BBC ψευδόμενο




 


 Το BBC συνελήφθη ψευδόμενο  ως προς τη σφαγή των βρεφών στη Συρία

Μια παλιά γνωστή ιστορία  επαναλαμβάνεται.Με την προπαγάνδα προσπαθούν  να ταρακουνήσουν συνειδήσεις για να δικαιολογήσουν  έναν νέο πόλεμο. Το πρακτορείο ειδήσεων BBC χρησιμοποιεί παλιές φωτογραφίες νεκρών παιδιών από το Ιράκ για να τις παρουσιάσει ως αγριότητες της κυβέρνησης της Συρίας


Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πιάστηκαν για άλλη μια φορά στα πράσα, στη προσπάθεια τους  να δικαιολογήσουν  μια ΝΑΤΟϊκή επίθεση στη Συρία, όταν το BBC News χρησιμοποίησε μια παλιά φωτογραφία με νεκρά  παιδιά από το Ιράκ και την εμφάνισε σαν τα θύματα από μια επίθεση της συριακής Κυβέρνησης στην πόλη Χούλα.


Σε δημοσίευμα λίγες ώρες μετά τη σφαγή, το BBC εμφάνισε  μια φωτογραφία που είχε δημοσιευθεί για πρώτη φορά πριν από εννέα χρόνια, και που είχε τραβηχτεί στην πόλη Αλ Mussayyib του Ιράκ. Η φωτογραφία δείχνει μια κοπέλα να περνάει πάνω από τα πτώματα εκατοντάδων Ιρακινών παιδιών που μεταφέρονται  από ένα μαζικό τάφο για να προσδιοριστεί η ταυτότητα τους.

Η φωνή που χρησιμοποιεί  το BBC για το σπικάζ, είπε  ότι τη φωτογραφία την έδωσε ακτιβιστής και ότι "έδειχνε  τα σώματα των νεκρών παιδιών της Χούλας πριν ενταφιαστούν”. Μετά ην αποκάλυψη του "σφάλματος", το BBC έκανε κάποιες αλλαγές στο αρχικό άρθρο, αλλά δεν υποχώρησε.

Ο φωτογράφος που τράβηξε την αρχική φωτογραφία, ο Marco Di Lauro, έγραψε  στη σελίδα του στο Facebook, "Κάποιος χρησιμοποιεί τις εικόνες μου ως μέσο προπαγάνδας εναντίον της συριακής κυβέρνησης για να αποδείξει τη σφαγή." Ο Di Lauro δήλωσε στην Telegraph του Λονδίνου ότι "εξεπλάγη" που το BBC δεν φρόντισε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα της εικόνας.

"Αυτό που πραγματικά με εξέπληξε είναι ότι ένα μέσο ενημέρωσης όπως το BBC δεν ελέγχει τις πηγές του και είναι πρόθυμο να δημοσιεύσει  οποιαδήποτε εικόνα τους στέλνει ο οποιοσδήποτε. Είτε ακτιβιστής είναι αυτός, είτε δημοσιογράφος,είτε  πολίτης ή οποιοσδήποτε άλλος”, είπε ο Di Lauro.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη σφαγή στη Χούλα ρίχνουν σαφώς την ευθύνη  για τις δολοφονίες 
των παιδιών στα τάγματα θανάτου και όχι  στο βομβαρδισμό των τεθωρακισμένων των κυβερνητικών δυνάμων.Τα τραύματα των θυμάτων στο βίντεο φαίνεται πως έχουν γίνει  από πυροβόλο όπλο και μαχαίρια. Κανένα από τα θύματα δεν φαίνεται να έχει ακρωτηριαστεί.


Όπως γράφει ο Τόνι Cartalucci: "Γιατί η κυβέρνηση της Συρίας να θέλει  να σκοτώσει τα παιδιά των Σύριων?  Και ακόμα κι αν για κάποιο λόγο το έκανε - γιατί να το πκάνει με ένα τρόπο που είναι εκατό τα εκατό βέβαιο ότι θα επέσυρε την διεθνή καταδίκη και θα ανανέωνε το αίτημα  για δράση εναντίον του καθεστώτος; Με άλλα λόγια, “ ποιος ωφελείται?”

“Ποιος πραγματικά ωφελείται από αυτή την αγριότητα - και ποιος όχι?  Σίγουρα οι αντάρτες και οι ξένοι υποστηρικτές τους,και όχι η συριακή κυβέρνηση. Για τις πρόσφατες φρικαλεότητες στη Δαμασκό κατηγορηθήκαν  σχεδόν ομόφωνα - οι εξτρεμιστές αντίπαλοι της κυβέρνησης Άσαντ, γιατί να μην είναι τουλάχιστον πιθανό να βρίσκονται  και αυτή τη φορά  πίσω από αυτή τη φρικαλεότητα”;

Όποια και αν είναι η αλήθεια για τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου, τα μέσα ενημέρωσης για μια ακόμη φορά έγιναν φερέφωνα της προπαγάνδας ανώνυμων  "ακτιβιστών".

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι δυνάμεις του Άσαντ σκοτώνουν βρέφη και παιδιά αδιακρίτως.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εφημερίδα
Independent του Λονδίνου ανέφερε ότι "αυτή την εβδομάδα στη Χομς οι δυνάμεις ασφαλείας του Προέδρου Άσαντ σκότωσαν  αδιακρίτως δεκάδες μωρά."

Όπως τεκμηριώνεται, η πηγή αυτής της δήλωσης δεν βρισκόταν στη Συρία, αλλά στο Λονδίνο,και ανήκε στην οργάνωση συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (
Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), η οποία είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα πίεσης με στενούς δεσμούς με το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
 
[--->]

 Από το μπλογκ του As'ad AbuKhalil :

 http://angryarab.blogspot.com/2012/05/bbc-lies-and-fabrications.html


 "Ο «αραβικός»  στρατός  της Συρίας και ο «Ελεύθερος» στρατός της Συρίας , ανταλλάσσουν σφαγές σε αυτό που μοιάζει να είναι μια τρελή κούρσα για το ποιος μπορεί να σκοτώσει το μεγαλύτερο αριθμό Σύρων. Ο αγώνας διεξάγεται στην επαρχία της Χομς.
 

Στην Αλ-Χούλα (Χομς), τουλάχιστον 92 άμαχοι, 32 από αυτούς παιδιά σκοτώθηκαν από τις βόμβες του πυροβολικού και των τανκς  του συριακού στρατού, του καθεστώτος, (διαβάστε εδώ και  μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο και πολλά άλλα)
 

Σε άλλα δύο χωριά της  πόλης Χομς, στην Αλ-Σουμαρίγια και το Τέλντο, ο Ελεύθερος στρατός της Συρίας  έσφαξε  πολλές οικογένειες αμάχων.
 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μοναδική πηγή πληροφοριών σχετικά με τις σφαγές στην  Αλ-Σουμαρίγια και το Τέλντο ήταν το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, που με τη σειρά του,βέβαια, έκανε πως δεν είδε τι έγινε στην Αλ-Χούλα."



 

Πρόσθετες πηγές : [--->]  ,  [--->],    [--->],    [--->]