1 στους 3 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με μισθό 427,90 ευρώ μεικτά !



Με έγγραφο του ΕΦΚΑ ανακοινώθηκαν τα στοιχεία απασχόλησης για τον μήνα Ιούλιο 2019. Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ανησυχητικά για το μέλλον των μισθών, αλλά και των συντάξεων, αφού (όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις) το Ασφαλιστικό είναι συνάρτηση του Εργασιακού και η αγορά εργασίας επηρεάζει δραστικά τις εισφορές στα Ταμεία και το μέλλον των συντάξεων.


Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο των 2.527.872 εργαζομένων, οι 695.210 (ποσοστό 27,5%) απασχολούνται μερικώς και ο μέσος μηνιαίος μικτός μισθός που λαμβάνουν είναι 427,90 ευρώ!!

Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες μετατροπές συμβάσεων εργασίας από αορίστου χρόνου σε εκ περιτροπής (με ή χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου), όπως αυτές καταγράφονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (βλ. την από 13-1-2020 ανακοίνωσή μας για τις 3.719 μετατροπές που έγιναν ΜΟΝΟ τον Δεκέμβριο του 2019!!), δημιουργεί ανησυχία και ισχυρούς προβληματισμούς για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας.
[---->]

Εργαλείο τρομοκράτησης


Δείτε πως ένα έγγραφο (που σωστά στάλθηκε) του ΕΟΔΥ προς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ για λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού γίνεται εργαλείο τρομοκράτησης και "όπλο" στα χέρια των ρατσιστών και ξενόφοβων που επιχειρηματολογούν με το "μεταφέρουν επιδημίες οι ξένοι":

Έστειλε ο ΕΟΔΥ ένα έγγραφο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες έγγραφο για - δικαιολογημένη - λήψη μέτρων σε χώρους που συγχρωτίζονται πολλά άτομα μαζί,το πήραν οι τρομολάγνοι δημοσιοκάφροι και του έβαλαν τον πιασάρικο τίτλο "φόβοι για επιδημία του ιού στα hotspots" και...θα βγει πάλι στα δελτία προπαγάνδας ο φασίστας Περιφερειάρχης και οι όμοιοι του να φωνάζουν "πάρτε τους από δω,θα μας αρρωστήσουν όλους" και θα βγάλουν πάλι τον κόσμο στους δρόμους να φωνάζει και να καταφέρεται κατά των προσφύγων!

Ακριβώς ότι γινόταν και με τους παππούδες μας πρόσφυγες από τη Μ.Ασία που τους κυνηγούσαν οι ντόπιοι...Ελληναράδες για να μην τους "κολλήσουν" αρρώστιες!