ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

 


Η μαφία, εκτός από  κλειδιά μπουρδέλων, σημαδεμένες τράπουλες, κοντόκανα, και  κρυφούς λογαριασμούς εξυπηρετικών φίλων, κρατάει και στουπιά.

 Η «χωροταξία» της φωτιάς στη φωτογραφία, δείχνει τη «σοφή διαρρύθμιση» της πυρκαγιάς και  το σύνολο του «έργου» από το 2018 μέχρι σήμερα.

Όσα ακολουθούν θεωρούνται εκ προοιμίου άσχετα, καθώς το τηλεοπτικό πόρισμα, για τον παππού που έκαιγε ξερόκλαδα, ανακοινώθηκε μόλις ξέσπασε η φωτιά.

Η εξόρυξη του βωξίτη απαιτεί αποψιλωμένο περιβάλλον.

Οι ανεμογεννήτριες της «πράσινης ανάπτυξης» που σαρώνουν τα βουνά, ακόμη και το Θρακικό πέλαγος, απ’ τη Σαμοθράκη ως την Αλεξανδρούπολη,  και κόβουν το γυπαετό στα δύο,  απαιτούν αποψιλωμένες κορφές και παλουκωμένες θάλασσες.

Το «περιβάλλον» στα Γεράνεια δεν αποψιλώνεται γατί είναι προστατευόμενη Νatura.

Τα Γεράνεια είναι Όρη, ήταν άπαρτα βουνά, καταφύγιο για 950 είδη και πνεύμονας για τη τσιμενταρισμένη Αττική και την Κορινθία.

• Το 2012 κατατέθηκε η αίτηση για «αιολικά πάρκα» στα Γεράνεια.

• Την ίδια χρονιά, το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την εγκατάσταση σε αναδασωτέες περιοχές, μετά από εισήγηση της τωρινής πρόεδρου της δημοκρατίας και τότε μέλους του ΣτΕ.

• Το 2018, τα μισά Γεράνεια πυρπολούνται.

• Την ίδια χρονιά, ο  Όμιλος που κατέθεσε την αίτηση, ελεεί τους πυρόπληκτους με 1 εκ ευρώ στο «λογαριασμό Αρωγής» και λοιπές ελεήμονες πράξεις.

• Ένα χρόνο μετά νέα φωτιά κατακαίει, ό τι πράσινο  πήγε να σκάσει στα καμένα.

Η δεύτερη απανωτή πυρπόληση δεν αφήνει περιθώρια στη φύση να αναρρώσει.

Τα διπλοκαμένα δεν αναγεννώνται εύκολα, μένουν στάχτη.

• Η Πρωτοβουλία κατοίκων της Κορινθίας για Ελεύθερα Γεράνεια προειδοποιεί πως είναι θέμα χρόνου να γίνουν στάχτη όλα τα Γεράνεια

• Μέσα στην πανδημία ψηφίστηκε ο ν. 4685/2020 που καταργεί γενικά την προστασία των περιοχών Natura, με τη λειτουργία λατομείων, ξενοδοχείων και μονάδων εξόρυξης  σε όλη τη χώρα σε περιοχές Natura 2000, ενώ περιλαμβάνει αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες νομιμοποιούνται 500.000 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και ρέματα.

• Δυο μέρες τώρα,  τα Γεράνεια, τα άπαρτα βουνά των γερανών, στάχτη και μπούρμπερη. Η τέφρα έφτασε μέχρι τον ουρανό της Ικαριάς.

Τα αποδημητικά, γερανοί, χελιδόνια, πελαργοί, ερωδιοί και αγριόχηνες, στάχτη.

Οι αετοί, οι γύπες, τα γεράκια, οι γερακίνες, στάχτη.

Τα τσακάλια, οι αλεπούδες, οι λαγοί, οι ασβοί, οι σκατζόχοιροι, στάχτη. 

Τα πεύκα, τα πλατάνια, οι δρύες, οι μυρτιές, τα έλατα, όλα στάχτη.

Όλη η προστατευμένη περιοχή Natura, αποκαϊδια.

Μια μετοχή διπλασίασε, σε μια νύχτα την τιμή της. 

Ο ουρανός της Αττικής είχε χτες το χρώμα του αίματος, ο αέρας τη γεύση της στάχτης και στην Κορινθία, σ’ όλη την Ελλάδα, μυρίζει καμένη σάρκα.

https://www.energospolitis.gr/natura-2000-nomos-perivallon/

https://www.cnn.gr/.../fotia-sto-sxino-eos-tis-kyklades...

http://spsarrou-law.gr/.../11-aiolika-parka-se...

[----->]