ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΧΑΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΊΗΣΕ ΜΑΖΙΚΟΎΣ ΒΙΑΣΜΟΎΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ;

 


Μετά την εκεχειρία και την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων γυναικών που κατήγγειλαν τη μεταχείρισή τους στις ισραηλινές φυλακές, οι κατηγορίες γίνονται και πάλι πρωτοσέλιδο: ότι η Χαμάς πραγματοποίησε εκστρατεία ομαδικών βιασμών κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για πολύ σοβαρές καταγγελίες που αξίζουν μια σωστή ανεξάρτητη έρευνα (Investing'Action).

 

Αληθεύει ότι η Χαμάς πραγματοποίησε εκστρατεία ομαδικών βιασμών κατά ισραηλινών γυναικών στις 7 Οκτωβρίου; Αυτό διατείνεται η ισραηλινή κυβέρνηση και προσωπικότητες όπως η Χίλαρι Κλίντον και μάλιστα καλούν όλο τον κόσμο να καταδικάσει αυτές τις προμελετημένες φρικαλεότητες της Χαμάς.

 

'' Χίλαρι Κλίντον: "Πολλές γυναίκες και κορίτσια δέχθηκαν βίαιη επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. Πρέπει να απαντήσουμε στην οπλοποιημένη σεξουαλική βία όπου και αν συμβαίνει με απόλυτη καταδίκη. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία και καμία συγγνώμη. Ο βιασμός ως όπλο πολέμου είναι έγκλημα κατά... pic.twitter.com/9AaIcyZRWh


- נריה קראוס Neria Kraus (@NeriaKraus) December 4, 2023


Οι ισχυρισμοί αυτοί επανήλθαν σχεδόν αμέσως μετά την επταήμερη εκεχειρία και την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Τότε, υπήρξαν καταγγελίες για βιασμούς Παλαιστίνιων γυναικών στις ισραηλινές φυλακές .

 

Τέτοιου είδους καταγγελίες θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και οι φωνές των γυναικών αξίζουν τη δέουσα προσοχή. Όμως εδώ δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κατήγοροι - το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι όλες αυτές οι γυναίκες σκοτώθηκαν - και δεν υπάρχει καμία εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων όπως και κανένα υλικό αποδεικτικό στοιχείο. Η δε αξιοπιστία των βασικών καταγγελλόντων έχει επίσης αμφισβητηθεί έντονα.

 

Για παράδειγμα,η Κοτσάβ Ελκαγιάμ Λέβι (Cochav Elkayam-Levy), η επικεφαλής της ισραηλινής επιτροπής έρευνας, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ειδική στα ανθρώπινα δικαιώματα, που όμως, είναι γνωστό ότι συντάσσει τη νομική υπερασπιστική γραμμή Ισραηλινών αξιωματούχων που διαπράττουν εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων, δικαιολογώντας ιδιαίτερα τη μέθοδο των βασανιστηρίων με βίαιη σίτιση και η οποία επιπλέον, έχει άμεσους δεσμούς με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

 

Και σα να μην έφτανε αυτό, η επικεφαλής της εξεταστικής επιτροπής πιάστηκε στα πράσα: δημοσίευσε την εικόνα μιας δολοφονημένης Κούρδισας ως δήθεν φωτογραφική απόδειξη των παλαιστινιακών εγκλημάτων. Η Κοτσάβ Ελκαγιάμ Λέβι βασίζεται σε μαρτυρίες που απέσπασε η ισραηλινή Shin Bet, η οποία είναι διαβόητη για τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλει τους κρατούμενους της, οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά ύποπτη κάθε ομολογία που λαμβάνεται υπό τέτοιες συνθήκες. Επιπλέον, βασίζεται σε μαρτυρίες της ZAKA, μιας εθελοντικής ανθρωπιστικής οργάνωσης που κατά ειρωνικό τρόπο ιδρύθηκε από τον Γεχούντα Μέσι-Ζαχάβ (Yehuda Meshi-Zahav) γνωστός και ως  ‘’Haredi Τζέφρυ Επστάιν ‘’, έναν κατά συρροή βιαστή. Η ZAKA είναι και η πηγή των φρικτών φέικ νιους για  τα "40 αποκεφαλισμένα μωρά" και  τα "εβραϊκά μωρά που βρέθηκαν δήθεν κρεμασμένα σε απλώστρες ρούχων".

 

‘’Η ισραηλινή κυβέρνηση δημοσίευσε μια νέα ψευδή φωτογραφία που υποτίθεται ότι δείχνει ένα θύμα βιασμού από μαχητές της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου

 Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν την 7/10 και πιθανότατα δείχνει μια γυναίκα Κούρδισσα αντάρτισα  που σκοτώθηκε σε κάποια μάχη και της οποίας το πτώμα βεβηλώθηκε. Αυτά περιγράφονται σε ένα... https://t.co/4SLhLuyOnj pic.twitter.com/Q7Ts25RWVR

 

- Max Blumenthal (@MaxBlumenthal) November 15, 2023

 

 

Κάποιοι από αυτούς τους ισχυρισμούς των Ισραηλινών, καθώς και ενός φερόμενου ως μέλους της ισραηλινής μονάδας 669, είναι πολύ αντιφατικοί σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά. Εν τω μεταξύ, η βασική πηγή ενός ρεπορτάζ του BBC για τους μαζικούς βιασμούς της 7ης Οκτωβρίου δεν είναι άλλη από την πολιτικό Μέι Γκολάν του Λικούντ η οποία έγινε δημοφιλής όταν ηγήθηκε μιας συγκέντρωσης κατά των μαύρων στο Τελ Αβίβ και κραύγαζε: "Είμαι περήφανη που είμαι ρατσίστρια".

 

''Η βασική πηγή  του BBC εδώ είναι η Μέι Γκολάν, μια καχανίστρια κακοποιός που ηγήθηκε φυλετικών ταραχών στο Τελ Αβίβ κατά των μαύρων πριν διοριστεί υπουργός Χειραφέτησης των Γυναικών του Ισραήλ.

 

"Είμαι περήφανη που είμαι ρατσίστρια!" δήλωσε η Golan σε μια φασιστική συγκέντρωση της οποίας ηγήθηκε.

 Δείτε και αναρωτηθείτε, είναι αξιόπιστη αυτή η χούλιγκαν; https://t.co/lQEYY1ZKt8 pic.twitter.com/mKCsJ2J5E3

 

- Max Blumenthal (@MaxBlumenthal) December 5, 2023

 

 

Τον Νοέμβριο, οι Times of Israel παραδέχθηκαν ότι δεν υπήρχαν ουσιαστικά στοιχεία για τους βιασμούς παρόλο που επανέλαβε πολλές κατηγορίες κατά της Χαμάς. Στην πραγματικότητα, οι ισχυρισμοί ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου, πριν καν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλίσουν τις περιοχές όπου έλαβαν χώρα οι εν λόγω φρικαλεότητες. Στις 10 Οκτωβρίου, ο Τζο Μπάιντεν δήλωνε ήδη ότι ισραηλινές γυναίκες βιάστηκαν, τη στιγμή που ακόμη και ο ισραηλινός στρατός δήλωνε ότι δεν υπήρχαν ακόμη αποδείξεις.

Η ισραηλινή επιτροπή, που εμφανίστηκε ως αξιόπιστη, είχε ήδη βγάλει τα συμπεράσματά της πριν ακόμη συλλέξει μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες. Η απάντησή της στην κριτική είναι ότι πρέπει να "πιστέψουμε όλες τις Ισραηλινές γυναίκες",το οποίο ακούγεται ωραίο, εκτός από το ότι οι περισσότερες κατηγορίες προέρχονται από άνδρες.

 

Έτσι, μέχρι να υπάρξει μια σωστή ανεξάρτητη αποστολή διερεύνησης των γεγονότων ή απτές αποδείξεις, θα είναι αδύνατο να πούμε αν υπήρξε μαζική σεξουαλική βία. Αν αυτό συμβαίνει, είναι σίγουρα έγκλημα πολέμου που πρέπει να καταδικαστεί, όπως και η πρόσφατη σεξουαλική βία που διαπράχθηκε εναντίον Παλαιστίνιων γυναικών στις ισραηλινές φυλακές.

 

Ο Robert Inlakesh είναι πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ που ζει σήμερα στο Λονδίνο. Έχει ζήσει και έχει κάνει ρεπορτάζ από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Είναι οικοδεσπότης της εκπομπής "Palestine Files". Είναι επίσης ο σκηνοθέτης του "Steal of the Century: Trump's Palestine-Israel Catastrophe". Ακολουθήστε τον στο Twitter @falasteen47.

 

 [---->]

https://investigaction.net/le-hamas-a-t-il-mene-une-campagne-de-violences-sexuelles-le-7-octobre/