Μαδούρο : Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΚολομβίαςJuan Manuel Santos πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας μου


Τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κολομβίας Juan Manuel Santos,σε συνεργασία με την άκρα δεξιά Βενεζουέλας και Κολομβίας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Βενεζουέλας.Αυτά ανέφερε απευθυνόμενος στο έθνος σε απευθείας τηλεοπτικό  ο Μαντούρο,ο οποίος πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους φυσκούς  αυτουργούς έχουν ήδη συλληφθεί και ανακρίνονται.Πριν λίγες μέρες  ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κολομβίας Santos ο οποίος στις 7 του μήνα θα παραχωρήσει τη θέση του στον νεοεκλεγέντα  Ivan Duque σε ομιλία του είχε αναφερθεί ανοικτά στο «τέλος του Μαντούρο και του καθεστώτος του».
  
  #EnVivo | "No tengo duda que todo apunta a la ultraderecha venezolana en alianza contra la ultraderecha colombiana y que el nombre de Juan Manuel Santos está detrás de este atentado", aseveró el Jefe de Estado @NicolasMaduro pic.twitter.com/3ZTQiBw6iX
    — Prensa Presidencial (@PresidencialVen) 5 agosto 2018


Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (ντρον), το καθένα από τα οποία έφερε ένα κιλό C4, ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό, ικανό να «προκαλέσει ζημιά σε μια ακτίνα περίπου 50 μέτρων», σύμφωνα πάντα με τις αρχές της Βενεζουέλας.

Ο έλεγχος του δεύτερου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος χάθηκε και αυτό εξερράγη σε κτίριο που βρίσκεται όχι μακριά από το σημείο όπου πραγματοποιείτο η στρατιωτική παρέλαση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ασύμμετρη απειλή (από τα αριστερά)



Του Δημήτρη Ουλή

Μάλλον κάποιος ασυνείδητος θα πέταξε πάλι αναμμένο το τσιγάρο του. Ή κάποιος βοσκός θα έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα και νάτο –τσουφ!– φούντωσε. Ή κάποιοι ασυνείδητοι εκδρομείς θα άφησαν σκουπίδια και μπουκάλια εκτεθειμένα, οπότε η αντανάκλαση του ήλιου πάνω τους, πυροδότησε το κακό. Εκτός κι αν η σπίθα που έφερε την καταστροφή προήλθε από κάποιο χαλασμένο καλώδιο της ΔΕΗ.

Το μπαλκόνι μου βλέπει «φάτσα» τον Υμηττό. Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2015 έναν δυνατό θόρυβο –και εν ριπή οφθαλμού, τεράστιες εστίες φωτιάς σε τρία σημεία του βουνού. Αρχικά, με έλουσε κρύος ιδρώτας. Σύντομα όμως συνειδητοποίησα ότι τα σκουπίδια και τα βοσκοτόπια του Υμηττού μάλλον είχαν μείνει εκτεθειμένα για πολύ καιρό. Ή πάλι, ενδέχεται αυτήν τη φορά, τρεις ασυνείδητοι οδηγοί απλώς να συγχρόνισαν το πέταγμα των τσιγάρων τους.

Σταματήστε να μας περνάτε για ηλίθιους. Ποιος βάζει τις πυρκαγιές; Ποιος καίει τα δάση της παντέρημης τούτης χώρας, συστηματικά και μεθοδικά, από το 1980 μέχρι σήμερα; Ποιος έχει συμφέρον από τα καμένα δάση; Γιατί καμία κυβέρνηση δεν συνέλαβε ποτέ κανέναν εμπρηστή, γιατί η αστυνομία δεν διεξήγαγε ποτέ καμία σοβαρή και μακροχρόνια έρευνα (όπως έκανε, ας πούμε, για την «17 Νοέμβρη» ή για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»;) Γιατί η ελληνική Βουλή δεν θέσπισε ποτέ κάποιον «εμπρηστονόμο», αντίστοιχο προς τους εκάστοτε «τρομονόμους»; Γιατί η συζήτηση περί πυρκαγιών δεν άνοιξε επισήμως ποτέ, γιατί τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ περί πυρκαγιών είναι πάντοτε αστυνομικά (και «reality»), ουδέποτε όμως πολιτικά;