Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη

 

Απορρίφθηκε σήμερα το πρωί το αίτημα αποφυλάκισης του Γ. Μιχαηλίδη ενώ η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, σύμφωνα με την τελευταία ιατρική γνωμάτευση. Ο απεργός, με τις λιγοστές δυνάμεις του, διαμαρτύρεται για την εκδικητικότητα και τη στέρηση των δικαιωμάτων του.

Εδώ και μήνες η αστική δικαιοσύνη δεν αποδίδει στον Γιάννη τα νόμιμα δικαιώματα του. Εδώ και μήνες το αστικό κράτος συναινεί και ενισχύει την εξοντωτική πολιτική απέναντι στο πρόσωπο του αναρχικού απεργού πείνας.

Μας είναι καιρό ξεκάθαρο πως η δικαιοσύνη είναι ταξική, πως οι νόμοι δημιουργούνται και εφαρμόζονται κατά το δοκούν της κυρίαρχης αστικής τάξης και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Άλλωστε, το αστικό κράτος αποτελεί έναν θεσμό που αναπτύχθηκε ακριβώς γι αυτό, για την εγκαθίδρυση μονοπωλιακών προνομίων.

Πλέον είναι επίσης ξεκάθαρο το εξής: αν αγωνίζεσαι, αν διεκδικείς, θα εξοντώνεσαι. Αυτούς τους μήνες οι αρμόδιες αρχές ολιγωρούν βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του Γιάννη Μιχαηλίδη: τόσο καιρό παίζουν με τη ζωή του συνειδητά, εξοθώντας τον στα όρια του θανάτου.

Έχοντας παράλληλα χρόνια χτίσει ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους κρατούμενους/ες, το κράτος μπορεί απροκάλυπτα να εφαρμόζει τις πιο βίαιες πολιτικές του, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στον κόσμο του αγώνα.

Οι εξοντωτικές πολιτικές, η μηδενική ανοχή και η καταστολή δε θα περάσουν, γιατί όσο κι αν προσπαθούν, εμείς θα είμαστε εκεί να αγωνιζόμαστε.

Σήμερα (28.7) στις 19.00 στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στις 20.00 στην Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αγίας Σοφίας  αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

🔴Άμεση αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη.

🔴Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

🔴Ενάντια στην εκδικητικότητα του κράτους.

(Εικόνα από χτεσινή κινητοποίηση στα Χανιά)

#free_michailidis



[----->]