Πάει χάλασε και αυτός


Με δύο τοποθετήσεις του στο Twitter, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες καταδίκασε έντονα την επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας εναντίον της Συρίας, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμα φορά την αλληλεγγύη του προς τον λαό της Συρίας.

"Με τη δύναμη της αξιοπρέπειας, την υπεράσπιση της ειρήνης, των λαών του κόσμου, καταδικάζουμε αποφασιστικά την παράλογη επίθεση του Τράμπ ενάντια στον αδελφό λαό της Συρίας. Χθες προφασίστηκαν ότι βρήκαν ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής για να εισβάλουν στο Ιράκ, σήμερα εκτοξεύουν πυραύλους με τις ίδιες δικαιολογίες ", έγραψε ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες.



Con la fuerza de la dignidad, la defensa 
de la paz, de los pueblos del mundo,
 condenamos enérgicamente el ataque 
desquiciado de Trump contra el hermano
 pueblo de Siria. Ayer, inventaron irreales 
armas de destrucción masiva para invadir
 Irak, hoy lanzan misiles con excusa parecida

 


Σε άλλο ποστ ο Μοράλες γράφει : 

‘’Το 2013 ο Μπους επινόησε ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής για να δικαιολογήσει την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Αυτά που ήθελε όμως ήταν τα πετρέλαια της χώρας. Τώρα ο Τραμπ επαναλαμβάνει την ίδια ιμπεριαλιστική επίθεση ενάντια στον αδελφό λαό της Συρίας για να ελέγξει τους φυσικούς πόρους μιας άλλης χώρας  ‘’

El 2003, Bush inventó inexistentes armas 
de destrucción masiva para justificar 
invasión de EEUU a Irak. Lo que buscaba 
era adueñarse del petróleo. Ahora Trump
 repite vil agresión imperialista contra el 
hermano pueblo de Siria, también para
 adueñarse de RRNN de otro país.





Και οι Συριζαίοι ; Οι ''σύντροφοι'' του Εβο Μοράλες και του Μαδούρο;

Τα γνωστά ναι μεν αλλά και έμπρακτη συμμετοχή της χώρας στο έγκλημα μέσω των πολεμικών βάσεων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Και οι  συνένοχοι σε ένα έγκλημα,ως γνωτόν,ευθύνονται γιαυτό και τιμωρούνται.
Αλλά,τι να κάνουν οι άμοιροι, αφού όπως λένε (αν τα πιστεύουν είναι βλάκες)


''Παραδοθήκαμε, αλλά δεν είμαστε παραδομένοι, χάσαμε, αλλά δεν είμαστε ηττημένοι, έχουμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία, βουτήξαμε τα χέρια μας στη λάσπη για να τα καθαρίσουμε, μπορεί να ελέγχουμε τη δημόσια τηλεόραση, αλλά δεν είναι κρατική γιατί έχουμε το κράτος, αλλά δεν είμαστε το κράτος.

Και το κυριότερο : ''Εκβιαστήκαμε αλλά δεν είμαστε εκβιαζόμενοι.''

κλπ κλπ κλπ κλπ  κλπ  κλπ  κλπ  κλπ