Ένας νέος άνθρωπος πεθαίνει από ξυλοκόπημα της αστυνομίας.


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παπούτσια, γήπεδο μπάσκετ και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα
Ένας νέος άνθρωπος πεθαίνει από ξυλοκόπημα της αστυνομίας.



----
"Οι ιδέες μας, όσους κι από μας αν σκοτώσουν, δε θα πεθάνουν ποτέ, θα κατοικούνε πάντα στα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε ν' ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κι ας μην νικήσουμε ποτέ... Θα πολεμάμε πάντα!!"
Βασίλης Μάγγος, 16/6/2020

Δυστυχώς πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι ο 27χρονος Βασίλης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Όπως το είχε γράψει γράψει σχεδόν προφητικά. Μεσημέρι Κυριακής 14 Ιουνίου είχε δεχθεί ανελέητη επίθεση από αστυνομικούς στον Βόλο (βίντεο: https://bit.ly/2ZrRako). Είχε βρεθεί στις διαμαρτυρίες για τη μόλυνση από την καύση σκουπιδιών.

Οπως είχε γράψει στο προφίλ του στο f.b ξυλοκοπήθηκε άγρια, τόσο που με δυσκολίες μπορούσε ν' ανασάνει. (https://bit.ly/3j7qYDR)

Στο περιπολικό οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν και γελούσαν μαζί του περιπαικτικά. Το ίδιο και στο κρατητήριο. Ζήτησε νερό και τον έβαλαν να πίνει σταγόνα-σταγόνα. Επειδή ήταν πολύ χτυπημένος θα έπρεπε να τον πάνε στο νοσοκομείο. Τον πέταξαν έξω από το τμήμα και τελικά στο νοσοκομείο τον πήγε μια παρέα περαστικών.

Εκεί έμεινε 4 μέρες. Είχε 6-7 κατάγματα στα πλευρά και θλάση στο συκώτι και στη χοληδόχο κύστη.

Πριν λίγες ημέρες και αφού ανάρρωνε σπίτι του έκανε επαναληπτικές εξετάσεις που έδειξαν ότι τα ζωτικά όργανα του φέρουν ακόμα κακώσεις.

Και όλα αυτά ενώ τέλη Μαϊου όλοι είχαμε συγκλονιστεί με τον τρόπο που δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ.

Τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν πλέον επικίνδυνα παγκοσμίως.

"Ο κόσμος μου είναι τόσο διαφορετικός απ'τον δικό τους...", έγραφε ο Βασίλης πάνω από μια φωτογραφία του.

Λάτρευε τον Μπουκόφσκι, αλλά πάνω απ' όλους τον Κώστα Καρυωτάκη.

Τον χαρακτήριζε τον αγαπημένο του ποιητή. Συμπτωματικά όπως και εκείνος "έφυγε" πολύ πρόωρα Ιούλιο.

Είναι χρέος μας να προστατέψουμε τον Βασίλη και κάθε Βασίλη.

ΟΧΙ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

"Κι ας μην νικήσουμε ποτέ... Θα πολεμάμε πάντα!!"

Β.Μ


[---->]