Εργοδότες βάζουν μπράβους για να ληστέψουν τους μισθούς εργαζομένων σύμφωνα με την ΟΙΥΕ

Εργοδότες φέρονται να ληστεύουν με την βοήθεια μπράβων τους εργαζομένους τους στα ΑΤΜ, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος στην ιστοσελίδα του, εργοδότες προσλαμβάνουν άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για να συνοδεύουν τους εργαζομένους τους στα ΑΤΜ την ημέρα των πληρωμών. Εκεί, οι μπράβοι απαιτούν από τους εργαζομένους ένα μέρος του μισθού, το οποίο επιστρέφουν εν συνεχεία στους εργοδότες. Η καταγγελία κάνει μάλιστα λόγο για «παλιά πρακτική», η οποία μιμείται τις μεθόδους της μαφίας.


Η καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

«Ο ιστορικής σημασίας Σύλλογός μας, που ιδρύθηκε το 1893 και απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα το έτος 1921, μετρώντας 124 χρόνια δράσης στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, καταγγέλλει την πρακτική εργολαβικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες εφαρμόζουν πρακτικές “μαφίας”, μη διστάζοντας να “ληστέψουν” κυριολεκτικά τους εργαζόμενους την ώρα της ανάληψης του μισθού από τα ΑΤΜ.

 Η «πρακτική» είναι παλιά, ο τρόπος διαφοροποιήθηκε, αφού η υπογραφή σε μεγαλύτερου ποσού εξοφλητική απόδειξη, αντικαταστάθηκε με την απευθείας ανάληψη από το ΑΤΜ και την παράδοση του “υπερβάλλοντος” (νόμιμου) μισθού σε πρόσωπο “εμπιστοσύνης” του εργοδότη, το οποίο “συνοδεύει” τον εργαζόμενο στην τράπεζα. Τα πρόσωπα «εμπιστοσύνης» του εργοδότη, συνήθως είναι άνθρωποι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με κάποιου είδους εργασιακή σχέση με τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να μην συνδεθούν άμεσα με αυτές, σε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία ή ακόμα και σύλληψη επ’ αυτοφώρω.

 Αυτού του είδους οι ενέργειες δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή και πρέπει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, να αναλάβουν άμεσα δράση, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, για την πάταξη αυτών των παραβατικών φαινομένων.

 Ο Σύλλογος μας αναλαμβάνει δράση και καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να απευθύνονται για τέτοια περιστατικά και για κάθε είδους καταγγελίες, που αφορούν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr . Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται».
Εργοδότες φέρονται να ληστεύουν με την βοήθεια μπράβων τους εργαζομένους τους στα ΑΤΜ, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος στην ιστοσελίδα του, εργοδότες προσλαμβάνουν άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για να συνοδεύουν τους εργαζομένους τους στα ΑΤΜ την ημέρα των πληρωμών. Εκεί, οι μπράβοι απαιτούν από τους εργαζομένους ένα μέρος του μισθού, το οποίο επιστρέφουν εν συνεχεία στους εργοδότες. Η καταγγελία κάνει μάλιστα λόγο για «παλιά πρακτική», η οποία μιμείται τις μεθόδους της μαφίας. Η καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπ

www.dikaiologitika.gr
Εργοδότες φέρονται να ληστεύουν με την βοήθεια μπράβων τους εργαζομένους τους στα ΑΤΜ, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος στην ιστοσελίδα του, εργοδότες προσλαμβάνουν άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για να συνοδεύουν τους εργαζομένους τους στα ΑΤΜ την ημέρα των πληρωμών. Εκεί, οι μπράβοι απαιτούν από τους εργαζομένους ένα μέρος του μισθού, το οποίο επιστρέφουν εν συνεχεία στους εργοδότες. Η καταγγελία κάνει μάλιστα λόγο για «παλιά πρακτική», η οποία μιμείται τις μεθόδους της μαφίας. Η καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπ

www.dikaiologitika.gr

Μοσκοβισί σε Χουντή: Οι δανειστές θα αποφασίσουν για πόσα χρόνια το πλεόνασμα θα είναι 3,5%!



Αποκαλυπτική είναι η απάντηση του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, στην οποία σημειώνει ότι «ο τελικός καθορισμός της ακριβούς διάρκειας του μεσοπρόθεσμου στο πλαίσιο των συζητήσεων περί βιωσιμότητας του χρέους επαφίεται στους δανειοδότες» και σημειώνει ότι «η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% επί σειρά ετών».


Σύμφωνα με το Νίκο Χιουντή, «λευκή επιταγή προς τους δανειστές υπέγραψε η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2016, για τα χρόνια που θα πρέπει η Ελλάδα να διατηρήσει τα ιλιγγιώδη πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5%! Αυτό δηλώνει, με τον πιο κυνικό τρόπο, που αφαιρεί κάθε αυταπάτη ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος και όχι αποικία-χρέους, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, PierreMoscovici».

Και συνεχίζει ο κ. Χουντής: «Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ο πιο “φιλικά” προσκείμενος στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ότι, η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις για συγκεκριμένα πλεονάσματα για μετά το 2018, αλλά επιπλέον επιχειρηματολογεί “εκ μέρους της Κομισιόν και άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ” ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% επί σειρά ετών, μετά το 2018!».
 
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, με την ερώτησή του, αφού υπενθύμιζε τον όρο «μεσοπρόθεσμα» που παρουσιάστηκε στα Eurogroup στις 25/5/2016 και 5/12/2016, όπου αναφέρεται για την Ελλάδα ότι, «το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ που θα επιτευχθεί το 2018, θα πρέπει να διατηρηθεί “μεσοπρόθεσμα”», καλούσε την Κομισιόν να συγκεκριμενοποιήσει «ποιο είναι το χρονικό διάστημα που αντιλαμβάνεται ως «“μεσοπρόθεσμο”», αφού, «τέτοιου είδους αποφάσεις δεν μπορεί να βασίζονται σε “αόριστες” έννοιες που επιδέχονται πολλές ερμηνείες».

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Χουντής, τόνιζε ότι, σύμφωνα με εκθέσεις του ΔΝΤ αλλά και δηλώσεις αξιωματούχων του, «ακόμη και με ηρωικές προσπάθειες ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι ανέφικτος και σίγουρα δεν είναι διατηρήσιμος».

Στην απάντησή του, ο κ. Moscovici, με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο, τονίζει ότι, «ο τελικός καθορισμός της ακριβούς διάρκειας του «μεσοπρόθεσμου» στο πλαίσιο των συζητήσεων περί βιωσιμότητας του χρέους επαφίεται στους δανειοδότες»!

Προσπαθώντας δε, να αιτιολογήσει τη δήλωσή αυτή, τονίζει ότι, «η Επιτροπή και άλλα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα που παρακολουθούν την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και να το διατηρήσει επί σειρά ετών στη συνέχεια, χωρίς να υπονομευθεί η οικονομική ανάκαμψη»!

 Στηρίζοντας μάλιστα την άποψή του ότι, από μία τέτοια απόφαση δεν κινδυνεύει η ανάπτυξη, αναφέρεται στις προβλέψεις της ίδιας της Κομισιόν για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις οποίες, η ανάπτυξη θα είναι για το 2016, στο 0,3%, αγνοώντας προφανώς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT, σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα το 2016 παρουσίασε μηδενική ανάπτυξη, ενώ επιπλέον, το δ’ τρίμηνο του 2016, η ελληνική οικονομία ήταν η μόνη στην ΕΕ που κατέγραψε ύφεση και μάλιστα 1,2%!

Ας παρηγοριέται, λοιπόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός που δε γνώριζε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT, αφού και ο ίδιος ο κ. Μοσκοβισί, με την απάντησή του, με ημερομηνία 8/3/2017, εμφανίζεται να τα αγνοεί…» καταλήγει ο Νίκος Χουντής.

Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση του ΝίκουΧουντή και η πλήρης απάντηση του PierreMoscovici

[--->]