Offshore Leaks και με άρωμα από Ελλάδα



12 χιλιάδες εταιρείες από 170 χώρες με τζίρο 32 χιλιάδες δισεκατομύρια δολάρια
   
Ποιος έσπασε το απόρρητο των φορολογικών παραδείσων και γιατί; 

Τι νόημα έχουν χωρίς το απόρρητο;

107 οι εταιρείες Ελλήνων φοροφυγάδων, από τις οποίες οι φορολογικές αρχές των Αθηνών γνώριζαν μόνο τις τέσσερις .




 υ.γ.

Ελεγε κάποιος “σοφός” : Οι λαοί δεν πρέπει να φοβούνται τους κυβερνήτες τους,
οι κυβερνήτες πρέπει να φοβούνται τους λαούς

ΑΡΣΕΝΙΚΟ 49.000 φορές πάνω από το όριο!

Τα ρέματα, που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας, έχουν τεράστια περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα. Εκβάλλουν στον Στρυμονικό σε κοντινή απόσταση από ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες

Των Ντίνας Δασκαλοπούλου και Νίκου Φωτόπουλου

42Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έφτασαν χτες στα γραφεία της «Εφ.Συν.» από την Ολυμπιάδα. Οι φωτογραφίες με καφεκίτρινα νερά και αφρούς από ρέματα που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», έφτασαν σε εμάς την ώρα που η διοίκηση της «Ελντοράντο» έδινε συνέντευξη Τύπου, φρουρούμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη. «Σας φέρνουμε αποδείξεις για το πώς εννοεί την περιβαλλοντική προστασία η “Ελντοράντο”», μας λέει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, ενώ παραθέτει ντοκουμέντα.

όχι μόνο γκρίνια και απάθεια αλλά και αγώνας



 




 http://unitenews.files.wordpress.com/2012/12/image.jpeg

 

Δεύτερη απεργία μέσα σε λίγους μήνες για χιλιάδες εργαζόμενους στις μεγάλες αλυσίδες fast food στο Μεγάλο Μήλο (Νέα Υόρκη). Δουλεύουν για μισθούς πείνας και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι στα φαστφουντάδικα της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς πείνας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι των πιο γνωστών αλυσίδων παγκοσμίως,αλλά και άλλες λιγότερο γνωστές - McDonald 's, Burger King, Pizza Domino,
Yum Brand και Taco Bell – αρνήθηκαν να ψήνουν χάμπουργκερ και «τηγανιτές πατάτες» διαμαρτυρώμενοι για τους μισθούς που δεν τους φτάνουν να βγάλουν τομήνα.