Δυο αυτοκτονίες μετά την απέλαση των μεταναστών στην Τουρκία



 
Δύο από τους επαναπροωθηθέντες, Πακιστανούς που έφτασαν χθες στην Τουρκία “εγκαινιάζοντας” ουσιαστικά την συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν όταν έφτασαν στις εγκαταστάσεις των υποτιθέμενων υποδομών που έχει σχεδιάσει η γείτονα χώρα. 

Ο λόγος της απόπειρας τους ήταν ότι ενώ ζήτησαν πολιτικό άσυλο , η αίτηση τους απορρίφθηκε αμέσως .Ο ένας εκ των δύο άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Τουρκίας… Πηγή: http://www.politikalesvos.gr/dyo-aftoktonies-meta-tin-apelasi2-ton-metanaston-stin-tourkia/

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.kar.org.gr/2016/04/05/dyo-aftoktonies-meta-tin-apelasi-ton-metanaston-stin-tourkia/

Βιώσιμο το χρέος μέχρι το.. 2022 δηλώνει ο Γ. Σταθάκης!



Η αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης Τσίπρα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις σήμερα. Από το βήμα ελληνογερμανικόυ φόρουμ, στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης διαβεβαίωσε τους Γερμανούς ότι είμαστε και θα είμαστε πάντα μαζί τους, βρέξει- χιονίσει, κι ότι δεν θα επιδιώξουμε καμία ελάφρυνση του χρέους, τουλάχιστον μέχρι το... 2022! Ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος της ανεκδιήγητης αυτής κυβέρνησης δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι το ελληνικό χρέος “είναι βιώσιμο μέχρι το 2022”, κάτι που αρνείται ακόμη και το ΔΝΤ!  

Πρόκειται για μνημείο πολιτικής ανικανότητας, ακόμη περισσότερο που οι δηλώσεις Σταθάκη έγιναν λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Μέρκελ- Λαγκάρντ, στην οποία θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες πολιτικές ικανότητες για να φανταστεί κανείς τη συνέχεια. Η κ. Μέρκελ θα πει στη διευθύντρια του ΔΝΤ: “Γιατί έχετε φαγωθεί με την απομείωση του ελληνικού χρέους, αφού ούτε καν η ελληνική κυβέρνηση δεν το ζητάει”; 

Με τη σειρά της, η Λαγκάρντ θα πει στη Μέρκελ: 
 “Ωραία λοιπόν, να μη μειώσουμε το χρέος, αλλά αφού το πρόγραμμα δεν βγαίνει, κι επειδή το ΔΝΤ δεν μπορεί να ξεφτιλιστεί, φορτώστε στους τόσο γενναιόδωρους και υπομονετικούς Έλληνες κι άλλα μέτρα, αν δεν θέλετε να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Και τότε να δούμε πως θα περάσετε τη συμφωνία στη Βουλή”.  

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας κατά Σκουρλέτη


 
Διάσταση απόψεων προέκυψε ανάμεσα στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, με τη δημοτική αρχή να περνά στην επίθεση λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του Πάνου Σκουρλέτη στην περιβαλλοντική άδεια. 

Ο δήμος κατηγορεί το υπουργείο για μια πρωτοφανή θεσμικά κίνηση, καθώς όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση αγνοήθηκαν πλήρως όλες οι επιστημονικά τεκμηριωμένες παρατηρήσεις του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, της Περιφέρειας Αττικής αλλά και υπηρεσιών του ΥΠΕΝ.

Η ανακοίνωση του δήμου:  
«Την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε την περιβαλλοντική αδειοδότηση της Δικέφαλος Α.Ε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Σε μία πρωτοφανή θεσμικά κίνηση, το υπουργείο αγνόησε πλήρως όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρατηρήσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, που έγιναν με γνώμονα την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ομαλή ένταξη του νέου γηπέδου στην πόλη. 

Πιο συγκεκριμένα, δεν συμπεριελήφθη ουδεμία τροποποίηση αναφορικά με το ύψος του γηπέδου, την προστασία του άλσους, την κυκλοφορία, τη στάθμευση, καθώς και τη δημιουργία υποδομών για τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην οποία έχει παραχωρηθεί το οικόπεδο. 

Ως εκ τούτου εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΝ και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας».