Ανταγωνισμοί

 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πούτιν σχετικά με την ανάπτυξη αμερικανικών όπλων στη Γερμανία.

 

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει το μονομερές μορατόριουμ για την ανάπτυξη όπλων μέσου βεληνεκούς αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν στη Γερμανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

 

Απαντώντας σε ερώτηση του TASS αν το Πεντάγωνο ήταν διατεθειμένο να σχολιάσει, ο επίσημος εκπρόσωπός του δήλωσε: «Όχι». Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε αιτήματα για σχολιασμό του θέματος.

 

Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια ναυτικής παρέλασης στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος ηγέτης προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι η Ρωσία θα εξέλθει από το μονομερές μορατόριουμ για την ανάπτυξη όπλων μέσου βεληνεκούς εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίσουν να εγκαθιστούν όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς στη Γερμανία.

Στις 10 Ιουλίου, οι ΗΠΑ και η Γερμανία εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι η Ουάσινγκτον θα αρχίσει να αναπτύσσει νέα όπλα στη Γερμανία από το 2026. Τα όπλα αυτά θα έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές από οποιοδήποτε άλλο όπλο αναπτύσσεται σήμερα στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ:  Saker Italia στο Telegram

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑ

 

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ , Η ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΞΕΣΗΚΏΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΆΝΕΙ ΛΌΓΟ ΓΙΑ ΝΟΘΕΊΑ. H ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ,ΧΙΛΗ,ΠΕΡΟΥ,ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ,ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ,ΠΑΝΑΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΟΧΙ

Ο νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών της χώρας την Κυριακή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της Βενεζουέλας (CNE). Σε δήλωσή του, ο Έλβις Αμορόσο ανέφερε ότι καταμετρήθηκε το 80% των ψηφοδελτίων και ότι ο Μαδούρο, ο υποψήφιος του Gran Polo Patriótico, αναδείχθηκε νικητής στην προεδρική κούρσα μεταξύ 10 υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο Μαδούρο εξασφάλισε το 51,2% των ψήφων, εξασφαλίζοντας την τρίτη του νίκη. Ο υποψήφιος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Edmundo González Urrutia, ήρθε δεύτερος με 44,2%. Ο Αμορόσο δήλωσε ότι τα λεπτομερή εκλογικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε πίνακες στον ιστότοπο του CNE τις επόμενες ώρες.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν 59%.

«Δεν θα υπάρξει φασισμός στη Βενεζουέλα. Αυτή είναι μια νίκη για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη ρεπουμπλικανική κληρονομιά. Αυτή είναι μια νίκη για την ισότητα.... Αυτή είναι η νίκη σου, Τσάβες! Δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές οποιασδήποτε χώρας και αυτό ζητώ τώρα ως πρόεδρος της Βενεζουέλας: «Σεβασμός στην κυριαρχία μας, στο σύνταγμά μας και στη θέληση του λαού!»», δήλωσε ο Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση μιλάει ανοιχτά για νοθεία, με βάση τα αποτελέσματα των προεκλογικών δημοσκοπήσεων που έφερναν τον Γκονζάλες Ουρούτια να προηγείται με 65% των ψήφων. 

ΠΗΓΗ: Giubbe Rosse στο Telegram