Τα ψιλά

 

Νεκρός εργάτης στις ιχθυοκαλλιέργειες στη νήσο Οξιά  

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο άφησε το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 40χρονος εργάτης, ο οποίος έπεσε από τον τρίτο όροφο ... 

Νεκρός 53χρονος εργάτης σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ 

 Κατολίσθηση έγινε σε ορυχείο στο χωριό Τσάρκβα της Βουλγαρίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργάτης και να τραυματιστεί ακόμα ...

 Ένας ακόμα εργάτης έχασε σήμερα τη ζωή του την ώρα που έβγαζε το μεροκάματο. Πρόκειται για πατέρα τεσσάρων παιδιών ο οποίος σκοτώθηκε το απόγευμα ...

 Νεκρός Παλαιστίνιος εργάτης που προσπαθούσε να περάσει ...

  Ο 35χρονος εργάτης από την Αλβανία για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε από μεγάλο ύψος και κατέληξε μετά τη μεταφορά του στο ...

 41χρονος αλλοδαπός αλιεργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα χθες το πρωί στην Παλιά Σκάλα Λιμένα Κεραμωτής. 

 Τραγικό δυστύχημα στη ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. 34χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης

 Νεκρός εργάτης στη Φουκουσίμα. Ένας άνδρας ο οποίος εργαζόταν στον κατεστραμμένο, από σεισμό, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία έχασε ...

 Ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό από τη φωτιά σε πλοίο που βρίσκεται στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Κερατσινίου και που εκδηλώθηκε το ...

 Νεκρός ανασύρθηκε ο εργάτης της Χαλυβουργίας στο Βόλο Νεκρός ανασύρθηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπό ...

 Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Τρίτης 41χρονος Πακιστανός εργάτης σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας έχει εκτιμήσει ότι κάθε χρόνο συμβαίνουν περισσότερα από 180.000 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και 110 εκατ. τραυματισμοί.
Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 10 εκατ. (6,6% των εργαζομένων) πέφτουν θύματα εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής νόσου, και ότι περίπου 8.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας εργατικών ατυχημάτων.

 Σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, όπως στην Ινδία, υπολογίζεται ότι το 80% όλων των τραυματισμών συμβαίνουν στην εργασία.

Γ. Βαρουφάκης: «Όχι μείωση σε επικουρικές, όχι στην αύξηση ΦΠΑ, όχι στην ακύρωση της 13ης σύνταξης»

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη, τις πληροφορίες για μείωση των επικουρικών συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ και την ακύρωση της δέσμευσης για καταβολή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους. Παρεμβαίνει η οικονομική συντάκτρια του Κόκκινου, Μαρία Λούκα.  
 
Ο υπουργός οικονομικών εκτίμησε ότι σύντομα θα επιτευχθεί ενδιάμεση συμφωνία που θα ανοίξει όπως είπε τη κάνουλα της ρευστότητας και θα δώσει τη δυνατότητα για τη σκληρή διαπραγμάτευση του Ιουνίου για μια συμφωνία – λύση που θα επιτρέψει την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

"Η Ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μια έντιμη λύση που θα απελευθερώσει την χρηματική βοήθεια από τους εταίρους και θα τερματίσει την οικονομική ασφυξία που έχουν οδηγήσει την χώρα τα μνημόνια", είπε.

"Μακάρι να είχαμε τελειώσει εδώ και δύο μήνες όλες τις διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περιστάσεις και οι ανάγκες που πρέπει να λύσουμε με τους εταίρους είναι κάτι που προέχει, κάτι που δεν το επιλέξαμε αλλά το παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ως διεθνές μιντιακό τσουνάμι παραπληροφόρησης, που προσπαθεί να υπονομεύσει την ελληνική κυβέρνηση και την διαπραγματευτική της ισχύ, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που δημιουργούν εντυπώσεις και πρωτοσέλιδα βασισμένα σε "διαρροές".

"Όταν έχεις να τα βάλεις με μια αδίστακτη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης τότε πρέπει να περιμένεις τα πάντα" [...] "Πριν την Ρίγα είχαν ξεκινήσει προσπάθειες δολιοφθοράς εις βάρος μου, οι οποίες βέβαια έχουν ως στόχο την κυβέρνηση της Ελλάδας, και που ουσιαστικά προσπαθούν να πλήξουν την απόφαση του ελληνικού λαού να εναντιωθεί στις πολιτικές λιτότητας", σημείωσε o υπουργός οικονομικών.

Για την σύσταση ομάδας διαπραγμάτευσης

"Σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, των συνεργατών μου και με την υπόλοιπη κυβέρνηση, η αλλαγή στην διαπραγματευτική ομάδα", το σχόλιο του κ. Βαρουφάκη για την ομάδα διαπραγματεύσεων, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι , "σε κοινό στρατηγικό πλαίσιο συνεδριάζει η ομάδα από την αρχή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, απλώς τώρα απέκτησε και τίτλο".

Γιατί δεν τηρήθηκε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου από τους εταίρους

"Είχαμε συμφωνήσει σε μια πρώτη λίστα και στην εκπόνηση των μεταρρυθμίσεων που θα πατούσε πάνω στον κοινό τόπο της συμφωνίας, όμως από την 24η Φεβρουαρίου η άλλη πλευρά προσπαθεί να ωθήσει τις διαπραγματεύσεις πριν την 25η Ιανουαρίου και να αναιρέσει ουσιαστικά την εντολή του Ελληνικού λαού" και συμπλήρωσε λέγοντας ότι "ενώ μας λένε ότι το Eurogroup ακολουθεί τους κανόνες, οι ίδιοι δεν τους ακολουθούν στην περίπτωση της Ελλάδας".

[--->]

Η "σοβαρή εταιρεία" Ελληνικός Χρυσός προσπαθούσε να εξαπατήσει το Δημόσιο


"Η "σοβαρή εταιρεία" Ελληνικός Χρυσός η οποία κατά δήλωσή της υλοποιεί την "μεγάλη επένδυση" της στην Ελλάδα έστειλε στο  ΥΠΑΠΕΝ μετά από τρία χρόνια δύο μελέτες, η μία μάλιστα για την καρδιά του επενδυτικού της σχεδίου την  Μεταλλουργία Χρυσού Χαλκού με τις εξής "αμελητέες" παραλείψεις": τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής  Κ. Ιγγλέζη στο alterthess με αφορμή τις επιστολές του ΥΠΑΠΕΝ προς την Ελληνικός Χρυσός στις οποίες αναφέρονται ότι εντοπίστηκαν σωρεία προβλημάτων στις τεχνικές μελέτες μονάδων στο Μαντέμ Λάκκο.


  "Ξέχασε να εκτελέσει το πρόγραμμα δοκιμών σε ημιβιομηχανική κλίμακα. 

Προσπαθεί να εξαπατήσει το Δημόσιο και να του υφαρπάξει έσοδα με μη εφαρμόσιμη μέθοδο Μεταλλουργίας." σημειώνει ακόμη και διερωτάται :"Σε τρία χρόνια δεν κατάφερε να μεταφράσει στα ελληνικά βασικά σημεία των μελετών της και επίσης ποια σοβαρή εταιρεία θα κατέθετε μελέτες χωρίς την υπογραφή διπλωματούχων μηχανικών;".

"Το έγκλημα ήταν καλά σχεδιασμένο από την εταιρεία  και οι μελέτες θα πέρναγαν από το ΥΠΕΚΑ χωρίς καμία παρατήρηση και η εταιρεία θα συνέχιζε το καταστροφικό της έργο. 

Η μεγάλη ατυχία για την εταιρεία και τύχη για την Χαλκιδική ήταν ότι η εκπνοή της τριετούς προθεσμίας συνέπεσε με την αλλαγή της κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα τα νόμιμα μέσα για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος" καταλήγει στην δήλωσή της. 

[--->]