Μήπως γι’αυτό λυσσάνε κατά της Ζωής Κωσταντοπούλου;

…κηρύσσοντας [ο Βούτσης] την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής, ξεκαθάρισε ότι η σχέση τους με το κεντρικό κράτος θα είναι ειλικρινής και απολύτως θεσμική και ισότιμη.
 «Κλείνει ο κύκλος ενός συστήματος διαπλοκής που υπήρξε, με πελατειακές σχέσεις, επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, εντάξεις και απεντάξεις έργων, πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ακόμη και επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις για δήθεν θεομηνίες», είπε ο υπουργός περιγράφοντας το παρελθόν. Ακόμη μία αναφορά στην τοποθέτησή του που προκάλεσε αίσθηση ήταν η εξής:
«Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος»

Για περισσότερα :  https://omadeon.wordpress.com/2015/05/28/voutsis-yper-koykoylomatos-skandalwn/

Μ. Ιγνατίου: Το ΔΝΤ ζητάει τις απολύσεις των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ!

 


Σύμφωνα με τον ανταποκριτή στην Αμερική, Μ. Ιγνατίου, ο κ. Τόμσεν του ΔΝΤ ζητάει απελευθέρωση των απολύσεων και επιπλέον τις εκ νέου απολύσεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που προσελήφθησαν πρόσφατα! Επιπλέον ζητούν οι συζητήσεις του Ταμείου να γίνονται με τους υπουργούς (όπως δηλαδή γινόταν με την προηγούμενη κυβέρνηση) και όχι με τα τεχνικά κλιμάκια.

«Με συμβάσεις-σκουπίδια, με απλήρωτους εργαζόμενους και 2 εκατ. πραγματική ανεργία δεν μπορεί να είναι υγιές το ασφαλιστικό»




 «Επί το έργον βρίσκονται οικονομικοί και πολιτικοί δολοφόνοι» δήλωσε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ, Άρης Καζάκος στο Κόκκινο και στον Σπύρο Γεράρδη, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από το ευρωπαϊκό κατεστημένο στην εργασία.
    
  «Η ενίσχυση της ζήτησης με την ενίσχυση της αγοραστικής αξίας του μισθού, είναι κομβικό εργαλείο για να επανέλθει η οικονομία σε κανονικότητα», γιατί «η ελληνική οικονομία στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην εσωτερική ζήτηση (κατανάλωση)», τόνισε.

«Οι συλλογικές συμβάσεις είναι θέμα αξιοπρέπειας, είναι θέμα τιμής, αλλά και βίας. Είναι μια αξία σχετικής δικαιοσύνης και μιας ισορροπημένης ρύθμισης των όρων εργασίας αλλά και ένας μηχανισμός ελάττωσης της βίας, η οποία, έτσι κι αλλιώς, είναι εγγενής στις εργασιακές σχέσεις» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Για το ασφαλιστικό σύστημα, επισήμανε ότι «είναι άμεση απόρροια της κατάστασης της εργασίας και των ανθρώπων, διότι το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα, ανέκαθεν είχε πρόβλημα έλλειψης πόρων. Τα στοιχεία που έχουν δοθεί είναι απολύτως ψευδή και βρισκόμαστε σε μια διαδικασία διόρθωσης».

Τέλος, ο κ. Καζάκος διερωτάται, «πως είναι δυνατόν με συμβάσεις-σκουπίδια, με απλήρωτους εργαζόμενους, με μισθούς που έχουν σακατευτεί, με επίσημη ανεργία 1,5 εκατ. ανθρώπους, και 2 εκατ. πραγματική ανεργία να είναι υγιές το ασφαλιστικό σύστημα;

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα, οι αναλογιστικές μελέτες θα μας οδηγήσουν σε καινούργιες προσαρμογές, όπως είναι ο ευφημιστικός όρος, δηλ. σε καινούριες περικοπές».

[--->]