Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GIDEON LEVI ΣΤΗ HAARETZ

 "Οι σοβαρές επιδημίες στη νότια Λωρίδα θα μειώσουν το χρόνο της νίκης και τις απώλειες μεταξύ των στρατιωτών των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων". Αυτά δήλωσε ο πρώην στρατηγός Giora Eiland στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth. 'Απλά περιμένετε μέχρι οι κόρες των ηγετών της Χαμάς να κολλήσουν πανούκλα και τότε θα έχουμε νικήσει', σχολιάζει ο Gideon Levi στη Haaretz. 'Ο Eiland δεν διευκρίνισε ποιες αρρώστιες συνιστά: πανούκλα ή χολέρα, ίσως ένα κοκτέιλ ευλογιάς και AIDS- ίσως ακόμη και πείνα για δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Μια υπόσχεση ισραηλινής νίκης σε τιμή ευκαιρίας".

Όπως σημειώνει ο Levi, ο Eiland δεν είναι κάποιος υπερορθόδοξος ζηλωτής αλλά ένα από τα λαμπρότερα μυαλά που σφυρηλατήθηκαν στο καμίνι των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων ,ο οποίος "δίνει συνεχώς συνεντεύξεις και εγκωμιάζεται από τους Εργατικούς.

"Και όχι, δεν πρόκειται για σκληρότητα αυτή καθεαυτή", επισημαίνει ο Eiland στο έγγραφό του.Και ο Levi: "Πράγματι, πρόκειται για μια σπάνια καλοσύνη και ανθρωπιά που θα μπορούσε να σώσει ζωές. Ο Eiland, σε ρόλο Μητέρας Τερέζας, αξιωματικού και ευπατρίδη του πιο ηθικού στρατού του κόσμου, έκανε μια ναζιστική πρόταση και δεν ξέσπασε θύελλα".

"Εξάλλου, όποιος αποδίδει την κατηγορία της γενοκτονίας στο Ισραήλ είναι αντισημίτης. Φανταστείτε έναν Ευρωπαίο στρατηγό να προτείνει να λιμοκτονήσει ένα έθνος ή να το σκοτώσει με επιδημία - τους Εβραίους, για παράδειγμα. Φανταστείτε να εξαπλώνεται μια πανούκλα επειδή αυτό θα προωθούσε την πολεμική προσπάθεια".

"Όλα είναι θεμιτά στον πόλεμο και σε αυτούς τους καιρούς μπορείς να προτείνεις ό,τι έχεις ονειρευτεί και ποτέ δεν τόλμησες να ομολογήσεις ανοιχτά. Η πολιτική ορθότητα έχει ανατραπεί. Ο καθένας μπορεί να είναι Meir Kahane [ηγέτης ενός ισραηλινού τρομοκρατικού κινήματος σ.σ.], κανείς δεν μπορεί να είναι πια άνθρωπος. Είναι ωραίο να προτείνεις γενοκτονία, αλλά είναι λάθος να λυπάσαι τα παιδιά της Γάζας. Είναι ο.κ. να προτείνεις εθνοκάθαρση, αλλά είναι λάθος να συγκλονίζεσαι από την τιμωρία που επιβάλλεται στη Γάζα".

Όλα αυτά "δεν είναι πλέον μόνο ένα δικαίωμα. Είναι η κυρίαρχη τάση [...] Το τερατούργημα έχει γίνει πολιτικά ορθό, το διαβολικό έχει εισχωρήσει μέχρι μέσα, ακόμη και στα αριστερά της κεντροαριστεράς. Άλλος ένας ή δύο πόλεμοι, και όλοι θα γίνουν Kahane".

"Δεν έχουμε ακόμη συνέλθει από τη βαρβαρότητα της Χαμάς και ήδη κατακλυζόμαστε από όλη αυτή την καλοσύνη - η οποία προέρχεται όχι μόνο από την ακροδεξιά και τους εποίκους, αλλά και από την καρδιά του ισραηλινού [πολιτικού] κέντρου. Προφανώς, υπάρχει φρικτή σκληρότητα και μια πολιτικά ορθή σκληρότητα. Η Χαμάς είναι ένα ζώο, αλλά η πρόταση για την εξάπλωση ασθενειών είναι νόμιμη. Ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που γέννησαν αυτόν τον πόλεμο εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας: η τυποποίηση, η νομιμοποίηση και η κανονικοποίηση του κακού".

"Το κακό αυτό το γεννά η απίστευτη περιφρόνηση και η παθολογική αδιαφορία του Ισραήλ για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα. Οι ξένοι δημοσιογράφοι που έρχονται εδώ δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους [στην πραγματικότητα, μερικοί από αυτούς σ.σ.]: πόνος στη Γάζα δεν υπάρχει. Το Ισραήλ δεν έχει σκοτώσει χιλιάδες παιδιά και δεν έχει εκτοπίσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τα σπίτια τους. Ο πόνος στη Γάζα είναι εντελώς αδιόρατος, εξαφανισμένος όχι μόνο από τη δημόσια αφήγηση, αλλά και από τις καθημερινές ειδήσεις. Στην ισραηλινή τηλεόραση, μοναδική στον κόσμο,εμείς δεν έχουμε σκοτώσει κανένα παιδί. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν διέπραξαν ούτε ένα μικρό έγκλημα πολέμου σε αυτόν τον πόλεμο".

"Μια κοινωνία που αγνοεί τόσο πολύ την πραγματικότητα και αδιαφορεί τόσο πολύ για τα δεινά του έθνους στο οποίο έχει κηρύξει πόλεμο, γεννά εκτροπές ηθικής όπως αυτή του Eiland. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αισθάνεται πως η πρότασή του δεν έχει κανένα ελάττωμα, το μόνο που έκανε ήταν να κάνει μια λογική πρόταση προς το συμφέρον του Ισραήλ. Τι άλλο θα άξιζε να ληφθεί υπόψη πέρα από το συμφέρον του Ισραήλ; Το διεθνές δίκαιο είναι για τους αδύναμους, η ηθική για τους φιλοσόφους, ο ανθρωπισμός για τους τρυφερούς. Αλήθεια, τι κακό έχει μια πανούκλα στη Γάζα; Μόνο ένα πράγμα: ότι θα μπορούσε να μολύνει και το Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, το έχει ήδη κάνει.

Έχουμε παραθέσει μεγάλα αποσπάσματα του κειμένου, επειδή είναι μοναδικό ως προς την ευφυΐα και το θάρρος του. Ιδιαίτερα, τονίζουμε αυτή την "κανονικοποίηση του κακού", η οποία απηχεί, παρά τις προφανείς διαφορές , την "κοινοτοπία του κακού" της Hannah Arendt.

Αν η γραφή του Levi μπορεί να φαίνεται ακραία, πολύ πιο ακραία είναι η ίδια η κανονικοποίηση. Μπορούμε να προσθέσουμε ότι ορισμένες εκτροπές δεν αφορούν μόνο την ισραηλινή αφήγηση, αλλά έχουν μολύνει το μεγαλύτερο μέρος της πληροφόρησης στη Δύση, όπου βασιλεύει η απόκρυψη της παλαιστινιακής τραγωδίας, με διάφορους τρόπους και μορφές.Η σύγχρονη λογοκρισία ασκείται με διάφορες μορφές, μία από τις οποίες είναι αυτή της εμμονικής έμφασης στην επικαιρότητα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η δικαιολογημένη επαγρύπνηση για αντισημιτισμό, η οποία μερικές φορές υπερτονίζεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν άβολες φωνές ή θέσεις, κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσει μια κάποια ευαισθησία απέναντι στις διακρίσεις και την καταπίεση άλλων λαών, στη συγκεκριμένη περίπτωση του βασανισμένου παλαιστινιακού λαού. Αυτό όμως δεν συμβαίνει.

  Levy e il generale che evoca la peste per Gaza 

[----->]

Παλαιστίνη,σχεδιασμοί εθνοκάθαρσης

 

Η ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom αποκάλυψε μια πρωτοβουλία στο αμερικανικό Κογκρέσο για τη βίαιη μετακίνηση του πληθυσμού της Λωρίδας Γάζας σε 4 χώρες, ενώ έχουν καθοριστεί και οι αριθμοί .

Η πρωτοβουλία ζητά να εξαρτηθεί η βοήθεια των ΗΠΑ προς τις αραβικές χώρες από την προθυμία τους να δεχτούν πρόσφυγες από τη Γάζα. Το σχέδιο παρουσιάστηκε σε υψηλόβαθμα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας και από τα δύο κόμματα και έλαβε την ευλογία τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτός που χαιρέτισε δημοσίως την πρόταση και την προωθεί είναι ο βετεράνος βουλευτής της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζόι Γουίλσον.

Η Αίγυπτος θα αναγκαστεί να ανοίξει το δρόμο για την απέλασή τους, αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς είναι η μόνη δίοδος και θα πάρει το μερίδιό της (ένα εκατομμύριο). Μισό εκατομμύριο άνθρωποι προβλέπεται να μεταφερθούν βίαια στην Τουρκία, ένα τέταρτο του εκατομμυρίου στην Υεμένη και ένα τέταρτο του εκατομμυρίου στο Ιράκ.

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

 Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "Russia Turkey Turkey Population: 85 million Refugees: 500k Ratio: 0.6% Avg. US Foreign Aid: -$150 million அதர்தர் TOTIKISRAEL traq Iran Egypt Pakistar Saudi Arabia Iraq Population: 43.5 million Refugees: 250k Ratio: 0.6% Avg. US Foreign Aid: -$1 billion Oman Yemen Egypt Population: 110 million Refugees: million Ratio: 0.9% Avg. US Foreign Aid: -$1.3 billion Samalia Yemen Population: 33 million Refugees: 250k Ratio: 0.75% Avg. US Foreign Aid: $1 billion"

Quds News Network,Telegram

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: Αντί για θάλασσα θα βλέπουν ανεμογεννήτριες


Στον χάρτη βλέπουμε με ροζ τις περιοχές όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν υπεράκτιες ανεμογεννήτριες σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη εάν περάσουν οι πιλοτικές Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΠΟΑΥΑΠ) που προβλέπονται στην υπό διαβούλευση Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τα υπεράκτια αιολικά (σελ. 486).

Οι ανεμογεννήτριες αυτές θα είναι σταθερής έδρασης (πακτωμένες) και σύμφωνα με την ΣΜΠΕ θα έχουν ύψος μέχρι 280 μέτρα και εγκατεστημένη ισχύ 15 MW η καθεμιά. Ο συνολικός αριθμός τους θα ανέρχεται σε πολλές δεκάδες αφού προβλέπεται στις περιοχές αυτές να εγκατασταθούν 600 MW. Στην Αλεξανδρούπολη έχει αφεθεί μόνο ένας στενός διάδρομος μπροστά στο λιμάνι για να μπορούν να περνούν τα πλοία, στην Σαμοθράκη επίσης οι ανεμογεννήτριες θα είναι μπροστά στο λιμάνι. Η απόσταση των ανεμογεννητριών από την ακτή θα είναι ακόμα και 2,3 χιλιόμετρα.

Οι περιοχές εγκατάστασης αυτές καλούνται «Πιλοτικές Περιοχές ανάπτυξης ΥΑΠ», καθώς η τοποθέτηση των αιολικών θα γίνει με fast track διαδικασίες, χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση. Πρόκειται για εφαρμογή του έκτακτου ευρωπαϊκού κανονισμού για τις ΑΠΕ στα πλαίσια του σχεδίου REPowerEU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ήδη έχουν χορηγηθεί άδειες έρευνας στον Όμιλο Κοπελούζου και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών.

Οι περιοχές αυτές των υπεράκτιων αιολικών βρίσκονται είτε μέσα είτε ακριβώς δίπλα σε περιοχές Natura 2000. Συγκεκριμένα:

Η περιοχή "Πιλοτικό 1" εμπίπτει στην περιοχή Natura GR 1110013 «Θαλάσσια Περιοχή Θράκης»

Η περιοχή "Πιλοτικό 2" εμπίπτει στην περιοχή Natura GR 1110004 «Φεγγάρι Σαμοθράκης, Ανατολικές ακτές κλπ.»

Η απόσταση της περιοχής "Πιλοτικό 1" από την περιοχή Natura GR 111006 «Δέλτα Έβρου» και την περιοχή Natura GR1110007 «Δέλτα Έβρου και Δυτικός Βραχίωνας» είναι μόλις 193,47 μ.

Η απόσταση της περιοχής "Πιλοτικό 2" από την περιοχή Natura GR1110012 «Σαμοθράκη: Όρος Φεγγάρι και Παράκτια ζώνη» είναι  0 μέτρα (δηλ. εφάπτεται).

Οι περιοχές αυτές δεν βρίσκονται μόνο επάνω σε πολύ σημαντικούς μεταναστευτικούς διαδρόμους πτηνών, αλλά έχουν και σχετικά χαμηλό αιολικό δυναμικό.

Σύμφωνα με την ΣΜΠΕ, τα παρακάτω είδη πτηνών θα επηρεαστούν με πρόσκρουση, φραγμό, απώλεια ενδιαιτήματος και εκτοπισμό:

Σπιζαετός, Πετρίτης, Μύχος, Αρτέμης, Αιγαιόγλαρος, Θαλασσοκόρακας, Θαλασσαετός, 8 κατηγορίες θαλασσοπουλιών και 34 κατηγορίες μεταναστευτικών πτηνών (σελ. 487-492).

Επίσης, τα παρακάτω είδη θαλάσσιων θηλαστικών και χελωνών θα επηρεαστούν με πρόσκρουση, φραγμό, απώλεια ενδιαιτήματος, ακουστική βλάβη, ρύπανση, εκτοπισμό και αλλαγή συμπεριφοράς:

Μεσογειακή Φώκια, Πράσινη Χελώνα, Χελώνα Caretta Caretta, Φώκαινα, Κοινό Δελφίνι, Ζωνοδέλφινο, Ρινοδέλφινο, Ζιφιός (σελ. 487-492).

Δεν πρέπει να περάσει αυτό το έγκλημα!

Αν θέλετε να παρέμβετε στη δημόσια διαβούλευση για την ΣΜΠΕ, στείλτε email στο nisidesaigaiou@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες για την ΣΜΠΕ στα σχόλια.

#SaveGreekNature

#Natura2000

#SaveGreekSeas


 


[------>]