Επειδή το κακό έχει παραγίνει και η λογοκλοπή πάει σύννεφο



Μετά και το τελευταίο επεισόδιο  κλοπής εργασίας μου, χωρίς να αναφέρεται η πηγή προέλευσης, από γνωστά εμπορικά η μη σάιτ, στο εξής  μπαίνουν :


ΟΡΟΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ


« Περίληψη:

ΔΕΝ επιτρέπω αναδημοσίευση μεταφράσεών μου. Αν κάποια μετάφρασή μου σας φανεί ενδιαφέρουσα, βάζετε ΜΟΝΟ τις δύο-τρείς πρώτες αράδες, και στη συνέχεια παραπέμπετε στην ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ »


Με αφορμή επαναλαμβανόμενες «άκομψες» (πολύ comme il faut με βρίσκω) αναδημοσιεύσεις αναρτήσεών μου, που έγιναν πάλι πρόσφατα και ανακάλυψα τυχαία, αναγκάστηκα να το ψάξω λίγο το θέμα. Η μακράν πιο πλήρης, αναλυτική και σαφής σχετική ανάρτηση που μπόρεσα να βρω, ανήκει στον Διαγόρα τον Μήλιο και συγκεκριμένα στη σελίδα του Όροι χρήσης. Προτείνω να την διαβάσετε ολόκληρη. Την ανάρτηση αυτή υιοθετώ προς το παρόν, ώσπου να μπορέσω και εφ’όσον χρειαστεί, να την εξειδικεύσω.

Θα επέμενα ειδικά στην 2η παράγραφό του που αναφέρει:

«Η αντιγραφή ύλης από αυτό το ιστολόγιο επιτρέπεται, χωρίς την ανάγκη να μου ζητήσετε άδεια, αρκεί κάθε τι που αντιγράφετε να διατηρείται αναλλοίωτο και να συνοδεύεται πάντα από αναφορά στο πρωτότυπο,στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κάθε φορά ανάρτηση και μάλιστα ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ της ανάρτησής σας.»

Έτσι λοιπόν :

« … Θεωρώ αυτονόητο ότι ΔΕΝ αντιγράφονται ολόκληρες αναρτήσεις και ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ » Η Κεντρική Ιδέα είναι η εξής: «ΔΕΝ επιτρέπω αναδημοσίευση μεταφράσεών μου. Αν κάτι σας φανεί ενδιαφέρον, βάζετε τις δύο-τρεις πρώτες αράδες, και στη συνέχεια παραπέμπετε στην αρχική πηγή».

Ειδικότερα :

α).- Στην περίπτωση που θα θελήσατε να αντιγράψετε κάτι ολόκληρο, θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση και τότε :
θα πρέπει να μην αλλοιώσετε ΤΙΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ τον ΤΙΤΛΟ, ΟΥΤΕ τον ΥΠΟΤΙΤΛΟ, ΟΥΤΕ τις ΕΙΚΟΝΕΣ, αλλά και να μην προσθέσετε ή αφαιρέσετε κάτι, ακόμη κι αν εσείς θεωρείτε ότι δεν αλλάζει το πνεύμα της ανάρτησης.

β).- Στην περίπτωση που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε αποσπάσματα, θα πρέπει να είναι απόλυτα σαφής η πατρότητα (μητρότητα) του κάθε ενός αποσπάσματος (δική σας, δική μου, κάποιου τρίτου).

γ).- Σχετικά με τον τρόπο παραπομπής στην ΔΙΚΗ μου ανάρτηση : αναφέρετε το ΟΝΟΜΑ του ιστολογίου, όπως αυτό εμφανίζεται και είναι γνωστό και εν συνεχεία το συνδέετε με το ακριβές λινκ της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ανάρτησης.

δ).- Στην περίπτωση που στην σελίδας σας φαίνεται μόνο ένα τμήμα της ανάρτησής σας, και μετά λέτε π.χ. «διαβάστε όλο το κείμενο» ή «διαβάστε τη συνέχεια» κλπ, τότε η παραπομπή θα πρέπει να φαίνεται στην ΑΡΧΙΚΗ περικοπή, ΠΑΝΩ-ΠΑΝΩ, πριν δηλαδή ο αναγνώστης αναζητήσει τη συνέχεια της ανάρτησής σας.


 Την ιδέα την έδωσε το : https://inconue.wordpress.com/όροι-αναδημοσίευσης, και προσυπογράφω