11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΝΕΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΑ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟΥ FBI ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

 

Είκοσι χρόνια μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποχαρακτηρίστηκαν νέα έγγραφα που μέχρι τώρα καλύπτονταν από μυστικότητα.

 

Τα έγγραφα δείχνουν ότι οι Σαουδάραβες έπαιξαν πράγματι ρόλο στην εκτέλεση των επιθέσεων που αναμφίβολα άλλαξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, ο λεγόμενος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ξεκίνησε από εκείνο το επεισόδιο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρώτα εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και μετά στο Ιράκ.

 

Επιστρέφοντας στον ρόλο των Σαουδάραβων, τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες για έναν Σαουδάραβα φοιτητή που βρισκόταν τότε στην Καλιφόρνια, τον Omar al-Bayoumi , ο οποίος βοήθησε τους αεροπειρατές και είχε στενούς δεσμούς με Σαουδάραβες διπλωμάτες.

 

Ο Bayoumi, όπως και άλλοι υπό έρευνα από το FBI, είχε σχέσεις με το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Λος Άντζελες και διατηρούσε «προσωπικές σχέσεις με την προξενική ηγεσία» ακόμη και μετά την ανάκρισή του από το FBI.

 

Το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο Bayoumi βοήθησε στενά δύο από τους αεροπειρατές παρέχοντας πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της ταξιδιωτικής βοήθειας, στέγαση και της χρηματοδότηση, καθώς και μεταφραστική βοήθεια ενώ αυτοί βρίσκονταν στη χώρα. Βρισκόταν σε «σχεδόν καθημερινή επαφή» με τους αεροπειρατές. Τα στοιχεία αυτά φαίνεται να συμφωνούν με όσα επιβεβαίωσε το 2017 δικαστήριο του Λος Άντζελες το οποίο ανέφερε τον Bayoumi ως Σαουδάραβα μυστικό πράκτορα.

 

Στα νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα υποστηρίζεται ότι πηγή του FBI θεωρεί ότι ο Bayoumi  κατείχε «πολύ υψηλή θέση» στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Λος Άντζελες - «υψηλότερη από πολλούς Σαουδάραβες αξιωματούχους» της διπλωματικής αποστολής - υποδηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι ήταν μυστικός πράκτορας. υπεύθυνος μυστικής επιχείρησης στο έδαφος της Βόρειας Αμερικής.

 

Η καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «The Hill», ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ειδησεογραφικό διαδικτυακός τόπος, δεύτερος μετά το  CNN, γράφει: «Η έκθεση αναφέρει ότι ένα μήνα πριν φτάσουν οι αεροπειρατές, ο Bayoumi έκλεισε δωμάτια  σε ξενοδοχείο στο Καλβέρ Σίτι της Καλιφόρνια, μαζί με έναν άνδρα του οποίου οι αριθμοί τηλεφώνου συνδέονταν με τον πνευματικό υπαρχηγού του Μπιν Λάντεν. Οι δύο αυτοί άνδρες είχαν σχέσεις με το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Λος Άντζελες ».

 

Στα έγγραφα αναφέρεται και το όνομα του Fahad al-Thumairy, αξιωματούχου του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, γνωστού για την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης στους δύο αεροπειρατές.

 

Το FBI διαπίστωσε ότι ο Thumairy βρισκόταν σε επαφή με τρομοκρατικά κέντρα της Αλ Κάιντα και ότι οι υπάλληλοι του προξενείου είχαν «εξτρεμιστικές πεποιθήσεις».

 

Σύμφωνα με την οργάνωση των θυμάτων των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους, «9/11 Families United», οι νέες αποκαλύψεις «έθεσαν οριστικά τέρμα σε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στις επιθέσεις».

 

«Πριν από είκοσι χρόνια, σκότωσαν τα αγαπημένα μας πρόσωπα και προκάλεσαν στη ζωή μας ανυπολόγιστο πόνο και βάσανα», δήλωσε η Terry Strada της "9/11 Families United", ο σύζυγος της οποίας σκοτώθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου.

 

«Τώρα που ο μυστικός ρόλος των Σαουδάραβων αποκαλύφθηκε είναι καιρός το Βασίλειο να αναγνωρίσει το ρόλο των αξιωματούχων του στη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων επί αμερικανικού εδάφους».

ΠΗΓΗ antidiplomatico