Προσπαθoύν να της κλείσουν το στόμα

 


Καταλήγουμε δηλαδή ότι οι ανήλικοι δαίμονες βιάζουν αθώους φιλοκυβερνητικους παιδεραστές .....

ΔΙΑΒΆΣΤΕ....

«Γιατί ο υπουργός αντιδικεί δημόσια με το 12χρονο θύμα των παιδοβιαστών;»

«Είναι φανερό ότι κάποιος προσπαθεί να της κλείσει το στόμα.

Και σε αυτό, κάνει πολύ καλή δουλειά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, συγγνώμη, Προστασίας του Πολίτη, – αλλά με την άλλη έννοια της “προστασίας”-, που βγαίνει δημόσια να αντιδικήσει με το 12χρονο θύμα τον παιδοβιαστών.

Δε βγαίνει να το προστατεύσει, δε βγαίνει να το περιφρουρήσει.

Από όλες τις ποινικές υποθέσεις, τις χιλιάδες, που εκκρεμούν ενώπιον των ανακριτικών, αστυνομικών και δικαστικών αρχών, διαλέγει μία συγκεκριμένη υπόθεση – και θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τη διαλέγει – και βγαίνει να αντιδικήσει με ένα παιδί το οποίο δεν είναι κατηγορούμενο, δεν ευθύνεται για κάτι, λέγοντας ότι λέει ψέματα ότι το χτύπησαν.

Ας μας πει ο υπουργός τι στοιχεία έχει για να το πει αυτό.

Διότι, υπαινιγμούς δεν κάνουμε για ένα παιδί που έχει βιαστεί.

Ή λοιπόν θα μας πει τι στοιχεία έχει συλλέξει η Αστυνομία ή ο ίδιος, ή θα μας πει για ποιο λόγο παίρνει αυτή τη θέση.

Μία θέση που ταυτίζεται με τη θέση του Μίχου, και όλων των κατηγορούμενων που βίασαν το παιδί και λένε ότι ευθύνεται το ίδιο.

“Δε φταίω εγώ με προκαλούσε”, αυτά λένε οι κατηγορούμενοι.

Μήπως ο υπουργός θέλει να μας πει ότι τα αθώα θύματα είναι οι παιδοβιαστές;

Το κίνητρο πίσω από τις επιθέσεις είναι να της κλείσουν το στόμα, να φοβηθεί το κοριτσάκι και να μη μιλάει.

Ο υπουργός όμως, είναι ο πολιτικός προϊστάμενος. Είναι μέλος της κυβέρνησης. Είναι πολιτική η στάση του ακόμη και στην αναπνοή του. Είναι πολιτική η θέση του, και αυτό είναι αντικειμενικό. Δεν είναι κάτι που κρίνω εγώ. Και γι’ αυτό λέω ότι είναι συγκλονιστικό ότι αυτό το πολιτικό πρόσωπο βγαίνει να αντιδικήσει με το 12χρονο θύμα των βιασμών.

Και ρωτάω τον υπουργό, για ποιο λόγο ο υπουργός, από όλες αυτές τις υποθέσεις, κρίνει ότι πρέπει να βγει να αντιδικήσει με το πιο αθώο θύμα όλων των εγκληματικών ενεργειών;

Μήπως θέλει να μας πει ότι τα αθώα θύματα ήταν οι παιδοβιαστές, και ήταν ψεύτρα αυτή η κακιά μικρή 12χρονη; Μήπως αυτό θέλει να μας πει;

Γιατί αυτά που λέει ο υπουργός, αυτά λένε και όλοι οι παιδοβιαστές. Αν θέλει να ταυτιστεί με αυτούς, να μας το πει».

Καλώντας την να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία αναγραφόταν με σαφήνεια ότι ο λόγος που δεν παρέχεται φύλαξη στην 12χρονη επί 24ωρου βάσεως είναι διότι οι συνήγοροι δεν υπέβαλαν σχετικό αίτημα, όπως προβλέπει ο νόμος, η Αντωνία Λεγάκη απαντά: 

«Αυτό θα ήταν αστείο αν δεν ήταν επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Έχουμε στην Ελλάδα του 2023 ένα παιδί το οποίο έχει βιαστεί αλλεπάλληλες φορές, του οποίου ο κεντρικός κατηγορούμενος ήταν άνθρωπος που είχε σχέση και επαφή με την πολιτική και την οικονομική εξουσία.

Μας λέει λοιπόν η Αστυνομία ότι με βάση το Σύνταγμα, που είναι πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας η προστασία της ανηλικότητας, με βάση τους νόμους, ένα παιδί που εγώ σας λέω ότι δεν έχει δικηγόρους, ούτε μάνα, ούτε πατέρα, δεν έχει υποχρέωση η πολιτεία να το προστατεύσει;

Θα πρέπει να κάνει αίτηση με χαρτόσημο;

Όταν ακούγεται τέσσερις με πέντε φορές μέχρι σήμερα ότι δέχεται επιθέσεις, ότι της πετάνε πέτρες, ότι τους σταματάνε με αυτόματα και μας λέει η Αστυνομία ότι θα πρέπει να γίνει αίτηση με χαρτόσημο;

Ο νόμος δεν προβλέπει αυτό. Ο νόμος προβλέπει ότι η πολιτεία πρέπει να κινηθεί αυτεπαγγέλτως. Μάλιστα εδώ διαπλέκονται οι ευθύνες δύο υπουργείων.

Και του Δικαιοσύνης, και του Προστασίας του Πολίτη.

Και τα δύο υπουργεία θα έπρεπε να έχουν κινητοποιηθεί και να έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους».

Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της 12χρονης, θύμα μαστροπείας και πολλαπλών βιασμών στο «Κοινωνία Ώρα Press»

Μηχανήματα και εργοτάξια μέσα στη Βάλια Κάλντα… «Οργώνουν» και στήνουν υδροηλεκτρικά!

 Εθνικός Δρυμός Πίνδου-Βάλια Κάλντα

 Μπουλντόζες καταστρέφουν τον Εθνικό Δρυμό για να περάσει η “ανάπτυξη”. Στη Βάλια Κάλντα από την Κρανιά έγινε διάνοιξη δρόμου 2,5 χλμ για πρόσβαση σε υδροηλεκτρικό φράγμα.

Τεράστια οικολογική καταστροφή παρθένων δασών, σπανίων φυτών και βοτάνων.




Μέσα στον Εθνικό Δρυμό. Στη Βάλια Κάλντα.. Στον σημαντικότερο οικολογικό πνεύμονα… Τόπος απόλυτης προστασίας όμως αυτό φαίνεται ότι είναι μόνο στα λόγια.

 

Σε μία περιοχή που ανήκει διοικητικά στο Νομό Γρεβενών, βαριά μηχανήματα ανοίγουν δρόμους και στήνουν εργοτάξια.

 

Οι καταγγελίες μαζί με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα έρχονται από λίγους κατοίκους χωριών των Γρεβενών που έκαναν το οδοιπορικό και εκφράζουν την οργή τους για την καταστροφή που έχει συντελεστεί ήδη αλλά και εκείνη που θα ακολουθήσει.

 

ΤοEpiruspost επικοινώνησε μαζί τους και όπως ανέφεραν ήδη έχει καταστραφεί μέρος του δάσους για την διάνοιξη δρόμου αρκετών χιλιομέτρων ο οποίος καταλήγει στα υδατορέματα.

 

Η φωνή τους δεν έφτασε ποτέ στις αρχές της περιοχής. Οι πληροφορίες που έχουν αναφέρουν ότι έχουν αδειοδοτηθεί μικρά υδροηλεκτρικά και ως εκ τούτου ανοίγουν οι δρόμοι και ετοιμάζονται εργοτάξια στην καρδιά του εθνικού δρυμού.

Το μόνο που ζητούν είναι η προστασία του τόπου τους. Ενός τόπου διεθνούς φήμης για την σπάνια χλωρίδα, ένα από τα τελευταία καταφύγια της άγριας ζωής.

 

Η Βάλια Κάλντα διασώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν η ΔΕΗ τότε σχεδίαζε υδροηλεκτρικό έργο στο Αρκουδόρεμα. Οι σφοδρές αντιδράσεις που είχαν ακολουθήσει ματαίωσαν τα έργα.

 

Αν οι πληροφορίες των κατοίκων αληθεύουν αυτή την φορά, τα υδροηλεκτρικά βρήκαν θέση στα ρέματα του εθνικού δρυμού.

 

Η καταστροφή είναι ήδη μεγάλη χωρίς μέχρι στιγμής την παραμικρή επίσημη αντίδραση. Η Βάλια Κάλντα πρέπει να προστατευθεί από κάθε παρέμβαση και σίγουρα κανένα υδροηλεκτρικό, ούτε μικρό, ούτε μεγάλο μπορεί να έχει θέση σε μια τέτοια περιοχή.

[---->]