Reuters: Κατάργηση της Τρόικα, με δικό της Μνημόνιο η Ελλάδα από το 2015



Σε ρεπορτάζ σήμερα του Reuters από τις Βρυξέλες αναφέρεται ότι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζουν την κατάργηση της Τρόικα και την αντικατάστασή της από τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν, τα οποία θα διενεργούν ελέγχους ανά εξάμηνο και όχι ανά τρίμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί νέα κεφάλαια. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να συγκροτήσει η ίδια ένα εθνικό εξαετές σχέδιο ‘Ανάπτυξης και Απασχόλησης’, σε συνάρτηση με σταδιακή και βαθμιαία ρύθμιση και απομείωση του χρέους προς την Ευρωζώνη και τους μηχανισμούς σταθερότητας (EFSF & ESM) που έχουν δανείσει την Ελλάδα.

Πάνω από 400 ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν στη Ρωσία για να σωθούν



 RIA Novosti/Yulia Nasulina

Περισσότεροι από 400 στρατιώτες της Ουκρανίας κατάφεραν να περάσουν στη Ρωσία. Είναι η μεγαλύτερη, αλλά όχι η πρώτη, περίπτωση λιποταξίας στη Ρωσία από ουκρανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στη στρατιωτική καταστολή του Κιέβου στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συνοριοφυλάκων της Περιφέρειας Rostov, Vasily Malaev, συνολικά 438 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 164 ουκρανοί συνοριοφύλακες, πέρασαν στη Ρωσία το βράδυ της Κυριακής.
Ένας από τους Ουκρανούς τραυματίστηκε σοβαρά κατά την άφιξή του στη Ρωσία. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση.
Όσοι ουκρανοί στρατιώτες δέχτηκαν να μιλήσουν στην κάμερα είπαν ότι  για πρώτη φορά αισθάνονται ασφαλείς εδώ και βδομάδες.
  Η ροή των λιποτακτών από τις τάξεις του Στρατού της Ουκρανίας και της Εθνοφρουράς φαίνεται να αυξάνεται εν μέσω της κλιμάκωσης της βίας στο Ντόνετς και στο Lugansk, όπου το Κίεβο συγκρούεται με τις ένοπλες αντικυβερνητικές πολιτοφυλακές.

Στα τέλη Ιουλίου 41 ουκρανοί στρατιώτες κατέφυγαν στη Ρωσία για να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία. Τώρα διώκονται στην Ουκρανία γιατί εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης.Το γεγονός το επιβεβαίωσαν και οι ουκρανικές αρχές

Φωτογραφική τροπολογία για Μπόμπολα-Ψυχάρη. Μας ανάγκασαν παραδέχεται το κράτος

Ασφυκτικές πιέσεις για να περάσει τροπολογία που αφορά τις συγχωνεύσεις των Μέσων Ενημέρωσης, ομολογεί το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους! Δεν πρόλαβε καν να συντάξει την –από το Σύνταγμα προβλεπόμενη- έκθεσή του! 

«Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και της εκτίμησης των οικονομικών αποτελεσμάτων»!

Τού Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Σε αυτή την φράση, επί λέξει, καταλήγει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή (1/8) το βράδυ και αφορά τις συγχωνεύσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ.2 του Συντάγματος, μια τέτοια έκθεση οφείλει να συνοδεύει κάθε νομοσχέδιο ή τροπολογία που καταθέτει προς ψήφιση η κυβέρνηση. Ο λόγος; Να γνωρίζει το κοινοβούλιο τις οικονομικές επιπτώσεις όσων καλείται να υπερψηφίσει.

Μόνο που η συνταγματική επιταγή δεν …υπήρξε χρόνος να τηρηθεί στην 22σέλιδη τροπολογία που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, και φωτογραφίζει την προετοιμασία της συγχώνευσης ανάμεσα στα Μέσα Ενημέρωσης του Ψυχάρη (ΔΟΛ) και του Μπόμπολα (Πήγασος)!
Στην συγκεκριμένη τροπολογία αλλάζει ουσιαστικά ολόκληρη η νομοθεσία που αφορά την λειτουργία και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί της διαπλοκής.

Μεταξύ άλλων «ξαναγράφεται» ο νόμος 3592/2007 για τις άδειες λειτουργίας που παραχωρεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και το τι σημαίνει «δεσπόζουσα θέση» στην αγορά. Πρόκειται για νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Κ.Καραμανλή προκειμένου να ενισχυθεί – όπως έλεγε- η διαφάνεια στον κλάδο των ΜΜΕ. Επίσης επέρχονται αλλαγές στην εργατική νομοθεσία προκειμένου να πραγματοποιηθούν απολύσεις και περιορισμός προσωπικού ενόψει της συγχώνευσης ενώ αλλάζει και ο νόμος για την είσπραξη του αγγελιόσημου (φόρος επί των διαφημίσεων) με την κατάργηση του τιμολογίου του. Ένα αίτημα των ιδιοκτητών των διαπλεκόμενων Μέσων Ενημέρωσης που ισχύει εδώ και 10 χρόνια.

Επί της ουσίας το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ομολογεί με τον δικό του τρόπο αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα διέταξαν και η κυβέρνηση εκτέλεσε. Και μάλιστα βιαστικά, χωρίς να τηρήσει ούτε τα προσχήματα…

 Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ




TΩΡΑ: Γυναίκες αλυσσοδέθηκαν στα κάγκελα του παράνομου εργοστασίου

Σκουριές: Κάλεσμα για συμβολική διαμαρτυρία στο εργοστάσιο της Ελληνικός χρυσός

Μιλάει στο Κόκκινο η Μαίρη Χριστιανού, μια από τις 12 γυναίκες που παρίσταντο έξω από την είσοδο του παράνομου εργοστασίου της Ελληνικός χρυσός στις Σκουριές, διαμαρτυρόμενες για την φωτογραφική τροπολογία που νομιμοποιεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που εξελίσσεται στην Χαλκιδική. Αποφασίσαμε 12 γυναίκες να προχωρήσουμε σε διαμαρτυρία για την φωτογραφική τροπολογία που ψηφίζεται αύριο στη βουλή με τη νομοθεσία για τα δάση που δίνει το ελευθέρας στην Ελληνικός χρυσός να συνεχίσει το εγκληματικό της έργο ανενόχλητη, σχολιάζει η κ. Χριστιανού.
Καλούμε τον κόσμο έξω από το παράνομο εργοστάσιο της Ελληνικός χρυσός να ενωθεί μαζί μας ώστε να διαμαρτυρηθούμε για την εξοργιστική φωτογραφική τροπολογία.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίζουν για τους “επενδυτές”, κι εμείς δεν ξεχνάμε

Σήμερα, για άλλη μια φορά, βρεθήκαμε στις Σκουριές. Εκεί που η Ελληνικός Χρυσός και η καναδική Eldorado Gold, καταστρέφει και παρανομεί, υπό την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ανοχή εισαγγελικών αρχών και την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης που δε διστάζει να νομοθετεί φωτογραφικά για την εξυπηρέτηση της εταιρείας και τη νομιμοποίηση κάθε παρανομίας της.
Καταγγείλαμε σήμερα, για πολλοστή φορά, ότι οι εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές είναι παράνομες, την ίδια στιγμή που οι βουλευτές της συγκυβέρνησης υπερψήφιζαν κατ΄άρθρο το δασοκτόνο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ. Η εισαγγελέας μας ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία για το θέμα.

Το σ/ν του ΥΠΕΚΑ, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και κατ΄άρθρο. Από τη σημερινή ψηφοφορία εξαιρέθηκαν το άρθρο 36 και οι τροπολογίες που αφορούν τις φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, και παραπέμπονται σε ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη.

Την Τρίτη λοιπόν θα δούμε ποιοί βουλευτές θα πράξουν το αυτονόητο και ποιοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των “επενδυτών” σε βάρος όλων μας. Κι εμείς δε θα τους ξεχάσουμε.
 
TΩΡΑ: Γυναίκες αλυσσοδέθηκαν στα κάγκελα του παράνομου εργοστασίου
Η διαφθορά σε όλο το μεγαλείο της

[--->]

Νεοναζί χτύπησαν μετανάστη στα Πατήσια

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση ενωμένοι εναντία στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή - Πακιστανική κοινότητα Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 1ης Αυγούστου ο Σαφράζ Αχμέντ δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεοναζί στη περιοχή των Πατησίων. Είχε σχολάσει από τη δουλειά του στη Καλλιθέα και πήρε το τρόλεϊ 11. Όταν κατέβηκε τον ακολούθησε ένα φασιστοειδές που άρχισε να του κάνει «ερωτήσεις» όπως που δουλεύεις. Όταν απάντησε στη Καλλιθέα, ο νεοναζί του είπε: «εκεί έχει πολλούς Χρυσή Αυγή, δεν έχεις πάθει τίποτα;» «Όχι», απάντησε ο Σαφράζ   και προσπάθησε να προχωρήσει ενώ τον ακολουθούσε τηλεφωνώντας ο νεοναζί. Στη γωνία άρχισε να τον τραβάει προς ένα σχολείο όπου μαζί με άλλους τέσσερις τον έβαλαν στη μέση και τον βαρούσαν στο πρόσωπο με σιδηρογροθιές.
Σταμάτησαν όταν έβαλε τις φωνές ένας εξηντάχρονος από την γειτονιά.
Έφτασε η Αστυνομία και λίγο μετά το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

7unnamed

Η ομάδα των νεοναζί έδρασαν την ίδια μέρα όπου χρυσαυγίτες με την κάλυψη της Αστυνομίας του Κικίλια περιπολούσαν επί ώρες με πρόσχημα μνημόσυνο των Φουντούλη-Καπελώνη στο Ν.Ηράκλειο ενώ επιτέθηκαν στη κατάληψη Κούβελου στο Μαρούσι. Με τον επικεφαλής εκπαιδευτή των ταγμάτων εφόδου Κασιδιάρη στη φυλακή τα τάγματα εφόδου επιχειρούν να ξανακάνουν την εμφάνιση τους.

Οι μηχανισμοί των Μπαλτάκων στη κυβέρνηση και την Αστυνομία δίνουν απλόχερα την κάλυψη τους στην εγκληματική δράση και τα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής .

Οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 29 Αυγούστου έξω από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και στις 18 και 19 Σεπτέμβρη στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

[--->]

Ενα ακόμα δωράκι στα αφεντικά τους :''Τροπολογία-ρουσφέτι στους βαρόνους των ΜΜΕ''

Η φωτογραφική τροπολογία, σε νομοσχέδιο για ογκολογικό νοσοκομείο, ευνοεί υπερχρεωμένους μεγαλοεργολάβους των ΜΜΕ αφού τους δίνει τη δυνατότητα συγχώνευσης ενώ κάνει και εξυπηρετήσεις και για το αγγελιόσημο.
     
Παρασκευή βράδυ 1ης Αυγούστου «πέρασε» στη Βουλή 22σέλιδη τροπολογία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με θέμα (του νομοσχεδίου, όχι της τροπολογίας) το εξής: «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι» και του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι»».

Στην τροπολογία, την οποία υπογράφουν τέσσερις υπουργοί (Γκ. Χαρδούβελης, Μ. Βορίδης, Γ. Βρούτσης και Δ. Σταμάτης),η κυβέρνηση προωθεί τροποποιήσεις για το διαφημιστικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς στα ΜΜΕ, κυρίως όσον αφορά τις συγχωνεύσεις.

Την ώρα που δύο σημαντικοί και ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ εκδοτικοί όμιλοι, ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και ο «Πήγασος» του Γιώργου Μπόμπολα, βρίσκονται σε συζητήσεις για συγχώνευση έρχεται όλως τυχαίως η κυβέρνηση και καταθέτει μια τροπολογία με την οποία επιτρέπονται «κατ’ εξαίρεση συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων», καταργώντας τον νόμο του 2007 που απαγόρευε «κάθε σύμπραξη μεταξύ επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης».

Αυτές οι συμπράξεις, σύμφωνα με την επίμαχη παράγραφο, «συμβάλλουν στη μείωση του κόστους λειτουργίας των συμπραττουσών επιχειρήσεων και στην πραγματοποίηση οικονομιών κλίμακας, ιδίως μέσω τής από κοινού αξιοποίησης οικονομικών πόρων, τεχνολογικών μέσων, μέσων παραγωγής και τεχνολογικού εξοπλισμού ή σχετικά με τη διαχείριση, παραγωγή, εκμετάλλευση ή διανομή προγραμμάτων ή περιεχομένου, τη συλλογή, διανομή και πρακτόρευση υλικού επικαιρότητας ή για την πρακτόρευση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου για περισσότερα του ενός Μέσα εφόσον δεν έχουν αντικείμενο ή αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Επίσης, αλλάζει και ο νόμος για την είσπραξη του αγγελιόσημου με τις διαφοροποιήσεις που πραγματοποιούνται με το άρθρο 1 της τροπολογίας και την «Απευθείας Τιμολόγηση Διαφημιζόμενων». Η χρέωση του αγγελιόσημου (μια επιβάρυνση 20% επί της διαφημιστικής δαπάνης, που βάρυνε την επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι τον καταναλωτή) θα γίνεται πλέον επί του τιμολογίου που θα κόβει το κάθε ΜΜΕ στον διαφημιζόμενο και όχι επί του τιμοκαταλόγου χρέωσης διαφημιστικού χρόνου.
 [--->]