Η «συλλογική Δύση» ωρύεται επειδή ο Λουκασένκο χρησιμοποίησε τις δικές της ωμές μεθόδους και εναντίον της!!!

 

- Δυο λόγια για το αεροπλάνο της Ryanair που εκτελούσε την πτήση Αθήνα - Βίλνιους και το «κατέβασαν» στο Μινσκ για να συλλάβουν οι αρχές της Λευκορωσίας συνολικά 6 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο «δημοσιογράφος» Ρομάν Προτασιέβιτς (τα εισαγωγικά παίζουν το ρόλο τους).

- Εδώ και καιρό ο Λουκασένκο σχεδίαζε αργά και μεθοδικά την εκδίκησή του απέναντι στη συλλογική Δύση για όσα αυτή του «στήνει» εδώ και κάμποσα χρόνια, αλλά πολύ έντονα από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν με την αμέριστη χρηματοδότηση και υποδαύλιση από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών της Δύσης (ΗΠΑ και ΕΕ) προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα «Μαϊντάν» ανάλογο με αυτό της Ουκρανίας, αλλά προσέκρουσαν στην απροθυμία του ίδιου του λευκορωσικού λαού, αλλά και στην πλήρη υπεροπλία και αποφασιστικότητα των αρχών της χώρας να μην επιτρέψουν εξελίξεις ανάλογες με αυτές των γειτόνων της.

- Η συντριπτική πλειονότητα των ηγετών της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» φρόντισαν εγκαίρως να «την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια» από τη χώρα τους, αφού ήξεραν ότι όσα είχαν διαπράξει θα τους οδηγούσαν στο δικαστήριο με βασική κατηγορία την «εσχάτη προδοσία». Χώρες-παρίες των ισχυρών κρατών της Δύσης, όπως η Πολωνία και η Λιθουανία, δέχθηκαν με ευχαρίστηση τους νέους «πολιτικούς φυγάδες» (και όχι πρόσφυγες) και τους προσέφεραν συνθήκες πλουσιοπάροχης ζωής (με την ευλογία και τα χρήματα των ειδικών ταμείων της CIA, της ΜΙ-6 και των λοιπών παρόμοιων «ευαγών ιδρυμάτων»), μαζί με τις απαραίτητες δημόσιες σχέσεις και τη στήριξή τους εναντίον του δήθεν «αιμοσταγούς» και «αυταρχικού» Λουκασένκο, τον οποίο δεν αναγνωρίζουν, μεν, ως νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο της Λευκορωσίας, αλλά την... κυβέρνησή του και τις αρχές που ο ίδιος διοικεί υποβάλλουν σε πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις ανάλογες με αυτές προς τη Ρωσία...

- Πρόσφατα συνελήφθησαν στη Μόσχα μετά από κοινή επιχείρηση των ρωσικών και των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας τρεις γνωστοί «αντιπολιτευόμενοι» της Λευκορωσίας που σχεδίαζαν την ανατροπή και τη δολοφονία του Λουκασένκο. Στη Δύση όχι απλώς «δεν άνοιξε μύτη» για το γεγονός αυτό, αλλά, αντιθέτως βγήκε ως επικοινωνιακός αντιπερισπασμός η χοντροκομμένη προβοκάτσια με την έκρηξη, προ 7 ετών, στην Τσεχία μιας αποθήκης πυρομαχικών, η οποία αποδόθηκε εκ των υστέρων, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

- Τότε το μήνυμα δεν ελήφθη, ως όφειλε από τις ηγεσίες της συλλογικής Δύσης. Τώρα, όμως, ο Λουκασένκο και η Λευκορωσία απέδειξαν περίτρανα ότι μπορούν ν' αντιμετωπίσουν τον πόλεμο εναντίον τους με τα ίδια μέσα και, το κυριότερο, με την ίδια ή και μεγαλύτερη κυνικότητα από τη Δύση. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Προτασιέβιτς δεν είναι απλώς ένας «δημοσιογράφος», ούτε απλώς ένα «πιόνι» της Δύσης στην υπόθεση της ανατροπής του Λουκασένκο. Είναι ο συνιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του telegram channel με την ονομασία NEXTA (Νέξτα), το οποίο εδρεύει στην Πολωνία και χρηματοδοτείται τυπικά από τις πολωνικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά στην ουσία από την ίδια τη βρετανική ΜΙ-6 (η Βρετανία, πρέπει να πούμε, παίζει πολύ ενεργό ρόλο στην υπόθεση του «πολέμου» κατά του Λουκασένκο και τις προσπάθειες ανατροπής του). Το έχει παραδεχθεί ο ίδιος κατ' επανάληψη σε συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ διαφόρων χωρών και υπάρχουν αδιάψευστα και δημόσια αναρτημένα στοιχεία περί αυτού. Ο ίδιος κατοικοέδρευε εδώ και μήνες στην Πολωνία, απολαμβάνοντας την «ασυλία» που του προσέφερε το ημιφασιστικό καθεστώς Ντούντα. Διέπραξε το «λάθος» να μετακινηθεί από εκεί, επιλέγοντας μια διαδρομή που εμπεριείχε το ρίσκο να συμβεί «κάτι» κατά τη διάρκειά της. Αυτό το «κάτι» τελικά συνέβη και, πλέον, η κυβέρνηση Λουκασένκο πανηγυρίζει που κατάφερε να συλλάβει αυτόν και άλλους 5 ομοίους του και να τους ετοιμάσει το δρόμο για το δικαστήριο.

- Η «συλλογική Δύση» ωρύεται, όχι φυσικά επειδή ο Λουκασένκο χρησιμοποίησε τις δικές της ωμές μεθόδους για να επιτύχει το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά γιατί τις χρησιμοποίησε με επιτυχία και εναντίον της!!! Επιπλέον ο Λουκασένκο υπογράμμισε εμμέσως πλην σαφώς ότι όσο η «συλλογική Δύση» στρέφεται ολοένα και πιο κατηγορηματικά εναντίον του και οργανώνει (λογαριάζοντας χωρίς τον «ξενοδόχο») πραξικοπήματα και «έγχρωμες εξεγέρσεις», τόσο περισσότερο η Λευκορωσία ενισχύει τη φιλία της και τη συνεργασία της με τη Ρωσία και, κυρίως, την πλήρη λειτουργία της Συνομοσπονδίας μεταξύ τους, που θα σημαίνει πρώτα και κύρια κοινό αμυντικό δόγμα και, εν συνεχεία, κοινή εξωτερική πολιτική και κοινό οικονομικό σχεδιασμό (που είναι και τα σημεία στα οποία δεν υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων, αλλά οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να «τα βρουν»).

- Η «συλλογική Δύση» θα κάνει πολύ καιρό για να συνέλθει από το συγκεκριμένο «χουνέρι». Επιπλέον, όσες κυρώσεις και να λάβει εναντίον της Λευκορωσίας και όσες απειλές και να εκτοξεύσει εναντίον του Λουκασένκο, είναι φανερό ότι το αυτί του τελευταίου «δεν ιδρώνει». Και ότι είναι απολύτως έτοιμος, σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά, να αντιμετωπίσει «στα ίσα» όλες τις διαφαινόμενες απειλές εναντίον του, με την αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με τη Ρωσική Ομοσπονδία...

Καλή ξεκούραση σε όλες και όλους, εκτός φυσικά από τα γνωστά και άγνωστα καθάρματα κλπ κλπ...

[----->]

Ο χαρακτηρισμός ως “ακροδεξιού” όποιου δεν πειθαρχεί με το εκάστοτε κυρίαρχο αφήγημα είναι πολύ της μόδας

 

" Φαίνεται πως ο χαρακτηρισμός ως “ακροδεξιού” όποιου δεν πειθαρχεί με το εκάστοτε κυρίαρχο αφήγημα είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια. Φέτος το ξαναείδαμε με το ντοκιμαντέρ Ο Πλανήτης των Ανθρώπων (Planet of the Humans), έρευνας και σκηνοθεσίας Jeff Gibbs και παραγωγή του Michael Moore. 

Στο ντοκιμαντέρ αυτό αποδεικνύεται με πληθώρα στοιχείων ότι η λεγόμενη “πράσινη ενέργεια” δεν είναι και τόσο πράσινη όσο υποστηρίζεται, ότι γίνεται μεγάλη κατασπατάληση πόρων για την κατασκευή των ΑΠΕ, οι οποίες  μάλιστα στο τέλος καταλήγουν στα σκουπίδια και δεν ανακυκλώνονται (ή παραμένουν όρθια κουφάρια στη χώρα μας), και ότι δεν επιφέρουν την παύση των μονάδων ορυκτών καυσίμων. 

Επίσης, καυτηριάζεται η αποδοχή από τις οικολογικές οργανώσεις στις ΗΠΑ των κομμένων δασών ως βιοκαυσίμου, και καταδεικνύεται η χρηματοδότησή τους από μεγάλες εταιρείες που έχουν πολλά να κερδίσουν από αυτή τη “μπίζνα” – συμπεριλαμβανομένων και εταιρειών ορυκτών καυσίμων! 

Είναι ένα ντοκιμαντέρ που θεωρώ πως πρέπει όλοι να δουν. Ο λόγος που το αναφέρω είναι ο εξής: οι επικριτές του ντοκιμαντέρ, ενορχηστρωμένοι από οικολογικές οργανώσεις και ανθρώπους που εμπλέκονται ενεργά στην προώθηση των ΑΠΕ, επιδόθηκαν από την πρώτη στιγμή σε μια έντονη εκστρατεία συκοφάντησης και λογοκρισίας. 

Από τη μία, οι δημιουργοί χαρακτηρίστηκαν “ακροδεξιοί”, “ρατσιστές” και “αρνητές της κλιματικής αλλαγής”. Κρυμμένοι πίσω από τις λεκτικές αυτές επιθέσεις οι επικριτές του δεν αντάλλαξαν ούτε ένα επιχείρημα για όσα αναφέρονται στην έρευνα αυτή. Από την άλλη, έγιναν εκκλήσεις για “κατέβασμα” του ντοκιμαντέρ από το διαδίκτυο επειδή, λέει, διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για ένα θέμα που είναι “ζωής και θανάτου” για τους ανθρώπους και άρα πολύ επικίνδυνο. 

Το ντοκιμαντέρ κατάφεραν να το ρίξουν από το youtube για λίγες ημέρες, αλλά δεν πέτυχαν κάτι περισσότερο. Τα δε επιχειρήματα με τα οποία προσπάθησαν να στηρίξουν τους χαρακτηρισμούς απλώς προκαλούν γέλιο. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι, για παράδειγμα ο παραγωγός Michael Moore ανήκει παραδοσιακά στην λεγόμενη “αριστερά”, ότι το ντοκιμαντέρ δέχεται ως βάση του την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής, και πως όλα του τα δεδομένα στηρίζονται σε στοιχεία που ο καθένας μας μπορεί να επιβεβαιώσει με μια απλή αναζήτηση. 

Το σημαντικό που θέλω να τονίσω εδώ είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία (του ακροδεξιού, του αρνητή κλπ) φαίνεται να έχει επιλεγεί τα τελευταία χρόνια ως πάγια μέθοδος συκοφάντησης και απαξίωσης. Υποθέτω πως θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική, ή απλώς βολικά γενικευμένη. "

.....

Απόσπασμα από την ενότητα “Ακροδεξιοί-συνωμοσιολόγοι-αρνητές”: το βολικό τρίπτυχο (7), στην έρευνα για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό:

https://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content...

[----->]

Αποφασίζουμε και διατάσσουμε....

 

Οι αστυνομικές αρχές και το χρυσοχοΐδιο υπουργείο ΠΡΟΠΟ δεν αφήνουν την παραμικρή ευκαιρία να πάει χαμένη. Με κάθε τρόπο δηλώνουν ότι ΑΥΤΟΙ είναι οι απόλυτοι ρυθμιστές της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής καθώς και της κυκλοφορίας των ανθρώπων.

Το τελευταίο: απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας για 33 ώρες ενόψει ποδοσφαιρικού αγώνα "κεκλεισμένων των θυρών" και με βάση την υποψία ότι 200 άτομα θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη!

Φήμες, "πληροφορίες", "επαπειλές", κίνδυνοι, σενάρια και υποθέσεις και τα τοιαύτα στην αιτιολόγηση....

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, κατά το χρονικό διάστημα από 21:00 ώρα της 21/05/2021 ημέρα Παρασκευή έως και 06:00 ώρα της 23/05/2021 ημέρα Κυριακή, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην πόλη των Αθηνών, ενόψει της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Ο.Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) την 22/05/2021 και 21:00 ώρα (κεκλεισμένων των θυρών), καθώς και της άφιξης περί των διακοσίων (200) οπαδών της «Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» από τη Θεσσαλονίκη και τη συγκέντρωση τους επί της οδού Μενάνδρου αρ. 58 στην Αθήνα (Σύνδεσμος Φιλάθλων Π.Α.Ο.Κ.).

Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών για επικείμενες αντισυγκεντρώσεις οπαδών άλλων ομάδων των Αθηνών στην ανωτέρω περιοχή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για δημιουργία επεισοδίων μεταξύ τους».

[--->]