχτα ρίχνοντας ακτίνες λέιζερ στα μάτια τους. Τους ανάγκασαν να υποκρίνονται μπροστά στους μπάτσους, με συνεχείς προσβολές και σοβαρές απειλές "θα πεθάνετε σαν τους παππούδες σας στον εμφύλιο πόλεμο", "Τα στοιχεία  σας θα τα δώσουμε στη Χρυσή Αυγή." Μία απειλή πολύ συγκεκριμένη, αφού με βάση τα στατιστικά στοιχεία στις δύο τελευταίες εκλογές, τουλάχιστον οι μισοί αστυνομικοί  που σταθμεύουν στην Αθήνα ψήφισαν υπέρ του Νίκου Μιχαλολιάκου  και των μπράβων του.

Οι ένστολοι φασίστες απαγόρευσαν σε ακτιβίστριες να πιούν νερό επί 19 ώρες, εκτοξεύοντας  βαριές ύβρεις και σεξουαλικές απειλές. Κάποιες απ 'αυτές, για να ξεδιψάσουν, έπιναν νερό ακόμη και από τις τουαλέτες. Ένας από τους κρατουμένους κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και κεφάλι. Άλλοι με εμφανή καψίματα από τσιγάρο στα χέρια και τα πόδια τους. Ένας ακτιβιστής ανέφερε ότι τον χτύπησαν στη σπονδυλική στήλη με πιστόλι taser που του έκαψε την πλάτη: "Είναι σαν ηλεκτρικό σοκ", δήλωσε ο αντιφασίστας, "τα πόδια μου είχαν παραλύσει και μετά από λίγα λεπτά έπεσα κάτω. Μου έβαλαν χειροπέδες και άρχισαν να με χτυπάνε και να με κλωτσάνε στα πλευρά και το κεφάλι. Με πίεζαν να περπατήσω, αλλά εγώ δεν μπορούσα, στη συνέχεια, με έσυραν στο έδαφος , πέντε τετράγωνα μέχρι να φτάσουμε στην κλούβα. "

Τα  βασανιστήρια, σύμφωνα με τη μαρτυρία των συλληφθέντων αντιφασιστών  που συγκέντρωσε και δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian, έγιναν από τους αστυνομικούς στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Αλλά φυσικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, ο Χρήστος Μανούρας, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι διαπράχθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία.

torturegrecia1 Όμως, ένας από τους δικηγόρους των κρατουμένων ακτιβιστών, ο Δημήτρης Κατσαρής, δεν δίστασε να συγκρίνει την βασανιστήρια των πελατών του με αυτά που υπέβαλλαν οι αμερικανοί στρατιώτες τους κρατουμένους στις εγκαταστάσεις της ιρακινής φυλακή του Αμπού Γκράιμπ: "Δεν είναι απλά μια περίπτωση βαρβαρότητας της  αστυνομίας σαν και αυτές που ακούμε από καιρό σε καιρό σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό συμβαίνει κάθε ημέρα. Έχουμε τις φωτογραφίες, έχουμε τις αποδείξεις του τι συμβαίνει στους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την άνοδο  του  νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της αστυνομίας, με τη συνεργασία και του δικαστικού συστήματος."


Τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκαν οι αντιφασίστες από την αστυνομία – με εμφανή τα σημάδια της βίας πάνω τους μετά την απελευθέρωση τους- έρχονται να προστεθούν στο επεισόδιο που αναφέρει η  γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Point, σύμφωνα με την οποία σε ορισμένα σημεία της χώρας η ελληνική αστυνομία κατευθύνει στους νεοναζί τους πολίτες που προσέρχονται
στην αστυνομία  για βοήθεια .