Μετά την Ιταλία και το Βέλγιο παρέλυσε από την γενική απεργία κατά της λιτότητας

 



  
 


 Οι εικόνες παραπέμπουν σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά τελικά τα προβλήματα είναι ομοειδή, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική «τοποθέτηση».

Τα δίνει όλα στους τροϊκανούς η κυβέρνηση

 Τα δίνει όλα στους τροϊκανούς η κυβέρνηση
Ρεπορτάζ: ΘΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Βορά στις ορέξεις των τροϊκανών παραδίδει, για ακόμη μία φορά, εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Με επιστολή που έστειλε την περασμένη Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών στους εκπροσώπους των δανειστών, δεσμεύεται μεταξύ άλλων για νέες επιβαρύνσεις στην έμμεση φορολογία και ειδικά στον ΦΠΑ, που θα οδηγήσουν σε σημαντικές αυξήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, ενώ προαναγγέλλει επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, μεταξύ των οποίων ενοποιήσεις ταμείων και τερματισμό πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Το οικονομικό επιτελείο δηλώνει ακόμη πρόθυμο να ξαναβάλει στον διάλογο τις 100 δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία, απεμπολώντας έτσι και τη μοναδική ρύθμιση που "εξυπηρετεί" οικονομικά αδύναμους και μικρομεσαίους που αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

Επίσης, επισπεύδει την κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2015 αντί του 2016, όπως αρχικά προβλεπόταν, παράλληλα με κατάργηση πληθώρας επιδομάτων.
Στην ίδια επιστολή περιγράφει περιορισμούς συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ειδικά του απεργιακού. Η ενδοτικότητα που χαρακτηρίζει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έναντι των τροϊκανών φθάνει έως του σημείου να τους υπόσχεται διπλασιασμό του συντελεστή ΦΠΑ (από 6,5% στο 13%) στα ξενοδοχεία, δηλαδή σε έναν από τους κύριους κλάδους της αποκαλούμενης και "ελληνικής βαριάς βιομηχανίας" (τουρισμός), που ειδικά εφέτος με τις αυξημένες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό ήταν η μοναδική αισιόδοξη εξαίρεση στον γενικότερο εγχώριο οικονομικό ζόφο.

Φαντάσου...

φοροαποφυγή,κρατικής διαφθορά και αστυνομικής βαρβαρότητα στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Ένα Ελληνικό εξορυκτικό σκάνδαλο: Αναφορές φοροαποφυγής, εταιρικής-κρατικής διαφθοράς και αστυνομικής βαρβαρότητας στην περίπτωση των Μεταλλείων Κασσάνδρας, Χαλκιδική
Toυ @JamesMitchellNR, μετάφραση από το jamesmitchellmining.wordpress.com. Διορθώνουμε ότι η «επένδυση» στα Μεταλλεία Κασσάνδρας δεν έχει υπαχθεί στο νόμο fast-track και τα «ευεργετήματα» που ο συγγραφέας αποδίδει στο fast-track, στην πραγματικότητα προκύπτουν από άλλους νόμους.
1362841675-rally-to-protest-gold-mines-in-skouries_1856318 
Mια διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης στη Θεσσαλονίκη

Μια πρόσφατη έκθεση από το Κέντρο Ερευνών για τις Πολυεθνικές Εταιρείες (Somo) εξηγεί λεπτομερώς πώς η πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold, ιδιοκτήτρια των περίφημων Μεταλλείων Κασσάνδρας, αναδρομολογεί τα κέρδη της μέσω φορολογικών παραδείσων για να αποφύγει τη φορολογία στην Ελλάδα.  

Αυτοί οι ισχυρισμοί περί παράνομων συναλλαγών είναι μόνο η κορυφή ενός σάπιου παγόβουνου πιθανής κρατικής-εταιρικής διαφθοράς, αστυνομικής βαρβαρότητας και ενδεχόμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης στην Ελλάδα, όπου οι Έλληνες πολίτες μπορεί να στερούνται την αξία ενός μεταλλείου χρυσού και χαλκού 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρέπει να πάμε πίσω στο 2003, για να κατανοήσουμε αρχικά το υπόγειο ρεύμα της διαφθοράς στην ιστορία της τριάδας των μεταλλείων που αποτελούν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, όλα μέσα ή κοντά στο αρχαίο δάσος των Σκουριών. Μετά την πτώχευση της TVX Hellas Gold, ιδιοκτήτριας των Μεταλλείων Κασσάνδρας, η ελληνική κυβέρνηση μετέφερε τα περιουσιακά στοιχεία σε κρατική ιδιοκτησία

Δύο ημέρες αργότερα πούλησε τα Μεταλλεία σε μια νεοσυσταθείσα εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., της οποίας το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο μόλις που πληρούσε την απαίτηση των € 60.000. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. ήταν ένα περιουσιακό στοιχείο της ΑΚΤΩΡ, της κατασκευαστικής πολυεθνικής εταιρείας που ανήκει στον ισχυρό Έλληνα επιχειρηματία Γιώργο Μπόμπολα
Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους φυσικούς πόρους, τα ακίνητα, τους σιδηροδρόμους και άλλα χαρτοφυλάκια υποδομών, ο όμιλος Μπόμπολα κυριαρχεί στο ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η ιδιωτικοποίηση του 2003 συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση και διέταξε την Ελληνικός Χρυσός να πληρώσει € 15.340.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Επιτέλους! ''Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους Σύρους από την πλ. Συντάγματος''

 
 
 Με την επέμβαση της αστυνομίας, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα «να απομακρυνθούν τα τσαντίρια των Σύρων» (Θ. Πλεύρης), «να μην παρεμποδίζεται η αγοραστική κίνηση των Χριστουγέννων στο Σύνταγμα» (Αδ. Γεωργιάδης) και «να μπορούν να κινούνται και να λειτουργούν

Αντί για τα λεωφορεία που περίμεναν οι Σύροι για να τους μεταφέρουν σε δομές φιλοξενίας, στο Σύνταγμα εμφανίστηκαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα κλούβες της αστυνομίας.