Προετοιμασία για την επόμενη μεγάλη σύγκρουση



Φαίνεται ότι έχει γίνει κάποια πρόοδος στα περιφερειακά «παιχνίδια» τακτικής για τη σύγκρουση στη Συρία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου επισκέφτηκε το Ιράν.Οι Ιρανοί τον δελέασαν με κάποια προσοδοφόρα οικονομικά προγράμματα. Αλλά τα βασικά σημεία της συμφωνίας περιλάμβαναν τη Συρία. Σύμφωνα με τουρκική πηγή ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι έχουν συμφωνηθεί τα εξής ζητήματα:
 
taylieli @taylieli
#Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Νταβούτογλου: Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με το #Ιράν σε 5 θέματα: 1) Κοινή επίσκεψη στην #Ιορδανία τις προσεχείς ημέρες για να συζητήσουμε σχετικά με τη #Συρία (1)
2) Τη συνέχιση της κατάπαυσης του πυρός στη #Συρία
3) Την ενότητα της #Συρίας
4) Τη συμμετοχή όλων των εσωτερικών παρατάξεων στο μέλλον της # Συρίας (2)
5) Κοινή δράση ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατίας και #το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή της #Mέσης Ανατολής (3)

Η συμφωνία δείχνει κάποια αλλαγή στην μέχρι τώρα άκαμπτη στάση της Τουρκίας.
Εντωμεταξύ η μεταφορά Ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού μέσω Βοσπόρου έχει αυξηθεί σημαντικά. Πλήθος φορτηγών, αρμάτων μάχης και πυροβολικού καταφτάνουν στη Συρία. Το καλοκαίρι ρωσικό αεροπλανοφόρο θα σταθμεύσει στα παράλια της Συρίας. Αυτό μοιάζει με τη συγκέντρωση δυνάμεων ενόψει μιας μεγαλύτερης εκστρατείας.
 
Εν τω μεταξύ, οι  ΗΠΑ κατασκευάζουν ένα δεύτερο αεροδρόμιο (μικρό) στη βορειοανατολική Συρία, για να στηρίξουν, όπως υποστηρίζουν, τις κουρδικές δυνάμεις στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η Συρία και η Ρωσία θα πρέπει να προσέξουν πολύ αυτή τη σταδιακή κατοχή. Μετά θα είναι δύσκολο να αποτρέψουν τις επιδρομές των ΗΠΑ από τη στιγμή που αυτές εγκατασταθούν εκεί.

Την Παρασκευή μία άλλη εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη, ένοπλη δύναμη, από μερικές δεκάδες ή κάτι ανάλογο, επιτέθηκαν στο διασυνοριακό φυλάκιο Συρίας-Ιράκ, Tanaf, το οποίο είχε πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Η διαφημιστική εκστρατεία των «επαναστατών» υποστηρίζει ότι η ομάδα αυτή ήταν ο «Νέος Συριακός Στρατός». 
Ο συνοριακός σταθμός βρίσκεται κοντά και στα σύνορα με την Ιορδανία από όπου έφτασαν οι μαχητές. Οι ένοπλοι είχαν την από αέρος στήριξη των ΗΠΑ (ή της Ιορδανίας) και το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταλάβουν μια χούφτα κτίρια στην έρημο που αποτελούν το σταθμό. 24 όμως ώρες αργότερα το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του συγκροτήματος. Αν αυτό αληθεύει, και πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει, τότε αυτός ο «Νέος Συριακός Στρατός» είναι ένα θλιβερό ανέκδοτο και δεν θα παίξει κανένα ρόλο στη μάχη για την κατάκτηση της Raqqa.
 
Γενικά όλοι δείχνουν να εκμεταλλεύονται την τρέχουσα σχετική ησυχία της «κατάπαυσης των εχθροπραξιών» για να κερδίσουν θέσεις εκκίνησης ενόψει ενδεχομένως μιας τελικής εκστρατείας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων «αντάρτικων δυνάμεων». Θα έχουμε ένα καυτό καλοκαίρι στη Συρία.

[--->]

Μέρες ΠΑΣΟΚ περνά ο ΣΥΡΙΖΑ.


Μέρες ΠΑΣΟΚ
Το στίγμα του μνημονιακού παραμένει πολιτικά αβάσταχτο…

ImageHandler.ashx

Όλα θυμίζουν την περίοδο του 2010-11 όταν ο Γιωργάκης έφερε το πρώτο μνημονιο και πορεύθηκε χωρίς πολιτική νομιμοποιηση. Λίγους μήνες μετά οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ -εγκλωβισμένοι στην αφήγηση του Παπανδρέου ότι σώζει την χώρα, μάχεται την δεξιά και τα συμφέροντα και παλευει για την δημοκρατία- δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο και ούτε σήμερα μπορούν. Μετά το καλοκαίρι του 2011 το ΠΑΣΟΚ πήρε οριστικά την κάτω βόλτα, σαρώθηκε από την Ιστορία και πλέον είναι σε μονοψήφια ποσοστά. 
Κάποια στελέχη του μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ για μια ακομη «μερίδα» εξουσίας. Εκεί θα στηρίζουν ένα ριμέικ από αφήγημα του ΓΑΠ» και ένα τρίτο μνημονιο αποτέλεσμα μια ηττημένης ηγεσίας. Αμφότερα καταστρέφουν το Ιστορικό κόμμα της αριστεράς και στιγματίζουν τον λαο του!


Για το δημόσιο απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής

Με βάση σχετική νομοθεσία, τα Περιφερειακά όργανα υποχρεούνται σε δημόσιο απολογισμό μέχρι τις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.

-Με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε δημόσιο απολογισμό, όπως μόνο αυτή ξέρει, αν πάρουμε υπόψη μας την πλειοψηφία που τη διοικεί:

-Η συνεδρίαση εκλήθη την Τσικνοπέμπτη με πλήρη απουσία όλων όσων, ο νόμος προβλέπει τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα προβλέπεται η συνεδρίαση αυτή να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή πολιτών, πολιτικών κομμάτων,  συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων.

-Στον απολογισμό, επιμελώς αγνοήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα της Αττικής. Στο σημείο αυτό εκφράστηκε η σύμπνοια της μεγάλης πλειοψηφίας του ΠΣ, ενώ ο κ. Σγουρός εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τον συνεπή τρόπο που εφαρμόζεται ο δικός του προϋπολογισμός.

Το πείραμα με τους πρόσφυγες




Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό το πείραμα που γίνεται με τους Σύρους πρόσφυγες αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μας μάθει κάτι το οποίο δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.