Dίκη των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών.


Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα

5η δικάσιμη ορίστηκε στις 8 Μαρτίου 2019

Σήμερα έγινε η 4η δικάσιμος της δίκης των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Απολογηθήκαν 3 κατηγορούμενοι.

Απολογείται ο κατηγορούμενος Αλί Ερτζάν Γκόκογλου:

Κύριοι δικαστές, σήμερα 9 άτομα κατηγορούμαστε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αποκλείεται να δεχθούμε τέτοια κατηγορία. Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε αγωνιστές. Δεν είναι αδίκημα το να αγωνίζεσαι σε μια χώρα όπου υπάρχει φασισμός. Η δίωξή μας δεν είναι ανεξάρτητη από τις ιδέες μας. Είναι κατανοητό από το κατηγορητήριο. Αυτές οι διώξεις έγιναν μετά από πίεση του τουρκικού κράτους. Είναι μια σκευωρία σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας και Ελλάδας.

Στις 4 Φλεβάρη ο μάρτυρας αστυνομικός που κατέθεσε εδώ είπε ότι στις 24 Νοεμβρίου είχαν πάρει μια ανώνυμη κλήση και έτσι ξεκίνησαν να μας παρακολουθούν. Σε τρεις μέρες παρακολούθησης κατέληξαν στο ότι κάποιοι άνθρωποι στο δρόμο περπατάνε κοιτώντας δεξιά και αριστερά, και ότι αυτό είναι μέτρο αντιπαρακολούθησης.

Μετά από αυτό γίνεται η επιχείρηση εναντίον μας. Δε μπορεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση με ένα τόσο γελοίο στοιχείο.

Η τρομοκρατική οργάνωση αυτή είναι ένα σενάριο του Τουρκικού κράτους. Παρά τα υπερβολικά πράγματα του κατηγορητηρίου, πάλι δεν προκύπτει ότι υπάρχει μια τρομοκρατική οργάνωση. Μια τρομοκρατική οργάνωση που σύμφωνα με το κατηγορητήριο συγκροτήθηκε σε άγνωστο τόπο από άγνωστα άτομα. Ποιες τρομοκρατικές πράξεις έχουμε διαπράξει; Το κατηγορητήριο απαντάει ότι είναι άγνωστο. Με ποιους τα έχουμε διαπράξει; Με αγνώστους! Με τι τα έχουμε κάνει; Με άγνωστα αντικείμενα σε άγνωστο τόπο. Δεν μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελεί κατηγορητήριο. Οι αγωνιστές μόνο στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας έχουν καταδικαστεί με τέτοια στοιχεία. Για το κατηγορητήριο αυτό έχει ευθύνη το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Πρέπει να τελειώσει αυτό.

Αυτή η σκευωρία δεν είναι ανεξάρτητη από την πολιτική μας ταυτότητα. Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε αγωνιστές. Δίνουμε πολιτικό αγώνα. Γεννήθηκα το 1968 στην Άγκυρα. Έχω ζήσει τα χρόνια του πραξικοπήματος του 1980. Από τους συγγενείς και φίλους μου έχουν βασανιστεί και φυλακιστεί πολλοί.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΑΣΕΙΣ ΠΑΛΑΜΑΚΙΣΤΕΣ


Με τους "εισαγγελείς του διαδικτύου" τα 'χει βάλει η Ρένα Δούρου. Αυτή που αναλαμβάνει, λέει, τις ευθύνες της, αλλά εφτά μήνες τώρα δεν αναφέρθηκε ποτέ σε κάποια συγκεκριμένη, έστω και δευτερεύουσα, παράλειψή της!

Έχει μαζί της και τους ανάλγητους παλαμακιστές, Αυτούς που όταν μιλούσαμε για απουσία του όποιου συντονισμού των κρατικών και αυτοδιοικητικών Αρχών, είχαν το θράσος να μας λένε πως ήταν αδύνατο να σωθεί ο κόσμος στο Μάτι. Γιατί η φωτιά, λέει, έτρεχε γρήγορα, γιατί οι νεκροί "λαθροκάτοικοι" (όπως τους χαρακτήριζαν) είχαν χτίσει όπου να 'ναι, κ.λπ. κ.λπ.

Και δεν έχουν την τσίπα να ζητήσουν μια συγγνώμη, τώρα που το εισαγγελικό πόρισμα λέει αυτό που λέγαμε τότε που μας έβριζαν. Όπως συνεχίζει να μας βρίζει η Δούρου.

Ότι 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω εγκληματικών παραλείψεων και έλλειψης συντονισμού των Αρχών. Ακριβώς γιατί υπήρχε χρόνος και δυνατότητα για εκκένωση της περιοχής. Αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες