Σαν σήμερα

 

Σαν σήμερα, 12 Οκτώβρη 1944 ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα από τη βρωμιά του ναζισμού!!!

Κατεβάζει το "σιχαμερό πανί με τη σβάστικα" ... από την Ακρόπολη και υψώνει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ - ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ !!!

Ο ΕΛΑΣ ΤΗΝ ΥΨΩΣΕ!!!

κι ΟΧΙ ο σκατόγερας του εμφυλίου!

Georgios Konstantinidis

Στις δυο πρώτες φώτο τμήματα του ΕΛΑΣ στην Αθήνα την μέρα της απελεύθερωσης σαν σήμερα 12/10/44

Στις άλλες δυο φωτο βλέπουμε την   κυβέρνηση Τσουδερού  η οποία με την είσοδο των Ναζι στην Ελλάδα το 1941 την έκανε για το ΚΑΙΡΟ μαζί με την Βασιλική οικογένεια ..!

Αυτοονομάστηκε μάλιστα εξόριστη κυβέρνηση του Καΐρου !

Αλήθεια ποιος την εξόρισε ; Έναν φυγάδα ποιος τον εξορίζει ;

Βασιλιάδες πρίγκιπες υπουργοί και άλλοι επίσημοι στοιβάχτηκαν στα πολεμικά πλοία που περίμεναν στον Πειραιά και την έκαναν σαν λαγοί αφήνοντας τον λαό στην μοίρα του !

Να πως περιγράφει ο ναύαρχος Σακελαρίου μερικές εικόνες από τη φυγή ..''«Οι πλείστοι με τας οικογενείας των - γυναίκαι, τέκνα, πεθερές, κουβερνάντες - και με τας αποσκευάς των - μπαούλα, βαλίτσες με τουαλέτες, τζάντες με ρουχισμό, μερικοί με παιχνίδια των παιδιών των και κάποιοι με τα χρυσαφικά τους»,και συνεχίζει  «Φαίνεται όμως ότι η θέα τοσούτον ασυνηθίστου διά πολεμικόν πλοίον φορτίου και δη εν καιρώ πολέμου εξηρέθισε τα πληρώματα εις τοιούτον βαθμόν ώστε εις την Σούδαν εξεδηλώθη μικρά στάσις επί της Βασιλίσσης Ολγας»

Οι φυγάδες άφησαν σαν οπισθοφυλακή τον υφυπουργό Ασφαλείας του μεταξικού καθεστώτος Κ. Μανιαδάκη, ο οποίος είχε και τη ...φροντίδα να παραδοθούν δέσμιοι οι 2.000 περίπου φυλακισμένοι και εξόριστοι αγωνιστές, κυρίως κομμουνιστές στους Γερμανούς κατακτητές !

Πως λοιπόν αυτή η ''φάρα'' να γιορτάσει την απελευθέρωση ;

Πότε νοιάστηκαν αυτοί για το 4χρονο ναζιστικό ολοκαύτωμα της χώρας; Την πάρτη τους κοίταξαν και τίποτα άλλο !

Ο λαός ας βγάλει συμπεράσματα το τι εστι αστική τάξη και αστικές κυβερνήσεις και ας πράξει τα  ανάλογα !

· Konstantinos Mpourxas



Iστορίες σταγονιδίων (1+2)

 Απο Παντελης Κρητικος

Διαπίστωσα με έκπληξη ότι αρκετοί σχολιαστές εδώ μέσα, αναμεταδίδουν την εκ των άνω προπαγάνδα  για την "ηρωική αστυνομικό που συνέλαβε τον Ρουπακιά". Μάλιστα είδα να κυκλοφορεί ευρέως και κολάζ με τις "4 γυναίκες που τελείωσαν τη χρυσή αυγή" (η ΜΑΝΑ, η πρόεδρος του δικαστηρίου.η μία εκ των φοιτητριών και η αστυνομικός)!

Επειδή λοιπόν όπως λέει και η γνωστή φράση, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ολόκληρο ψέμα, πάμε να δούμε λίγο τι πραγματικά έγινε και ποιος ο ρόλος της αστυνομικού.

Διαβάστε αποσπάσματα από την κατάθεση του αστυνομικού Δημήτρη Κουρέτζη, ο οποίος από κοινού με το συνάδερφο του αρχικά τοποθέτησαν το περιπολικό μπροστά από το αμάξι του Ρουπακιά, ο οποίος ήταν έτοιμος να φύγει, έχοντας ήδη πετάξει το μαχαίρι, στη συνέχεια τον έβγαλε από το αυτοκίνητό του, του πέρασε χειροπέδες και τον οδήγησε στο τμήμα.

'Ολα τα παραπάνω υπενθυμίζω MΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 8 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ήταν παρόντες για πολύ ώρα στο σημείο του εγκλήματος και οι οποίοι είδαν αρχικά μια συμπλοκή, η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μαχαίρωμα, το οποίο μετά έγινε δολοφονία να συμβαίνει μπροστά τους, παραμένοντας στην ουσία ΑΜΕΤΟΧΟΙ.

Για επικοινωνιακούς λόγους στη συνέχεια ο Παπούλιας βράβευσε την εμφανίσιμη αστυνομικό, τη στιγμή που σε ΟΛΟΥΣ θα έπρεπε να ασκηθούν ΕΔΕ για παράβαση καθήκοντος.

"Οπως είπε, στις 00.03 τη νύχτα τους δόθηκε εντολή να μεταβούν στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, λόγω συμπλοκής. Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι σε περίπου 1 λεπτό έφτασαν στο σημείο, καθώς κινούνταν στην παράλληλη οδό.

Εκεί, όπως είπε, είδε ένα αμάξι με αναμμένα φώτα, σταματημένο ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη και συγκεντρωμένο κόσμο. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αμάξι υπήρχε οδηγός και η μηχανή ήταν αναμμένη.

«Παρκάραμε μπροστά του σε σχηματισμό Τ, ώστε να μην μπορεί να φύγει. Όταν κατεβήκαμε προσέγγισα μια παρέα τεσσάρων-πέντε παιδιών που ανάμεσά τους ήταν μία κοπέλα που κρατούσε έναν αιμόφυρτο άντρα. Προσπάθησα να δω τι τραύμα φέρει. Είχε τραύμα στην καρδιά και τη μασχάλη. Της είπα να μην τον κουνάει γιατί το χρώμα του ήταν μοβ. Φαινόταν σοβαρά και υπήρχε φόβος για εσωτερική αιμορραγία. Κάλεσα ασθενοφόρο, ούρλιαζα μάλιστα στον ασύρματο γιατί το παιδί φαινόταν, “έφευγε”. Ένας από την παρέα μου είπε “αυτός το έχει κάνει” και μου έδειξε προς το αυτοκίνητο».

Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι όταν πήγε στο αμάξι είδε τον Ρουπακιά να καπνίζει. Φαινόταν ήρεμος. Του είπε να σβήσει το τσιγάρο και να του εξηγήσει τι έχει γίνει. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, του απάντησε πως δεν ξέρει τι έχει συμβεί.

Ο μάρτυρας είπε ότι έκανε περιμετρικά έλεγχο στο αυτοκίνητο και ότι στην πίσω αριστερή ρόδα βρήκε το μαχαίρι, το οποίο το έβαλε στο ειδικό σακουλάκι και το άφησε στο περιπολικό.

Αμέσως μετά, όπως κατέθεσε, έβγαλε τον Ρουπακιά από το αμάξι και του έβαλε χειροπέδες.

Μέσα στο περιπολικό και ενώ κατευθύνονταν με τον συλληφθέντα στο τμήμα του Κερατσινίου ο κ. Κουρετζής κατέθεσε ότι ρώτησε και πάλι τον Ρουπακιά τι έχει γίνει και έλαβε και πάλι την απάντηση ότι δεν ξέρει.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός, αφού ενημέρωσε τον Ρουπακιά πως βρήκε το μαχαίρι και ότι από τα αποτυπώματα «θα βρεθεί αν έχεις κάνει κάτι», τότε μόνο ο κατηγορούμενος τους είπε ότι αυτός το έχει κάνει και να μην το πουν σε κανέναν γιατί «είναι δικός τους».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, όταν ρώτησε τον Ρουπακιά τι εννοεί, εκείνος του απάντησε: «Είμαι της Χρυσής Αυγής».

Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο αστυνομικός απάντησε ότι έχει δεχτεί, μετά το περιστατικό, απειλές τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του, με ανώνυμα τηλεφωνήματα. Είπε, μάλιστα, ότι μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, του χάραξαν μια υβριστική λέξη στο αυτοκίνητο."

Τα εξηγεί ωραία;

Μάλιστα το συγκεκριμένο πλήρωμα, όχι μόνο δεν επιβραβεύτηκε για τη σύλληψη του Ρουπακιά αλλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΕΡΙΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ. Και ήρθαν στην επιφάνεια οι καταθέσεις τους μετά από επίπονη έρευνα της Πολιτικης Αγωγής!

Η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη. Ο αστυνομικός Δημήτρης Κουρέτζης, δέχθηκε στη συνέχεια απειλές, ανώνυμα τηλεφωνήματα και υπέστη φθορές στο προσωπικό του αυτοκίνητο μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων κατηγορίας και στην ουσία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση!

Και εδώ ακριβώς έρχεται και κολλάει ο αρχικός τίτλος του κειμένου περί σταγονιδίων...

Για να έχετε μια ακόμα πιο πλήρη εικόνα, διαβάστε άλλο ένα κείμενο ενός συντρόφου από το Κερατσίνι για τον εν λόγω αστυνομικό αλλά και τη δράση μιας άλλης πραγματικής ηρωίδας αυτή τη φορά, γυναίκας αστυνομικού, στην υπόθεση του ξυλοδαρμού των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Γιατί είσαι αληθινός ήρωας όταν καταθέτεις ενάντια στα συμφέροντα των νεοναζί και ταυτόχρονα υπηρετείς σε ένα σώμα που αποδεδειγμένα (από τα στοιχεία των ειδικών εκλογικών τμημάτων σε Αμπελόκηπους και Καισαριανή), ο ένας στους τρεις συναδέρφους σου, τους ψήφιζε...

1."Για να τελειώνει το πανηγύρι των αδαών ''αντιφασιστών'',και των αφελών αναπαραγωγών τους,ναι, η Μάγδα Φύσσα,η Μαρία Λεπενιώτη,η Δήμητρα Ζώρζου και η Παρασκευή Καραγιαννίδου,σήκωσαν ένα τεράστιο βάρος.

Ο άνθρωπος που βρήκε το μαχαίρι και συνέλαβε τον Ρουπακιά,δεν ήταν η Αγγελική Λεγάτου ή ''η όμορφη Αγγελική'' ή ''ο άγγελος με τα γαλάζια μάτια'',που είπε '' ε όχι και μαχαίρι''.

Ήταν ο Δημήτρης Κουρέτζης που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση.

Αν δεν ήταν αυτός να βάλει το περιπολικό μπροστά από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά,ο Ρουπακιάς θα την είχε κοπανήσει και πολύ πιθανό να μην υπήρχε καν Ρουπακιάς.

Και να σκεφτείς μάγκα μου πως η Αγγελική Λεγάτου βραβεύτηκε για την μη πράξη της στην ουσία και για την ψευδομαρτυρία της,από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Κάρολο Παπούλια.

Δέχτηκε απειλές ο Δημήτρης Κουρέτζης,αυτός και η οικογένεια του,όταν ανακοινώθηκε η λίστα των μαρτύρων και βρισκόταν μέσα σε αυτή,κατέθεσε την αλήθεια,κι έπεσε σαν χάρτινος πύργος  το άρλεκιν που είχαν δημιουργήσει οι μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ για να κρύψουν πως βρίσκονταν μπροστά στη δολοφονία και δεν έμειναν Παυλόπουλοι την στιγμή που μαχαίρωνε ο Ρουπακιάς τον Παύλο,ακριβώς δίπλα τους.

Επίσης αν δεν ήταν αυτός ο γενναίος τύπος,τον Γενάρη του 15',όταν δεχτήκαμε επίθεση από τάγμα εφόδου στο εκλογικό κέντρο του Κερατσινίου που ήταν και το σχολείο του Παύλου,δεν θα είχε συλληφθεί κανείς από τους χρυσαυγίτες. Να σημειώσουμε πως ήταν πάλι με το περιπολικό της Άμεσης Δράσης και συνέλαβε δύο ναζί της ναζιστικής/εγκληματικής οργάνωσης ''Χρυσή Αυγή''.

Οι 7 από τους 8 ΔΙΑΣ που βρίσκονταν εκεί,απλά παρακολουθούσαν,όπως ακριβώς έκαναν οι ΔΙΑΣ τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου.

Ο Δημήτρης Κουρέτζης δεν υπηρετεί πια τους μπάτσους.Ήταν μια εξαίρεση,σε έναν κανόνα βοθρολυμάτων που περιβάλουν την Ελληνική Αστυνομία.Θεωρώ πως είναι ένας από τους ανθρώπους,που συνέβαλε σ'αυτό το αποτέλεσμα.Να συλλάβει,χωρίς να κάνει τα στραβά μάτια,τον χρυσαυγίτη εντολοδόχο δολοφόνο του Παύλου και να αποτελεί η Χρυσή Αυγή δικαστικά,εγκληματική οργάνωση.

Σου χρωστάμε/σου χρωστάω.

Δ.Ν "

2. " Όταν οι χρυσαυγίτες δράστες της επίθεσης εναντίον των Αιγυπτίων αλιεργατών (οι οποίοι προχθες καταδικάστηκαν), συνελήφθησαν λίγες μόλις ώρες αργότερα από την επίθεση στη Λ. Σχιστού, φορούσαν μαύρα μπλουζάκια με το λογότυπο της ΧΑ. Τα ίδια που φορούσαν και κατά την επίθεση λίγη ώρα νωρίτερα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των Αιγυπτίων αλιεργατών που δέχθηκαν την επίθεση, αλλά και αυτοπτων μαρτύρων που ξύπνησαν στις 3 το πρωί από τα ουρλιαχτά και τη φασαρία και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση δόθηκε στους Χρυσαυγίτες συλληφθέντες η δυνατότητα και λευκά καλοσιδερωμενα μπλουζάκια, να αλλάξουν αυτά που φορούσαν για να σκεπαστεί η συνάφεια και η διασύνδεση με τη ΧΑ, και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελεα με λευκά «άμωμα και άσπιλα» μπλουζάκια.

Στο δικαστήριο αρνήθηκαν ότι φορούσαν μπλουζάκια της ΧΑ.

Εμφανίστηκε όμως προς τιμήν της μια και μοναδική αστυνομικίνα απο τους πολλούς που συμμετείχαν στη σύλληψη τους και κατέθεσε ότι την ώρα της σύλληψης φορούσαν τα μπλουζάκια με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής.

[----->]