Δε βαρέθηκαν;

Οι συνήθεις πλέον προσπάθειες ώστε να μην αποκοπούν από το συντηρητικό κομμάτι του ΟΧΙ :

Γκάμπριελ: «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύσεις», δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Ούτε η Ευρώπη, ούτε το ευρώ είναι σε κίνδυνο. Το  ευρώ ήταν σταθερό», πρόσθεσε.
 
Αν και αρχικά ο πρόεδρος του SPD είχε χαιρετίσει το ελληνικό δημοψήφισμα, έχει κάνει πλέον στροφή 180 μοιρών αμφισβητώντας την σημασία του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Να μην ξεχάσουμε : Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη Νέα Ερτ. Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται

μετά και τη χθεσινοβραδυνή (και όχι μόνο) συμμετοχή της στην εκστρατεία ψευδολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

 Διαμαρτυρία Δραγασάκη μέσω Twitter για παραποίηση δηλώσεων
Τις παραποιήσεις των δηλώσεων του από την συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ, όπως αναδημοσιεύτηκαν από κάποια site, στηλίτευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με αναρτήσεις του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε στις αναρτήσεις του:

“ΠΟΤΕ δεν ειπώθηκε #ert: “Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών””,
“ΠΟΤΕ δεν ειπώθηκε #ert: “Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μη γίνει το δημοψήφισμα” ή “Ανοικτό να ακυρωθεί το δημοψήφισμα””.
“Η ερμηνεία και ο σχολιασμός λεγομένων είναι απόλυτα θεμιτές πρακτικές, η κραυγαλέα παραποίησή τους όμως είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη”, σημείωσε.

Επιπλέον, παρέθεσε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης, αναφέροντας: “Σε πείσμα όσων σκόπιμα παραπλανούν, η απάντηση στα περί “εισήγησης Δραγασάκη για ψήφιση της πρότασης των δανειστών” https://www.youtube.com/watch?v=-jZWFUPoSg4&feature=youtu.be&t=15m50s…”

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Ν. Λ.)

Η συμφωνία που ζητούσαν ήξεραν ότι θα αποτύγχανε!

Τα ντοκουμέντα έριξαν φως και σε ακόμη μία «κατσικανιά» των πιστωτών καθότι το επενδυτικό πακέτο 35 δισ. ευρώ των Γιούνκερ - Γκάμπριελ είναι αδιάθετα ποσά του ΕΣΠΑ 

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεχόταν την τελευταία πρόταση των θεσμών -που ο πρωθυπουργός την απέρριψε φέρνοντάς την σε δημοψήφισμα- το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα συνέχιζε να είναι μη διαχειρίσιμο τουλάχιστον ώς το 2030, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των πιστωτών!

Οπως αποκαλύπτουν έγγραφα, που έφεραν χθες στη δημοσιότητα ο βρετανικός «Guardian» και η γερμανική «Süddeutsche Zeitung», οι πιστωτές προσέφεραν την περασμένη Παρασκευή στην ελληνική πλευρά μια πρόταση που γνώριζαν εξ αρχής ότι θα αποτύγχανε να καταστήσει το χρέος βιώσιμο.

 Η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ακόμη κι αν πετύχαινε συνεχή και ισχυρή ανάπτυξη στην επόμενη δεκαπενταετία, δεν θα τα κατάφερνε με το χρέος.

Το βασικό σενάριο του ΔΝΤ, όπως αυτό περιγράφεται στα έγγραφα που διέρρευσαν, ήταν ότι ακόμη κι αν η Αθήνα υπέγραφε ως είχε τη συμφωνία που της προτάθηκε, το ελληνικό δημόσιο χρέος σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρούσε κάτω από το 118% του ΑΕΠ ώς το 2030.

Αρκετά μακριά δηλαδή από το 110%, επίπεδο που το Ταμείο θεωρεί βιώσιμο για την Ελλάδα.
Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και στην περίπτωση που το πιο αισιόδοξο σενάριο (ετήσιος ρυθμό ανάπτυξης 4% στα επόμενα πέντε χρόνια και πενταπλάσια έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις) επιβεβαιωνόταν, η εκτίμησή τους ήταν ότι το ελληνικό χρέος δεν θα υποχωρούσε κάτω από το 124% του ΑΕΠ ώς το 2022.

Ολα τα σενάρια απέκλειαν παντελώς το ενδεχόμενο επίτευξης του στόχου που είχε τεθεί από το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για χρέος «πολύ χαμηλότερα από το 110% του ΑΕΠ ώς το 2022».

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις περιλαμβάνονται στην έκθεση «Προκαταρκτική Ανάλυση για τη Βιωσιμότητα του Ελληνικού Χρέους», ένα από τα 6 ντοκουμέντα που συνόδευαν την τελική πρόταση των θεσμών προς τον Αλέξη Τσίπρα. Τα ντοκουμέντα διέρρευσαν από Γερμανούς βουλευτές, στους οποίους στάλθηκαν ηλεκτρονικά με την προσδοκία της έγκρισής τους στην Bundestag. Ομως η ψηφοφορία αυτή δεν έγινε ποτέ στο γερμανικό Κοινοβούλιο μετά την απόρριψη της πρότασης των θεσμών από τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Το επενδυτικό πακέτο
Τα ντοκουμέντα έριξαν φως και σε ακόμη μία «κατσικανιά» των πιστωτών, το ύψους 35 δισ. ευρώ επενδυτικό πακέτο που τόσο ο Ζαν-Κοντ Γιούνκερ όσο και ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ παρουσίαζαν ως μέρος της προσφοράς των θεσμών.

Το δεύτερο έγγραφο, από το πακέτο των έξι, που έφερε τον τίτλο «Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος» έδειξε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα έλεγαν οι Γιούνκερ και Γκάμπριελ. Το ποσό που προσφέρθηκε με γενναιοδωρία από τους παραπάνω, μπας και τσιμπήσουν οι αδαείς Ελληνες, αφορούσε συγκεκριμένα ποσά αδιάθετα από το ΕΣΠΑ 2007-2013, που η Ελλάδα δεν μπορούσε να αντλήσει γιατί δεν είχε τη δυνατότητα της συγχρηματοδότησης με συμμετοχή 15%.

[--->]

Ουδεμία σχέση με το σήμερα


Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας, των Μνημονίων και των ''Θεσμών'' εσωτερικού και εξωτερικού

Guardian: "το ελληνικό χρέος θα ήταν μη βιώσιμο το 2030 ακόμη κι αν η Ελλάδα εφάρμοζε όλες τις μεταρρυθμίσεις που της ζητούν οι δανειστές".

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUqEiWiE7TosgFvUi8T4maLK_iJcU_NITKk3XBc12uAH6khKe0LdNUvPXZzvCiA8oIYUbkOjzuxZrVl-3ZmHgORjpx9uRKTEhCpR4hCK_48sm3ynUxthfPDZZ8A4GpWxpAA0KWfGUgv7LH/s1600/guardian_proto_527.jpeg

 - Αφησαν την Ελλάδα βυθισμένη στα χρέη για δεκαετίες

- Την Τετάρτη, ο Guardian κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο «Το τίμημα μίας συμφωνίας: Αφησαν την Ελλάδα βυθισμένη στα χρέη για δεκαετίες» για φωτογραφία ένα γκράφιτι με τη γερμανική λέξη Nein (όχι).
Πρόκειται για το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας για άγνωστα έγγραφα του ΔΝΤ, σύμφωνα με τα οποία το ελληνικό χρέος θα ήταν μη βιώσιμο το 2030 ακόμη κι αν η Ελλάδα εφάρμοζε όλες τις μεταρρυθμίσεις που της ζητούν οι δανειστές.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRA1HKypxOgnb02S-1V-o7PdGiqHs9Y6c80XguFCoRCIg4I5PcrdvBQNSBy8PDtdUEubZwWl7S8Ih32mGg4OMYMq5i0wPz1Hf735tKSqt-WBaioSghjgKEtEhhu0smDrmEfeef_G9luJF7/s1600/guardian_proto.jpeg