ΟI ΜΥΣ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ



                           
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση. Η επιδημία δεν είναι εφεύρημα Και το να προσπαθείς με κάθε τρόπο να βρεις επιχειρήματα για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο και να στείλεις ανθρώπους στη δουλειά, δεν αποτελεί απάντηση. Όπως δεν είναι λύση να λες αρλούμπες, κατασκευάζοντας απίθανες θεωρίες, μόνο και μόνο επειδή μας έχουν επιβάλει κατ ' οίκον περιορισμό. Απαράδεκτο.

Ας θυμηθούμε: οι ίδιοι κυβερνώντες που στην αρχή αρνήθηκαν τη σημασία του κινδύνου, στη συνέχεια έσπευσαν, να ορίσουν ως πόλεμο κάτι που είναι μόνο μία λοίμωξη.
Κάνοντά το υποτίμησαν μια αντίφαση, αυτή μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης... σε αντιπαράθεση. Εβαλαν σε κίνηση, με αγριότητα, το αστυνομικό κράτος,το οποίο είναι μόνιμα στη διάθεσή τους.

Το καπιταλιστικό σύστημα αποδεικνύει λοιπόν πως δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό που συμβαίνει και επομένως δεν έχει καμία πιθανή απάντηση σε αυτό που είναι, αντίθετα, μια βαθιά αντίφαση. Μια αντίφαση μεταξύ  ανθρώπινης φύσης και  μη ανθρώπινης φύσης.

Μια αντίφαση μεταξύ του είδους μας και όλων των άλλων ειδών, είτε αυτά είναι φυτά είτε ζώα. Πώς να περιμένεις, λοιπόν, από ένα σύστημα που αυτό το ίδιο  είναι η αιτία της καταστροφής, της κατάπτωσης, της πλανητικής τραγωδίας με την αποψίλωση των δασών, την τσιμεντοποίηση, την αχαλίνωτη αστικοποίηση, τη ρύπανση, τόσο του περιβάλλοντος όσο και των ψυχών, πώς να περιμένεις ότι μπορεί να δώσει μια λύση, μια απάντηση σε ένα πρόβλημα... το οποίο το ίδιο το σύστημα γέννησε ;

Να δημιουργείς τις συνθήκες στις οποίες τα μικρόβια έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα, και ορισμένα από αυτά να αισθάνονται άνετα και να προσαρμόζονται  και όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο. Το Κέρδος.

Μένει σ’ εμάς να βρούμε τις λύσεις που να συνδυάζουν την αλλαγή του τρόπου ζωής και τη συμφιλίωση μεταξύ ανθρώπινης και μη ανθρώπινης φύσης.


[----->]