ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ‼️

 

Χθες στα φοιτητικά συλλαλητήρια η αστυνομία πραγματοποίησε 52 προσαγωγές. Από χθες κυκλοφορεί πληθώρα φωτογραφιών, βίντεο και μαρτυριών που αποδεικνύουν τα ακόλουθα:

1️Στήσιμο κατηγοριών με τυχαία τοποθέτηση πυροσβεστήρων, κονταριών σημαιών, μπουκαλιών δίπλα σε συλληφθέντες (ενδεικτικά: https://www.alerta.gr/archives/13998)

2️Αναίτια και σαδιστική βία απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές και περαστικούς με αγκωνιές, κλωτσιές και χτυπήματα με γκλοπ και πυροσβεστήρες στο κεφάλι (ενδεικτικά: https://youtu.be/MjLRqzAFSdQ και http://bit.ly/3qfI0Te)

3️Καταγγελία για εξαναγκασμό σε συλληφθείσες κοπέλες στο Ηράκλειο να γδυθούν! (http://bit.ly/3q5oSat)

4️Χτύπημα φωτορεπόρτερ από αστυνομικό των ΜΑΤ (https://twitter.com/i/status/1359488012002988034)

5️Αντικοινωνική, προσβλητική και προκλητική συμπεριφορά με χυδαίο βρίσιμο διαδηλωτών αλλά και περαστικών, χειρονομίες και απειλές από αστυνομικούς των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ

6️Συλλήψεις εκδικητικές και τυφλές, ιδιαίτερα μεμονωμένων ατόμων, σε σημεία άσχετα με τη διαδήλωση όπως η Ομόνοια ή η Πατησίων και ο Πειραιάς (!!!) ή μετά το τέλος της (βλ. καταγγελία στο τέλος)

7️Απαράδεκτη παραβίαση κάθε νομικού πολιτισμού καθώς στους δικηγόρους στη ΓΑΔΑ επιτράπηκε να δουν τους προσαχθέντες μόλις στις 12 τα μεσάνυχτα! (ενδεικτικά: https://twitter.com/i/status/1359537780288851972)

🔴Ρωτάμε: Με ποια δικαιολογία αφέθηκαν οι προσαχθέντες απομονωμένοι και οι δικηγόροι στο δρόμο να περιμένουν επί 8 ώρες μέχρι να επικοινωνήσουν; Κάνουν και καψόνια για να σπάσουν το ηθικό των αιχμαλώτων τους οι "φρουροί της έννομης τάξης"; Αυτοί θα φέρουν την "εύρυθμη λειτουργία" των πανεπιστημίων;

🔜Κύριε Χρυσοχοϊδη και λοιποί ηθικοί αυτουργοί δεν θα σας ζητήσουμε ξανά να τους μαζέψετε γιατί θα ήταν προσβλητικό για τη νοημοσύνη όλων μας. Θα τους μαζέψει ο λαός!

Και φυσικά...

Σιγά μη φοβηθούμε!

Ο πολιτικός σας χρόνος τελειώνει.

Λευτεριά στους συλληφθέντες - Δύναμη στους αγώνες του λαού!

#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow #antireport

*η φωτογραφία από τον Marios Lolos

_________________________________________

Παραθέτουμε ενδεικτικά τη χθεσινή καταγγελία μητέρας:

"Μόλις πήραμε τον ανήλικο γιο μου κι έναν φίλο του από την ασφάλεια Πειραιά.Επιστρέφανε από το συλλαλητήριο....και κάνανε βόλτα στο λιμάνι μέχρι να επιστρέψουν....εκεί τους συνελαβαν και τους έβαλαν σε περιπολικό 5 άτομα !! Τα πάνε τα παιδιά σε μια αποθήκη και τα άφησαν να επικοινωνήσουν μετά από μία ώρα!!!!! Τα παιδιά ζήτησαν νερό και δε τους έφεραν.Οταν πήγα να πάρω το παιδί μας είπαν πως τα παιδιά δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα είχαν ελέγξει και τις κάμερες.  Παρόλα αυτά δε μας άφηναν να τα πάρουμε γιατί ο αξιωματικός υπηρεσίας ασχολιόταν με κάτι άλλο και δε μπορούσε να ασχοληθεί!!!!!!!Κάτσαμε δύο ώρες μέχρι να ασχοληθεί ο κομπλεξικος!!!! Στο ενδιάμεσο άνοιξαν την τσάντα του γιου μου και βρήκαν μέσα Οδηγητή!!!!!!Τον έβαλαν σε μια καρέκλα και τον ρωτούσαν  επίμονα ποιος ψηφίζει ΚΚΕ!!!!!!!!! Κάποιος μπήκε στη μέση και τους είπε να το κόψουν αυτό,!!!!! Τέλος πάντων θα γίνει και καταγγελία και αναφορά!!!!!!!ειδικά που έβαλαν 5 άτομα σε ένα περιπολικό..."



Πηγή: 

https://www.facebook.com/konstantinos.Mpourxas/posts/10219648694627321


[----->]