ΜΥΤΙΛΗΝΗ, Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ;



Ας έχουμε εικόνα τι έγινε χτες στη Μυτιλήνη:

* Δημόσιοι υπάλληλοι επιστρατεύτηκαν στο στήσιμο της νέας "Μόριας", πίσω από το πεδίο βολής του στρατοπέδου. Απειλήθηκαν ότι, αν δεν το κάνουν, θα υποστούν διοικητικές κυρώσεις -- μέχρι απόλυση.

* Η διαδήλωση των αλληλέγγυων στους πρόσφυγες χτυπήθηκε με αγριότητα από την αστυνομία. Για να έχουμε ένα μέτρο: όταν η αστυνομία θέλει απλά να διαλύσει μια διαδήλωση, ρίχνει κρότου-λάμψης, και αφήνει τον κόσμο να φύγει. Χτες η αστυνομια κυνηγούσε τον κόσμο και έκανε προσαγωγές, σε πλήρη επιχειρησιακό συντονισμό με τους φασίστες. Χτες η διαδήλωση είχε απέναντι δύο αστυνομίες: μία τακτικη και ένστολη, και μία αναδιπλασιασμένη, με πολιτικά, ανενόχλητη και συνεργαζόμενη με την αστυνομία.

* Αυτό που κάνει την Μυτιλήνη πρωτεύουσα του ελληνικου φασισμού δεν ειναι η μαζικότητα των φασιστών. Είναι, ακριβώς, ο ρόλος που τους επιτρέπεται/αποδίδεται από κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, αστυνομία, δικαστικη εξουσία, ΜΜΕ. Αυτό είναι που κάνει επικίνδυνο τον φασισμό: ότι μυρίζει απ'το κεφάλι. Είναι το ίδιο που κάνει κρίσιμη την απόφαση της δίκης των ναζί, στις 7 Οκτωβρίου.


[---->]