Νοσοκομείο Θήρας Α.Ε. Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για την διάλυση του ΕΣΥ.


Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

PANHELLENIC FEDERATION OF PUBLIC HOSPITALS WORKERS
ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ ·
MEMBER OF ADEDY

Η Κυβέρνηση αισθάνεται αριστερή υπερηφάνεια που υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση Λειτουργίας στο ΕΣΥ του πρώτου Νοσοκομείου Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.Μ.Υ. ΑΕ).

Είναι το Νοσοκομείο Α.Ε. Θηρών, με ξαφνικό θάνατο του Κέντρου Υγείας Θηρών.
Η Αριστερή Κυβέρνηση Τσίπρα καταργεί Δημόσια Πρωτοβάθμια Μονάδα και ανοίγει Νοσοκομείο Α.Ε. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν για την κατάργηση της μνημονιακής επάρατης ΕΣΑΝ ΑΕ (κοστολόγηση υπηρεσιών) χαρακτηρίζοντάς την ταφόπλακα του ΕΣΥ κατά την περίοδο της αντιμνημονιακής ρητορείας του, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου με τη λειτουργία Νοσοκομείου Ανώνυμη Εταιρεία.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά προδιαγράφει το μέλλον του ΕΣΥ με τη λειτουργία πολλών Νοσοκομείων με καθεστώς Ανωνύμων Εταιρειών.

Δεν μας προξενεί εντύπωση από μια κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα κάνει, η ταχύτητα και η σπουδή που επιδεικνύει για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θηρών Α.Ε.

Αν και τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού, συνεχώς τάζει προσλήψεις προσωπικού και δεν βλέπουμε καν προκηρύξεις.

Εν τούτοις για το Νοσοκομείο Θηρών Α.Ε. με διαδικασίες
fast track προκηρύχθηκαν εκτός ΑΣΕΠ (σαν να πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία) η πρόσληψη 180 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων.

Που είναι ο Δημόσιος χαρακτήρας;

Η κυβέρνηση όπως και στις επικείμενες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ βλέπει ξανά ευκαιρία να βολέψει δικά της παιδιά.

Θέλουν να προκάμουν να λειτουργήσει το Νοσοκομείο το καλοκαίρι. Να απορροφήσουν ασφαλιστικά πακέτα υγείας. Όμως στο νησί δεν υπάρχουν μόνο τουρίστες, αλλά και κάτοικοι που θα πληρώνουν από τη τσέπη την υγειά τους.

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θηρών μετακινείται στο Νοσοκομείο Ανώνυμη Εταιρεία.

Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η μετακίνηση δεν θα επιφέρει υπηρεσιακές και μισθολογικές δυσμενείς μεταβολές.

Όμως ο Πρόεδρος της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. ειδοποίησε τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας ότι δεν θα κάνουν εφημερίες, αλλά θα εργάζονται σε κυκλικό ωράριο όπως το υπόλοιπο προσωπικό. Τέλος η αμοιβή εφημεριών.

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε από την Αριστερή γιαλαντζί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Τι λένε οι αριστεροί Υπουργοί της Υγείας;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Αν δεν το ξέρατε : Άλλο το success story του Αλέξη, άλλο του Αντώνη




Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν το κατώφλι της εξόδου από την κρίση και επικαλέστηκε τα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat. «Αυτό το επιβεβαιώνουν τα οικονομικά δεδομένα, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης» είπε, στρέφοντας και πάλι τα βέλη του προς τη ΝΔ. «Φτιάξατε έναν χρόνο τώρα έναν ωραίο μύθο: Εσείς είχατε success story, ενώ η διαπραγμάτευση κατέστρεψε την οικονομία.
 
«Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται» Γκέμπελς (Goebbels), Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ.


Στην πρωτοπορεία της ταξικής πάλης ο ΣΥΡΙΖΑ (όχι παίζουμε)




Την επιβολή φόρου εισοδήματος και σε όσους φορολογούμενους δηλώνουν μισθούς ή συντάξεις άνω των 9.090 και μέχρι 9.545 ευρώ το χρόνο, δηλαδή σε ιδιωτικούς υπαλλήλους που λαμβάνουν κάθε μήνα από 650 και μέχρι 682 ευρώ καθώς επίσης και σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές από 757 έως 795 ευρώ το μήνα προκαλούν οι διατάξεις για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα νέα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου 2016-2018.




Ειδικότερα, χάνουν το επίδομα από φέτος όσοι προνομοιούχοι έχουν πάνω από :

• 7.972 ευρώ καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις, μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα (εξαιρούνται σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου, τρομοκρατίας και προνοιακά βοηθήματα).

• 8.884 ευρώ ετήσιο ατομικό φορολογητέο.

• 11.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο.

• 664 ευρώ ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης.









5) Και καπάκι (για να βοηθήσουμε τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους ) αυξάνουμε το ΦΠΑ,από 23 στο 24%