Οποιος μπορεί και θέλει ας βοηθήσει


Προωθήστε. Και όποιος έχει τη δυνατότητα ας βοηθήσει
Embedded image permalink

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο αυτούς τους μπαχαλάκηδες

Πηγή: Πιτσιρίκος
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε χτες στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ πως υμνεί έναν απεργό πείνας αλλά ξεχνάει πως ο νεαρός αυτός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με Καλάσνικοφ. Μάλλον ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αντιληφθεί ακόμα πως ο Νίκος Ρωμανός κάνει απεργία πείνας και κινδυνεύει να πεθάνει, διεκδικώντας το δικαίωμά του να πάρει εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε.

Φυσικά, αν ο Νίκος Ρωμανός ήταν γιος του Αντώνη Σαμαρά, θα του πήγαιναν το πτυχίο στη φυλακή. Και βέβαια, δεν θα είχε μπει ποτέ στη φυλακή.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πολύ ιδιαίτερες απόψεις για την Παιδεία, αφού η καθηγήτρια του Κολλεγίου Αθηνών που έπιασε τον γιο του να αντιγράφει απολύθηκε.
Αν ο γιος του Αντώνη Σαμαρά προσπαθούσε να κάνει ληστεία τράπεζας, τώρα στη φυλακή θα ήταν αυτοί που θα τον είχαν συλλάβει.

Πάντως, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υμνεί έναν επίδοξο ληστή τράπεζας.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε τον ΟΠΑΠ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, έναν άνθρωπο ο οποίος πήγε στη φυλακή για λαθρεμπόριο καυσίμων και τον περασμένο Απρίλιο -είκοσι χρόνια μετά- καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Εντάξει, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι φίλος του Αντώνη Σαμαρά αλλά ποιος έβλαψε περισσότερο τη χώρα μας και τους πολίτες της
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έκανε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ή ο Νίκος Ρωμανός που απέτυχε να κλέψει τα ασφαλισμένα χρήματα μιας τράπεζας ;
Αν το επιχείρημα είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν κρατούσε Καλάσνικοφ, να θυμίσω πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης τηλεφώνησε στο συντάκτη του Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και, αφού τον διαβεβαίωσε πως θα σκοτώσει τον ίδιο και όλους τους συγγενείς του, του είπε:
«Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού. Εγώ είμαι ο Μελισσανίδης και δεν σηκώνω. Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω».

Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά που ύμνησε τη φιλία του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δίνοντάς τον ΟΠΑΠ σε έναν φοροφυγά που έβλαψε το Δημόσιο και καταδικάστηκε για αυτό.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν αντιληφθεί πως ο χρόνος τους τελείωσε και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι τώρα που ξέρουν πως δεν έχουν καμία ελπίδα.

Ήρθε η ώρα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να πάρουν τον δρόμο για τα σπίτια τους και τα δικαστήρια.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο αυτούς τους μπαχαλάκηδες.
[--->]


«επιστρέφω αμέσως»

Μένης Κουμανταρέας




Μένης Κουμανταρέας: Όλοι μας έχουμε μια σκοτεινή πλευρά 

koymanta

Συνέντευξη στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο

Μια συνέντευξη – ποταμός για το νέο του βιβλίο «Θησαυρός του χρόνου «(Πατάκης),  για τη γραφή, το σεξ, την διπλή υπόσταση του ανθρώπου.
(φωτό: Άρτεμις Μανούκη)

Το νέο σας βιβλίο είναι ένας απολογισμός ζωής. Αισθανθήκατε την ανάγκη να κάνετε έναν απολογισμό;
 Δεν έχετε άδικο, είναι απολογισμός αλλά ταυτόχρονα και αυτό-θεραπεία. Ένας είδος εξομολόγησης και αυτό-κάθαρσης. Το βιβλίο το άρχισα όταν η γυναίκα μου η Λιλή ήταν στην αρχή της αρρώστιας. Το έγραφα με προσοχή και με δέος. Είναι τρομερό να παρακολουθείς την πορείας ενός αρρώστου και ταυτόχρονα να παρακολουθείς τις σκέψεις μέσα στη δημιουργία ενός μυθιστορήματος. Πολλές φορές αυτά συγκρούονται.

30η μέρα απεργίας πείνας του Ν. Ρωμανού - Προτίθεται να ξεκινήσει και απεργία δίψας


Στην 30η μέρα απεργίας πείνας βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται σταθερή. Το κίνημα αλληλεγγύης συνεχίζεται με καταλήψεις και κινητοποιήσεις υποστήριξης στον απεργό πείνας.

Συνεχής Ενημέρωση

10:50: Κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ για τον Ν. Ρωμανό
10:40: Κατάληψη του κτηρίου της Νομικής του ΕΚΠΑ ως αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό
10:30: Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό από τους εργαζόμενους στο Μετρό
10:20: Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ για το Νίκο Ρωμανό

Συνεχής Ενημέρωση Δευτέρας 8/12

21:53: Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πατέρας του Ν. Ρωμανού
20:42: Οι Σκουριές στηρίζουν τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού
19:37: Επιστολή συμπαράστασης στο Ν. Ρωμανό από τη μητέρα του Κάρλο Τζουλιάνι
18:21: Τον Αλέξη Τσίπρα συνάντησε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού
16.30: Ραγκούσης: Δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσει τους όρους αδείας ο Ρωμανός
14:25: Αναβλήθηκε για την Τρίτη η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Ν. Ρωμανού
14.50: Αύριο, Τρίτη, αναμένεται η απόφαση αν θα αναιρεθεί ή όχι η απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά σχετικά με την αίτηση Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δικηγόρο του απεργού πείνας, Φραγκίσκου Ραγκούση, η αναβολή για αύριο αποδίδεται στη λήξη του ωραρίου της γραμματείας.

14.45: Π. Δαμιανός: Θα συνοδεύσω εγώ τον Ρωμανό, έχει υπάρξει αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν
14.27: Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τον Ν. Ρωμανό: Να δοθεί άμεσα πραγματική λύση
 12.53: Ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ψυχοκοινωνικών δικαιωμάτων της ISEPP για τον Ν. Ρωμανό
12.23: Απεργία δίψας την Τρίτη, ημέρα κατάθεσης της τροπολογίας της κυβέρνησης, προτίθεται να ξεκινήσει ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Φρ. Ραγκούση στον ΣΚΑΪ.
[--->]

Ο #ιπταμένος ρεπόρτερ Καραϊβάζ απαντά για το πλυντήριο του ANT1 και τους iptamenoi_anarxikoi|

   του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου


Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 και δημιουργός της επιτυχημένης σειράς «ιπτάμενοι αναρχικοί», μας έστειλε την απάντησή του με ανάρτηση στα socdial media.

Γ. Καραϊβάζ (με τη δική του σύνταξη και ορθογραφία): «Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι την επόμενη φορά που θα δώσουμε εξετάσεις στην ΕΣΗΕΑ θα περάσουμε πρώτα από την κριτική και διανοητική επιτροπή έγκρισης του κ. Χαραλαμπόπουλου.

Παρακάμπτουμε επίσης τη δημοκρατική επιλογή- θεση του να δημοσιεύουμε ή ν” ακούμε ότι ακριβώς θέλουμε να ακούσουμε και για το συγκεκριμένο ακριβώς λόγο, πολλές φορές γινόμαστε αποδέκτες ύβρεων και από πολλούς αστυνομικούς, για τις θέσεις, αναρτήσεις, δημοσιεύματα μας. Ο ρόλος μας δεν είναι να γίνουμε αρεστοί και εύληπτοι σε ευήκοα ώτα παλαμακιστών ή κλακαδόρων.
Πληροφορίες μεταφέρουμε, κριτική ασκούμε.
Τις περισσότερες δε φορές, όταν αυτό είναι πρακτικά και πραγματολογικά εφιχτό, τις συνοδεύουμε με ντοκουμέντα.

Ας μην βιάζεται λοιπόν ο καλός συνάδελφος, κήνσορας της δημοσιογραφιοκής ηθικής και δεοντολογίας. Το συνδέει και να συναρτά έντεχνα δε τις δικές μας πληροφορίες με άλλα δημοσιεύματα, που απέχουν της δικής μας θεώρησης, μάλλον έρχεται να δικαιώσει μια διαπιστωτική άποψη που διατυπώνει κάπου μέσα στο κείμενο της ηθικοπλαστικής κριτικής του. Γιατί η ιδεολογία από την ιδεοληψία αγαπητέ συνάδελφε, έχουν όπως και το να το κάνουμε μια απόσταση».

Η απάντησή μας
Αξιότιμε «συνάδελφε»,
Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς στις σχολές δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει τις πηγές του. Μάλιστα, για να είναι σίγουροι οι καθηγητές μας ότι καταλαβαίναμε όλοι τι σημαίνει αυτό, μας το μάθαιναν και σε ποιηματάκι: «ποιος, τι, πού, πότε και γιατί». Να ξέρουμε τι ψάχνουμε δηλαδή, όταν λέμε διασταύρωση της είδησης και έλεγχος των πηγών. Και να θυμόμαστε κάθε φορά να ελέγξουμε αν η «πηγή» μας προσπαθεί να μας χρησιμοποιήσει για κάποιο σκοπό που είναι άσχετος με την είδηση και τη δημοσιογραφία…

Εσείς, «συνάδελφε», δεν επιλέξατε απλώς να είστε «κύμβαλο αλαλάζον» συγκεκριμένων κύκλων της αστυνομίας. Επιλέξατε να διανθίσετε την αφήγησή τους με εντυπωσιακές εικόνες. Γιατί χρειάζεται πολλή φαντασία ακόμα και στα πλάνα που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η αστυνομία να ανακαλύψει κανείς: «αερομεταφερόμενο τάγμα αναρχικών», «πελταστές» και «μοίρες κομάντο αναρχικών» που έκαναν επιθέσεις «αέρος εδάφους» -τύφλα να “χουν οι ανταποκρίσεις από τη Λωρίδα της Γάζας δηλαδή! Όχι μόνο δεν κριτικάρατε την «είδηση» αλλά την απογειώσατε (κυριολεκτικά!).

Περί Γερμανίας: συνοπτικά, για τους πολιτικούς



Αγαπητέ πολιτικέ, ας υποθέσουμε ότι περνάς μπροστά από μία βιτρίνα και βλέπεις κάτι που  χρειάζεσαι, που σου αρέσει, που είναι καλής ποιότητας. Τι μπορεί να σε κάνει να μην  το αγοράσεις; Δύο μόνο πράγματα: είτε η πολύ υψηλή τιμή του, ή αν η ποιότητα δικαιολογεί την υψηλή τιμή (οπότε, θα ήσουν πρόθυμος να το αγοράσεις),ότι δεν διαθέτεις το ανάλογο χρηματικό ποσό. Η τιμή του μπορεί να είναι πολύ υψηλή π.χ., επειδή το εμπόρευμα αυτό αρέσει σε όλους, όλοι το θέλουν, οπότε ο έμπορος προσαρμόζει ανάλογα την τιμή του: αυτό ονομάζετε νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.Αυτό οι οικονομολόγοι, το ονομάζουν "θεωρία της ζήτησης", και η ζήτηση ενός εμπορεύματος εξαρτάται από το εισόδημα του πελάτη και την τιμή του εμπορεύματος.


Αν αυτό το καταλαβαίνεις, αγαπητέ πολιτικέ, τότε θα καταλάβεις και:

1) το λόγο που δημιουργήθηκε τυ ευρώ, και:

2) το λόγο που θα τιναχτεί στον αέρα.

Και ας αφήσουμε κατά μέρος , παρακαλώ, την πλούσια (γεω) πολιτική ανεκδοτολογία (ο Μιτεράν, που ήθελε να εκμεταλλευτεί τον Κολ, κ.λπ. , κλπ.) :όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά και αηδίες. Ο Μιτεράν ήταν ένας άνθρωπος βαθύτατα δογματικός, άσχετος με τα οικονομικά και πολύ φιλόδοξος.
 
Το πιο σημαντικό είναι ότι συνδέοντας το μάρκο με τα νομίσματα των κυριότερων πελατών της, η Γερμανία δεν επέτρεπε να ανατιμηθεί το μάρκο κάθε φορά που ανέβαινε η ζήτηση για γερμανικά προϊόντα. Αυτό έγινε σε όλη τη δεκαετία του ΄80 : το μάρκο είχε ανατιμηθεί έξι φορές στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα (European Monetary System), έναντι τεσσάρων υποτιμήσεων της ιταλικής λίρας. Αλλά με το ευρώ, όλα αυτά θα έπαιρναν ένα τέλος, δηλαδή, ουσιαστικά,οι Γερμανοί επιχειρηματίες θα μπορούσαν με πλήρη ασφάλεια να ασκήσουν μια πολιτική συμπίεσης των μισθών. Και λοιπόν; θα μου πείτε.

Η συμπίεση των μισθών έχει δύο επιπτώσεις: αυξάνει τα κέρδη (όταν ένα κομμάτι της πίτας μικραίνει, το άλλο μεγαλώνει), και κάνει τα εγχώρια αγαθά φθηνότερα (αν μειώσεις το κόστος  εργασίας, μπορείς να κρατήσεις σχετικά χαμηλά την τιμή των εμπορευμάτων σου).Αυτή η δεύτερη  είναι πολύ, πολύ σημαντική, αφού αν κόψεις χρήματα από τους εργαζομένους σου, μειώνοντας τους μισθούς τους, τότε για να έχεις κέρδη θα πρέπει να πουλήσεις τα εμπορεύματα σου στο εξωτερικό, επειδή οι εργαζόμενοι σου δεν θα έχουν πλέον χρήματα να τα αγοράσουν!

Αυτό το καταλαβαίνετε αγαπητοί πολιτικοί; Αν το καταλαβαίνετε, συνεχίζεται να με ρωτάται τι σχέση έχουν οι ισοτιμίες με όλα αυτά ;

Φυσικά, και έχουν. Τι θα είχε συμβεί στη δεκαετία του '80 ή του '90, αν η Γερμανία ακολουθούσε μια επιθετική πολιτική κοινωνικού ντάμπινγκ (για παράδειγμα, πουλώντας "κάτω από το κόστος", περικόπτοντας τους μισθούς των εργαζομένων της, αν ασκούσε δηλαδή μια πολιτική "εσωτερικής υποτίμησης");  Χαμηλότεροι μισθοί ,σημαίνει χαμηλότερες τιμές, και  κάποιος από το εξωτερικό θα είχε συμφέρον να αγοράσει  στη Γερμανία, έτσι , όμως θα ανέβαζε τη ζήτηση για μάρκα προκειμένου να αγοραστούν γερμανικά προϊόντα, και το μάρκο θα ήταν πιο ακριβό, οπότε θα τον συνέφερε λιγότερο να αγοράσει στη Γερμανία. 
Στο τέλος ,οι ξένοι αγοραστές, από τη διαφορά της τιμής του μάρκου θα έχαναν ότι είχαν κερδίσει αγοράζοντας γερμανικά προϊόντα με μάρκα, και θα επέστρεφαν πάλι πίσω στο σημείο εκκίνησης. Τότε οι Γερμανοί επιχειρηματίες θα έμεναν με μια εγχώρια ζήτηση συμπιεσμένη (λόγω της περικοπής των μισθών), αλλά με μια εξωτερική ζήτηση, ίδια όπως και πριν!