Στον αγώνα !


Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Υπερκόπωση θα πάθει ο Πρωθυπουργός με τόσες περιοδείες! 
[--->]

ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ,ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ,Ο ΑΛΕΞΗΣ!


Επιπλέον, σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε το ύψος του ΑΕΠ της χώρας καθώς και το ύψος του χρέους:184 δις ευρώ το ΑΕΠ,δηλαδή αυξημένο κατά 7 δις σε σχέση με το 2015 (177 δις) που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ,ενώ το χρέος έφτασε στα 335 δις ή 181,1% του ΑΕΠ,αυξημένο κατά...24 δις ευρώ σε σύγκριση με το 2015 (311 δις ή 175,9% του ΑΕΠ).


Με δυο λόγια, μέσα στα χρόνια του 3ου μνημονίου,πήραν από το λαό 25 δις, του επέστρεψαν 2,αύξησαν το ΑΕΠ κατά 7 δις και το χρέος....κατά 24 δις!

Κάποιος να τρέξει στη Σουηδική Ακαδημία Επιστημών και να συμπληρώσει πως ο Αλέξης και...ηγέτης 100ετίας, εκτός από το Νόμπελ Ειρήνης,πρέπει να πάρει και το Νόμπελ Μαθηματικών!


{---->]

Απολύτως αυτονόητα


Στην δική μας Αριστερά το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, στην Δημόσια Υγεία και Παιδεία ,στην στέγη,  στον πολιτισμό και στον ελεύθερο χρόνο μετά από αξιοπρεπή εργασία , ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και ερωτικών επιλογών,ηταν πάντα προτεραιότητα..

Στην δική μας Αριστερά ο σεβασμός στους Γέροντες ,στους πάσχοντες, στους ψυχικά πάσχοντες, στους ανθρώπους με 'ειδικές ανάγκες' ήταν πρώτιστο και απαραβίαστο Ιερό..και μέριμνα...

Όπως και ο σεβασμός στις ανθρώπινες τραγωδίες (φυσικές καταστροφές κ.λ.π)

Ολα τα ανωτέρω που δεν είναι και υποχρεωτικά τα πιο 'επαναστατικά' αλλά απολύτως αυτονόητα ,έχουν παραβιασθεί στον αίσχιστο βαθμό από το Κυβερνητικό μόρφωμα ,το συνονθύλευμα ακροδεξιών ,ψεκασμένων και αριβιστών ..

Ολα τα ανωτέρω πετάχτηκαν , κυνικά και παντελώς αμοραλιστικά στα σκουπίδια για να ασκηθεί μια ντροπιαστική Εξουσία ,που προσβάλλει τον Άνθρωπο...

Εσείς με τους Τσιπροπολάκηδες κι εμείς με αυτό που είχε γράψει ήδη από τα 1975 ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος στο τέλος του δοκιμίου του 'Η Έσχατη Στράτευση' σελιδα 91

Έσχατη Στράτευση εκδόσεις Υψιλον.

''Το λογικό του Ιβαν Καραμαζωφ ανατινάχτηκε από τα ίδια τα ερωτηματικά του, αλλά πριν να συμβεί αυτό ο Ιβαν,είχε κάνει την επανάσταση εκείνη που δικαιώνει κάθε ολοκαύτωμα : Αρνήθηκε την εγκυρότητα κάθε τάξης και αρμονίας αν αυτές προϋποθέτουν τα δάκρυα έστω και ενός μόνο παιδιού.

Η Άρνηση αυτή της εγκυρότητας που βρίσκεται στην ρίζα κάθε εξέγερσης αποτελεί το πρώτο κριτήριο της ανθρωπιάς μας ...
Και το τελευταίο της οδόφραγμα..'


ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ



 Î— εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Και μιας και ο λόγος περί εξευτελισμών, η εικόνα από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα είναι χαρακτηριστική της έννοιας του αυτοεξευτελισμού.

Το είχαν ξανακάνει στο Συνέδριο του κόμματός τους. Περνούσαν από ανιχνευτικά μηχανήματα για να πάνε να συζητήσουν και ν' αποφασίσουν! Ύποπτοι οι σύνεδροι, που προκαλούσαν τρόμο στο ανθρωπάκι που παριστάνει τον Ηγέτη. Χωρίς να ντρέπονται!

Όπως δεν ντράπηκαν και όταν μέσα στην αίθουσα έκοβαν βόλτες τα ασφαλιταριά, που προστάτευαν τον ψοφοδεή Ηγέτη. Όπως και όταν ο ψοφοδεής Ηγέτης τους υποχρέωνε να ψηφίζουν ξανά και ξανά μέχρι να περάσει το δικό του.

Για μια ακόμη φορά αυτές τις μέρες, κατεξευτελίστηκαν με το να περνάνε από σωματικό έλεγχο από ασφαλίτες για να πάνε ν' ακούσουν το περίτρομο ανθρωπάκι που φοβάται και τον ίσκιο του.
Εισάγοντας εξαιρετικά επικίνδυνες πρακτικές στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας.

Χωρίς να ντρέπονται!
[---->]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Ή ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ;


Δεν έκρυβαν τη χαρά τους τα στελέχη της κυβέρνησης με αφορμή τα αποτελέσματα από την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς φαίνεται οι στόχοι που είχαν τεθεί όχι μόνο να υλοποιούνται αλλά και να ξεπερνιούνται.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Μια πιο προσεκτική ματιά όμως στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση) δείχνει πώς η όποια θετική εικόνα είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής νέων μέτρων λιτότητας, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί και ψηφισθεί στη Βουλή, με τη συμφωνία της ΕΕ. Αυτό έτσι που αποδεικνύεται είναι ότι η επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού περνάει πάνω από τις λαϊκές ανάγκες…

Ας δούμε συγκεκριμένα: Στον τομέα των εσόδων, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι φόροι απ’ όσους είχαν προϋπολογιστεί. Ενώ η αρχική εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 10,316 δισ. ευρώ, συγκεντρώθηκαν 10,561 δισ., δηλαδή 245 εκ. ευρώ παραπάνω. Στον τομέα των δαπανών, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έφτασαν τα 545 εκ. ευρώ αντί για 665 εκ. που είχαν προϋπολογιστεί. 
Η κυβέρνηση δηλαδή απέσπασε αυθαίρετα κι εν κρυπτώ 120 εκ. ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας κι επιπλέον εισόδημα που θα τροφοδοτούσε την κατανάλωση, συμβάλλοντας στην άνοδο του ΑΕΠ. Αντιαναπτυξιακή ήταν κι η ντε φάκτο αναμόρφωση στις «αγορές αγαθών και υπηρεσιών», καθώς αντί της αρχικής εκτίμησης του προϋπολογισμού για 134 εκ. ευρώ, δαπανήθηκαν μόνο 101.

Οφείλουμε ωστόσο να αναγνωρίσουμε τη «γενναιοδωρία» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους τόκους: αντί για 2.149 δόθηκαν 2.211 στους πιστωτές, που συνεχίζουν να αφαιμάζουν την ελληνική οικονομία και τους φορολογούμενους. Στο θετικό αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου, που μένει να οριστικοποιηθεί, συνέβαλαν σημαντικά και τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών που ανήλθαν σε 1,028 δισ. προερχόμενα από την σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Μόνο που ανάλογα έσοδα είναι …μη επαναλαμβανόμενα. Γεμίζουν πρόσκαιρα τα δημόσια ταμεία, στερώντας τα όμως από μερίσματα που εισέπραττε σε ετήσια βάση μ τα οποί θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει την κοινωνική πολιτική, τα οποία καταλήγουν στις τσέπες των ιδιωτών…

Τη δική της συνεισφορά στα θετικά αποτελέσματα από την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού είχε επίσης η …ανεξάντλητη υπομονή των συνταξιούχων, καθώς στις 250.000 ανέρχονται πλέον οι «στοκαρισμένες» συντάξεις, που το ελληνικό δημόσιο αρνείται να καταβάλλει προκειμένου να εμφανίζεται το δημοσιονομικό πλεόνασμα. Η εσωτερική στάση πληρωμών αντανακλάται στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της κυβέρνησης. Με βάση ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 22 Μαρτίου, το σύνολο των υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης ανερχόταν σε 1.579 εκ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος (642 εκ. ευρώ) να αφορά τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, τα νοσοκομεία (359 εκ.) και την τοπική αυτοδιοίκηση (207 εκ. ευρώ).

Διόλου ευκαταφρόνητο δεν είναι επίσης και το ποσό που εξοικονομεί η κυβέρνηση από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Τον Ιανουάριο του 2019 ανερχόταν σε 488 εκ. ευρώ. Σημαντικά υποδεέστερο του παρελθόντος μεν (12/2018: 506 εκ., 12/2017: 765 εκ. και 12/2016: 1.226 εκ. ευρώ), αυθαίρετα παρακρατούμενο δε έστω κι αν ανακυκλώνεται… 

Τα παραπάνω μεγέθη δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έστω κι αν η λιτότητα που εφαρμόζει είναι μικρότερης έντασης σε σχέση με την πολιτική περικοπών που εφάρμοζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η λιτότητα ωστόσο ποτέ δεν ήταν θέμα ποσότητας…