ΜΑΝΤΕΛΑ







[--->]  





"Στις αρχές του Ιουνίου του 1961, ύστερα από μία μακροχρόνια αξιολόγηση της κατάστασης, εγώ και κάποιοι σύντροφοι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εφόσον η βία σ' αυτή τη χώρα ήταν αναπόφευκτη, θα ήταν μη ρεαλιστικό και λάθος για τους αφρικανούς ηγέτες να συνεχίσουν να κηρύσσουν την ειρήνη και τη μη βία σε μια στιγμή όπου η κυβέρνηση είχε υποδεχτεί τα ειρηνικά μας αιτήματα με βία. Δεν φτάσαμε εύκολα σε αυτό το συμπέρασμα, παρά μόνο όταν όλα τα άλλα μέσα είχαν αποτύχει, όταν όλα τα κανάλια ειρηνικής διαμαρτυρίας μας είχαν απαγορευθεί. Τότε μόνο λάβαμε την απόφαση να υιοθετήσουμε ένοπλες μορφές πολιτικής πάλης και να ιδρύσουμε το Umkhonto we Sizwe. Δεν το κάναμε επειδή επιθυμούσαμε μια τέτοια πορεία, αλλά επειδή απλώς η κυβέρνηση δεν μας είχε αφήσει κάποια άλλη επιλογή".

Νέλσον Μαντέλα
(ο ανεύθυνος, ο τυχοδιώκτης, ο θιασώτης της αποσταθεροποίησης, των άκρων, και πάει λέγοντας) 

http://mousikaproastia.blogspot.gr/

 

“Mandela è un terrorista”




Από τον (τότε) υπουργό Αμυνας του Ισραήλ,Σιμόν Πέρες στον υπουργό Προπαγάνδας του καθεστώτος απαρχάιντ της Νοτίου Αφρικής,Rhoodie


Πηγή :  http://angryarab.blogspot.gr/

O φτερωτός Πήγασος: παίρνει δάνεια, χωρίς να πληρώνει τα παλιά

Στα 178 εκατ. ευρώ εκτοξεύτηκε ο καθαρός δανεισμός του ομίλου Πήγασος Εκδοτική (οικογένεια Γεωργίου Μπόμπολα) στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013 από 160 εκατ. ευρώ στις αρχές του ίδιου έτους. Δηλαδή, αυξήθηκε σε εννέα μήνες 18 εκατ. ευρώ όταν την ίδια περίοδο τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν στα 57 εκατ. ευρώ (υπέστησαν νέα πτώση 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα). Ομως ο όμιλος συνεχίζει να «καίει» το χρήμα που του δίνουν αφηδώς οι τράπεζες, εμφανίζοντας ζημιές 21,3 εκατ. ευρώ ή περίπου το 1/3 του τζίρου του.
Το ενδεχόμενο ο όμιλος να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε κεφάλαιο κίνησης σημειώνει και ο ορκωτός ελεγκτής που ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις της περιόδο Ιαν-Σεπτ. 2013.
Ο ορκωτός αναφέρει κάτι πιο σημαντικό: ότι και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ανεπαρκή. Και καταλήγει εκφράζοντας σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.