Ημουν μάρτυρας εγκλημάτων πολέμου

 


«Υπάρχει μια άβυσσος ανάμεσα σε αυτό που ακούω από την οθόνη της τηλεόρασης και σε αυτό που είδα με τα μάτια μου».

https://www.youtube.com/watch?v=ZoKnhXnp-Zk

https://twitter.com/anabel.../status/1524537082051534849

(το βίντεο με αγγλικους υπότιτλους)

Ο Adrien Bocquet  πήγε στην Ουκρανία για μια ανθρωπιστική αποστολή και έμεινε εκεί για τρεις εβδομάδες. Με την επιστροφή του, έδωσε συνέντευξη για "τα εγκλήματα που είχε δει στην Ουκρανία".

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξή του:

«Όταν επέστρεψα στη Γαλλία από την Ουκρανία, σοκαρίστηκα: τα τηλεοπτικά κανάλια προσκαλούν ανθρώπους που δεν έχουν πάει στην Ουκρανία και δεν γνωρίζουν τίποτα για το τι συμβαίνει εκεί τώρα. Ωστόσο, τολμούν να κάνουν εικασίες για αυτά τα γεγονότα. Υπάρχει μια άβυσσος ανάμεσα σε αυτό που ακούω από την οθόνη της τηλεόρασης και σε αυτό που είδα με τα μάτια μου.

Οι μαχητές του Αζόφ είναι παντού. Με νεοναζιστική σβάστικα. Είμαι συγκλονισμένος που η Ευρώπη προμηθεύει όπλα στους νεοναζί. Οι στολές τους είναι κεντημένες με σύμβολα SS παντού. Όχι μόνο αυτό, δεν κρύβουν τις απόψεις τους. Τα διαφημίζουν. Δούλεψα με αυτούς τους ανθρώπους ...

Λένε ανοιχτά ότι είναι έτοιμοι να «καταστρέψουν» Νέγρους και Εβραίους. Όσο ήμουν εκεί, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Μόνο παρακολουθούσα και έπαιρνα βίντεο. Έχω αυτό το υλικό και θα το χρησιμοποιήσω ως απόδειξη των εγκλημάτων της Ουκρανίας.

Είδα πώς ο ουκρανικός στρατός πυροβόλησε αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες στα γόνατα και πυροβόλησε ανώτερους αξιωματικούς στο κεφάλι.

Προσωπικά είδα πώς Αμερικανοί εικονολήπτες κάνουν ψεύτικα πλάνα από το πεδίο της μάχης, απευθείας.

Όλη η κατεστραμμένη μη στρατιωτική υποδομή , την οποία η Ουκρανία περνά ως ρωσικά πλήγματα σε κτίρια κατοικιών, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα ανεπιτυχών χτυπημάτων από την ουκρανική πλευρά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρύβουν πυρομαχικά σε κτίρια αμάχων τη νύχτα, χωρίς καν να ενημερώσουν τους κατοίκους. Αυτό ονομάζεται χρήση αμάχων ως ασπίδα.

Η σφαγή στη Butsa ηταν στημένη. Τα πτώματα των θυμάτων μεταφέρθηκαν από άλλα μέρη και τοποθετήθηκαν εσκεμμένα ...

Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για αυτά που λέω. Ενώ ήμουν στην Ουκρανία, ήμουν μάρτυρας εγκλημάτων πολέμου. Όλα αυτά έγιναν από τον ουκρανικό στρατό. Αλλά στη Γαλλία δεν το συζητάμε!»

[------>]