Εναντι ''λογικού'' κόστους

 

Άρθρο του κ. Πάϊατ στο σημερινό Βήμα. Αφιερωμένο ολόκληρο στις στρατιωτικές δραστηριότητες της χώρας του σε ελληνικό έδαφος. Δεν είναι και λίγες και μάλλον περισσότερες από τις αντίστοιχες των ελληνικών ΕΔ. 

Και μαζί μια ολόκληρη αλυσίδα από επισημάνσεις-εντολές: Οτι έχουμε κοινά συμφέροντα στον ... Περσικό και ακόμα πιο πέρα !!! δηλαδή λέει  που πρέπει να στείλουμε στρατό και υλικό και με ποιους οι  σχέσεις απαγορεύονται (Ιράν, Κίνα , Πακισταν και φυσικά Ρωσία) , Οτι η αμερικανική κυβέρνηση  "είναι πολύ εστιασμένη" στο να πάρουμε φρεγάτες από αυτούς, δηλαδή κούνια που σας κούναγε αν σκεφτείτε κάτι άλλο.

Υπενθυμίζει ότι έχουμε δεσμευθεί να υπογράψουμε στα γρήγορα νέα συμφωνία για τις βάσεις , και να μην μας περνούν από το μυαλό ανταλλάγματα. 

Αντάλλαγμα είναι ότι καταδέχονται να βάλουν την υπογραφή τους στο ίδιο χαρτί με εμάς. Οτι  μέχρι τώρα μας έχουν κάνει πολλές χάρες: Έφεραν ακόμη μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στη Σούδα, πήραν και το εμπορικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για μεταφορές στρατευμάτων και εξοπλισμού στα σύνορα της Ρωσίας , έκαναν  "επενδύσεις" στις νέες βάσεις που πήραν το 2019 , μας έδωσαν παροπλισμένο πολεμικό υλικό  ... έναντι λογικού κόστους και θα μας δώσουν και άλλο,  και το σημαντικότερο , δέχθηκαν, αυτός και ο αμερικανός στρατιωτικός διοικητής Ευρώπης-Αφρικής το ... Μητσοτάκη (ναι αυτόν που δηλώνει πρωθυπουργός κυρίαρχου (😉 κράτους) να επισκεφθεί στρατιωτική  άσκηση στην... Ανδραβίδα.

[----->]