ΤΑ 25 ‘ΚΟΜΜΑΤΙΑ’

 

Όταν ο αρχιμπάτσος Μπαλάσκας, στις «εκκαθαρίσεις» που έγιναν τον Ιούλιο του 2019 (μόλις ανέλαβε η ΝΔ το θρόνο της δημοκρατίας) αποκαλούσε τους πρόσφυγες, ‘ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ’ και ‘ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ’, φάνηκε διαβασμένος.

Τα εγχειρίδια του Ναζισμού είχαν φροντίσει να αφαιρέσουν την ανθρώπινη ιδιότητα από τους ανθρώπους που έψηναν στα κρεματόρια  και μαζί αφαιρούσαν και κάθε επιφύλαξη.

«…Η Ναζιστική ρητορική επέβαλε μια ορολογία 'οικοκυρικής' στις εξοντώσεις, μετονομάζοντάς τες σε ‘ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ’ και ‘ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ’ ενώ οι Εβραίοι αποκαλούνταν ‘ΦΙΓΟΥΡΕΣ’ αποκτώντας έτσι, μια θολή υπόσταση». (P. Fritzsche, καθηγητής Ιστορίας)

Είχαν βέβαια προηγηθεί οι φονιάδες αποικιοκράτες, που αποκαλούσαν τους αυτόχθονες της Αφρικής ‘ΠΙΘΗΚΟΥΣ’, οι Αμερικάνοι που προσφωνούσαν τους Έλληνες μετανάστες, ‘ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ’ και οι ελληναράδες τους ’22, που επεφύλαξαν για τους ομοαίματους πλην πρόσφυγες, τον όρο ‘ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ’.

Έτσι και οι 25 άνθρωποι, με το βλέμμα του τρόμου, έγιναν ‘ΚΟΜΜΑΤΙΑ’ στα χέρια ενός φασίστα, του οποίου ο γιος  είναι υποψήφιος με το Νεοφιλελέ δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης.

Τα 25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ είναι τα κομμάτια και θρύψαλα του «επιτελικού κράτους», που αποψίλωσε την πυροσβεστική, διέλυσε τα δασαρχεία, έδωσε στους ‘στρατηγικούς επενδυτές’ free pass, να ρημάξουν την πρωτογενή παραγωγή, να αλώσουν ενεργειακά, να οικοπεδοποιήσουν το σύμπαν κι έκανε τη δικαιοσύνη ένα καλοταϊσμένο γιουσούφι..

Τώρα, στέλνει μηνύματα πρώτα στα φασιστοειδή του για να το ξελασπώσουν επελαύνοντας με Κου Κλουξ Κλανισμό, μηνύματα στους δημοσιοκάφρους για να τσιγκλίσουν τη φωτιά του φασισμού αφοδεύοντας μίσος, μηνύματα στους ‘φιλήσυχους πολίτες’ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βάλουν τις μάσκες που ξέμειναν από την προηγούμενη πρόβα τζενεράλε του γενικευμένου ευνουχισμού, για να μην εισπνέουν  τη στάχτη της χώρας.

 Μπορεί να είναι εικόνα ελικόπτερο, φωτιά και δέντρο

[----->]

Τίποτα λιγότερο από το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος.

 

Η μόνη βαλκανική χώρα που έστειλε βοήθεια (δύο πυροσβεστικά οχήματα και 15 πυροσβέστες) στην κατακεκαυμένη ζώνη που λέγεται Ελλάδα, είναι η χώρα που απέκλεισε ο Μητσοτάκης από τη Σύνοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων: η Αλβανία. Χθες το έκανε και η Βουλγαρία, προφανώς γιατί φοβάται μήπως η φωτιά στη Ροδόπη, περάσει τα σύνορα, όπως έγινε στην άλλη πλευρά, με τα Δαρδανέλλια...Κι έχει σημασία να πούμε ότι η βοήθεια των δύο πυροσβεστικών είναι πραγματική. Γιατί τα 4 air tractor που έστειλε η Γερμανία και η Σουηδία, λέγεται ότι δεν πετάνε με άνεμο πάνω από 6 μποφόρ. Αλλά και όταν πετάνε, σε φωτιές που  αναπτύσσονται σε δεκάδες χιλιόμετρα, αναρωτιέσαι: τι μπορούν να κάνουν τέτοιου τύπου αεροπλάνα, σαν τα καναντέρ και τα air tractor....

Να καταλάβω ενστάσεις για ορεινά ανάγλυφα και δύσκολες πλαγιές. Αλλά τι μέσο μπορεί να σβήσει τη φωτιά στη Δαδιά; Εάν μπορεί μόνο το ρωσικό Μπεριέφ ή κάτι σαν αυτό δυτικού τύπου, και δεν το έχουμε προβλέψει στο προϋπολογισμό, δεν το έχουμε αιτηθεί από τους αρμοδίους, δεν έχουμε να κάνουμε με τίποτα λιγότερο από το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος.

[----->]