Σιωπή!


Φωτογραφία του Γιώργος Αλεξάτος.
Σκασμωχουμωρετώρα!



Σιωπή! Που θα μας πείτε ότι η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη, αντί για περικοπές στις δαπάνες για πυρόσβεση και αύξηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ και τα ΜΑΤ, να εξοπλίσει το Πυροσβετικό Σώμα και να προσλάβει χιλιάδες πυροσβέστες, για να μη δίνουν τη μάχη με τη φωτιά τρία-τέσσερα εναέρια μέσα και λιγότεροι από 200 πυροσβέστες.

Βουλώστε το! Που ανακαλύψατε ότι η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να έχει εγκαίρως σχεδιασμό και να έχει ενημερώσει τους κατοίκους περιοχών που είναι εκτεθειμένοι σε ενδεχόμενο κίνδυνο, για το τι θα κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση.

Σκασμός! Που θα μας πείτε ότι με το που εκδηλώθηκε η φωτιά, δυο ώρες πριν περάσει τη Μαραθώνος, ήταν αναγκαία η έκδοση ανακοίνωσης για εκκένωση της περιοχής. Και η επίβλεψη και ο συντονισμός της με την παρουσία των αρμόδιων υπουργών και ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας. Με τον κόσμο να είναι ήδη από καιρό ενήμερος για το τι θα έπρεπε να κάνει.

Σιωπή, λοιπόν! Άλλωστε, το 2018 δεν είναι 2007. Δεν θα λέμε κάθε φορά τα ίδια!

Επιχείρηση χάος


Το μόνο που χωράει, είναι το πλιάτσικο. Και εξηγώ:

Χθες το μεσημέρι στη Ραφήνα, 300 άνθρωποι να ξεφορτώνουν φορτηγά, να γεμίζουν σακούλες και να φορτώνουν περί τα 30 αυτοκίνητα, για να φύγουν με προμήθειες σε νερό και τρόφιμα προς τους πυρόπληκτους. 30 αυτοκίνητα, όσο ήμουν εγώ εκεί, ώσπου να φορτώσω τίγκα το δικό μου μέχρι πάνω με νερά.

Νερά και γκοφρέτες, αυτά πήρα, ναι (κι ας μου φωνάζανε). Γιατί, όταν θα βρω την οικογένεια που μένει στο μισοκαμμένο σπίτι της χωρίς νερό και ρεύμα, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ, ΟΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, καλό μαγείρεμα; Κοινή λογική, δηλαδή, η οποία δεν αξιολογείτο και πολύ θετικά χθες.

Φύγε, μου λένε, κατεπειγόντως, για Μπλε Λιμανάκι - δεν έχουνε νερό. Και πάω. Και το τριγυρνάω δυο φορές. Και κάτι άνθρωποι που συναντώ, είτε πλένουν με το λάστιχο, είτε μπαινοβγαίνουν στα αυτοκίνητά τους, πάντως εμένα να τους πάω νερό ανάγκη δε με έχουν.

Ανίκανοι


 Τα διυλιστήρια είναι παρότι εξαιρετικά εύφλεκτη κόκκινη ζώνη, πολύ πιο ασφαλή. Γιατί ξέρετε?

Διότι υπάρχει σχεδιασμός κ πρόληψη κ άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης που έχουν γνώσεις διαχείρισης κρίσεων.

Εδώ φάνηκε καθαρά η γύμνια του διαχειριστικού οργάνου. 

Δεν επιτρέπεται καν να λένε δεν πρόλαβα ή το Μάτι ήταν όλο αυθαίρετο. 

Ας ήταν. 

Γιαυτο σας έχουμε εκεί. 

Αλλιώς να σβήνετε φωτιές μόνο πηδώντας τες του Αη Γιαννιού... 
Στείλατε ανθρώπους στο θάνατο με την κάκιστη κυκλοφοριακή ρύθμιση να μπουν μέσα στη παραλιακή Ποσειδώνος κ την ολιγωρία έγκαιρης εντολής επείγουσας απομάκρυνσης από τις πευκόφυτες οικίες τους κ συγκέντρωσης σε ασφαλέστερα σημεία. 

Υπήρχαν ασφαλή σημεία ως χώροι συγκέντρωσης.