Χαρδιαλιάδες

Έρχεται ο Kevin από το Λονδίνο και μετά από 3-4 μέρες εμφανίζει πυρετό. Επισκέπτεται αυτοβούλως νοσοκομείο, κάνει τεστ, βγαίνει θετικό και μπαίνει καραντίνα σε εδικό δωμάτιο του ξενοδοχείου. Εισαγόμενο κρούσμα μετράει η ομάδα του Χαρδαλιά!

Ο Kevin, πριν παρουσιάσει πυρετό, έχει ήδη επισκεφθεί τον κυρ Μήτσο στο μανάβικο, του αφήνει τον ιό και ο κυρ Μήτσος τον κάνει πάσα σε κάμποσους πελάτες του!

Τεστ σε 5 πελάτες του μανάβικου, που βγαίνουν θετικοί, και αρχίζει η ιχνηλάτηση με πρώτη την ερώτηση:

"Ήρθατε σε επαφή με κάποιον απ' το εξωτερικό;"

"Όχι" απαντούν και οι 5, άρα ντόπια τα 5 κρούσματα μετράει η ομάδα του Χαρδαλιά...

Και όσοι πήραν πάσα τον ιό απ' τους 5 και θα εντοπιστούν μερικές μέρες αργότερα;

Και πάλι ντόπια κρούσματα στην προσμέτρηση!

Άντε τώρα εσύ να δώσεις να καταλάβει ο κόσμος πως δεν υπάρχει κανένα ντόπιο κρούσμα και όλα έχουν σχέση με κάποιο εισαγόμενο!

Άντε τώρα εσύ να δώσεις να καταλάβει ο κόσμος πως ο διαχωρισμός εισαγόμενα και ντόπια κρούσματα γίνεται για να βγάλει η κυβέρνηση την ουρά της απέξω για τις τεράστιες ευθύνες που έχει με το άνοιγμα των συνόρων. Και από την άλλη, με τον όρο ντόπιο κρούσμα να στήσει στον τοίχο όλο τον ντόπιο πληθυσμό κουνώντας το δάχτυλο για τα περί ατομικής ευθύνης!

Ένα όμως δεν έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες: Σε λίγο καιρό η σκληρή πραγματικότητα θα τους έχει αφαιρέσει και το τελευταίο φύλλο συκής! Οι ευθύνες γι' αυτό που έρχεται είναι όλες δικές τους και είναι τεράστιες!

Κείμενο από τον φίλο Konstantinos Mpourxas

[---->]