Θα πετσοκόψουν άμεσα και τις καταβαλλόμενες συντάξεις

Το βασικό προπαγανδιστικό όπλο της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων, στην προσπάθειά της να παρουσιάσει σαν… ανώδυνο το νέο ασφαλιστικό τερατούργημα, είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις και πως οι επιπτώσεις του νέου συστήματος θα αφορούν μόνο τις συντάξεις που θα δοθούν από τώρα και μετά. 

Αφήνοντας στην άκρη την κομπίνα με την «προσωπική διαφορά», που υποτίθεται ότι θα δοθεί σε κάθε παλιό συνταξιούχο, μετά τον επανυπολογισμό της σύνταξής του με το νέο σύστημα, στεκόμαστε σ’ αυτά που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο (Ν. 4336/2015, ΦΕΚ 94Α/14.8.2015). Διαβάζουμε λοιπόν για το ασφαλιστικό σύστημα: «Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν πλήρως τις υφιστάμενες μεταρρυθμίσεις και επίσης θα προβούν με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης της τάξης του ¼% του ΑΕΠ το 2015 και της τάξης του 1% του ΑΕΠ έως το 2016». 

το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα των ιταλικών Αρχών για την έκδοση των πρώτων 2 από τους 5 φοιτητές


Η μη έκδοση των 2 πρώτων φοιτητών ήταν αποκλειστικά επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης.
Οι συνεδριάσεις για τους υπόλοιπους 3, γίνονται σήμερα και τη Δευτέρα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.



Ανάπτυξη (με φτώχεια).Ένα παράδειγμα : τα Lidl

Αν ήθελε κάποιος να συνοψίσει σε μια φράση την οικονομική κατάσταση των ευρωπαϊκών χωρών, θα μπορούσε να πει, σχεδόν δίχως υπερβολή, πως η ευρωπαϊκή περιφέρεια μετατρέπεται σταδιακά σε περιοχή χαμηλού εργατικού κόστους, με τους πολίτες να μετατρέπονται σε σκλάβους, προς όφελος κυρίως των γερμανικών επιχειρήσεων. Όσο κι αν κάτι τέτοιο ακούγεται τραβηγμένο ή δογματικό, η αλήθεια είναι πως απεικονίζει την πραγματικότητα.

Προοπτικές για την Ελλάδα



Νέα σενάρια για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας μεσοπρόθεσμα (στα αγγλικά).

Δημοσιονομικά κίνητρα, με χρηματοδότηση από την έκδοση  συμπληρωματικού νομίσματος, μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα  στη γρήγορη μείωση της ανεργίας, χωρίς να χρειαστεί να ξαναγίνει  ελλειμματικό το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.