Εργολαβικοί COSCO: Επί ποδός για τα δικαιώματά τους και περιφρουρώντας την απεργία τους



Κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις διώξεις, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της DPORT, θυγατρικής της COSCO, από τα ξημερώματα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, περιφρουρώντας την απεργία τους, που άρχισε από τις 6 τα ξημερώματα.

Στο πλευρό τους, βρίσκονται εργαζόμενοι άλλων κλάδων και εργατικές συλλογικότητες, όπως το ΜΕΤΑ, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών. Η νέα απεργία αποφασίστηκε από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά τη δικαστική απόφαση της Τρίτης 5 Ιούνη να κηρυχτεί για μια ακόμη φορά η απεργία του σωματείου ως παράνομη.

Εξάλλου, ως έμπρακτη έκφραση στήριξης του αγώνα, μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO», διοργανώνει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και Συνδικάτα του Πειραιά. Η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 6 Ιούνη, στις 19.00 στην πύλη της «COSCO».
[--->]



H "παντοδύναμη" Cosco υποχώρησε. Ο αποφασιστικός αγώνας των λιμενεργατών την εξανάγκασε να δεχτεί διαπραγμάτευση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Πανικός στους κύκλους των "δεν κουνιέται φύλλο". Απόγνωση για όσους είναι απολύτως βέβαιοι πως ο αντίπαλος είναι ανίκητος.

Εμείς, οι κολλημένοι στις θεωρίες του 19ου αιώνα και στην εμπειρία του 20ού, επιμένουμε πως η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται. Όπως παλιά, όπως σήμερα, όπως πάντα.

Εμείς, οι παλαιολιθικοί, εξακολουθούμε να λέμε πως το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς και της κοινωνικής προκοπής και απελευθέρωσης. Γυρνώντας την πλάτη σ' εκείνους που θα 'θελαν να μας πείσουν ότι ο άνθρωπος είναι ένα ναυάγιο.